Dol op Marktplaats

geplaatst in: Gezinsleven | 13

Marktplaats, wat ben ik blij dat dat bestaat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooral van het verkopen via Marktplaats ben. Of eigenlijk was, want inmiddels heb ik ook al heel wat spulletjes via Marktplaats gekocht.

Meubels verkopen

Ons eerste huisje was heel klein en vooral heel kleurrijk ingericht: bordeauxrood, oranje en geel – geen idee hoe we daar ooit op zijn gekomen, ik moet er nu niet meer aan denken, maar dat terzijde. We hebben die benedenwoning voornamelijk ingericht met meubels uit mijn studentenkamer. Meer paste er immers niet in.

Ruim een jaar later verhuisden Joost en ik naar een flat. Met 4 kamers, dus veel ruimtes die gevuld moesten worden. Hoewel we de luxe hadden van spaargeld (want: nog geen kindje), hebben we in dat huis toch een aantal Marktplaats-aankopen gehuisvest, zoals een eettafel, een koelkast, gasfornuis en barokke stoel voor bij de zithoek. We hebben echter vooral dingen verkocht via Marktplaats. Het oude gasfornuis dat na 2 jaar vervangen is voor een veel mooier en nieuwer fornuis (tevens via Marktplaats), een salontafel, tv-meubel inclusief grote (zware) televisie, een bureau en een bed. Om over de inboedel die ik online gegooid (en verkocht) heb toen we naar dit huis verhuisden, nog maar te zwijgen.

Duurzaamheid en Little People

Ik houd niet van het weggooien van dingen. Oude kleding gaat altijd in de kledingcontainer, vazen en andere ‘prullaria’ bied ik aan via een ruilsite en grotere dingen gaan op Marktplaats. In het kader van duurzaamheid en omdat alles ontzettend duur is, struin ik nu ook regelmatig op Marktplaats rond voor speelgoed.

Lees ook:  Lief Dagboek #24

Mijnlevenalsmama | Dol op Marktplaats

Afgelopen week is ons huishouden uitgebreid met een stad vol Little People. Voor nog geen vijftig euro! Dochterlief is op het kinderdagverblijf dol op de boerderij van Little People. De klapperde deurtjes, het kippennest dat geluid maakt, ze vind het prachtig! We kochten de boerderij, de winkelstraat, het reuzenrad, de speeltuin, een theehuisje, de jeep met caravan en een stuk of tien poppetjes. Manlief trotseerde maandagavond de kou op de fiets, om dit (redelijk in de buurt) op te halen. Aangezien ik op meerdere Little People items geboden had zondag, haalde ik dinsdag samen met Olivia ook nog een villa op om de hoek.

Te groot kado

De Little People stad hier in huis is compleet. Hoewel, Olivia heeft nu alleen de boerderij en de villa (die zag ze per slot van rekening en heb ik onder luid gejengel staan poetsen, zodat ze daar daarna mee kon spelen), de andere items bewaren we op zolder. Gewoon, tot ze iets groter is en we een reden hebben om een kadootje te geven. Want ook al kost het via Marktplaats nog niet eens een kwart van de nieuwprijs: ik vind dit te grote kado’s om zomaar te geven. Waarschijnlijk wordt dochterlief komende zomer dus ‘zomaar’ verwend met een speeltuin en theehuisje en moeten de winkelstraat en het reuzenrad nog wachten tot haar verjaardag. De jeep en de caravan kunnen wel een keertje tussendoor vind ik. Joost is hier trouwens iets makkelijker in, het liefst gaf hij het dinsdagochtend allemaal al. Het is dus even afwachten of Olivia echt zo lang op haar kadootjes moet wachten.

13 Antwoorden

 1. Sjouke

  Hier nog een marktplaats fan, maar ook fan van de kringloop en rommelmarkten. Bijna al het speelgoed, kleding, inrichting in huis, babykamer e.d. is 2e hands. Ik let wel op kwaliteit, maar leuk is dan wel dat je het voor een prikkie hebt. Verkopen doe ik ook en vaak kan je iets wat 2e hands gekocht is en er nog steeds goed uitziet nog voor een mooie prijs verkopen en heeft het je dus uiteindelijk weinig gekost, vooral die dingen die je maar kort gebruikt zeg maar als babybadje enzo.
  Hier is little people ook populair, ik heb hier en daar ook wat bij elkaar gescharreld. Gisteren bij de kringloop een zakje met hekjes en wat andere kleine onderdelen van little people voor 50 cent, kijk dat is nu leuk!

  • Gwen

   Allereerst, welkom op mijn blog! Misschien lees je al een tijdje mee, maar nu dus een eerste reactie, leuk! 🙂 Het mooie van MP is idd dat je vet leuke dingen voor weinig kunt vinden, die er echt nog goed uitzien, als je er de tijd maar voor neemt. En idd: daarna weer verkopen. De eettafel die ik noemde in dit blogje hebben we met winst verkocht (toegegeven, we hebben hem zelf wel geverfd, dus hij zag er ook beter uit dan toen ik hem kocht) en het fornuis voor dezelfde prijs, terwijl het ons toch 2 jaar trouwe dienst bewezen had 🙂 Die houten stoel geloof ik ook voor dezelfde prijs of nagenoeg. Ik ben altijd zo iemand die laag begint met bieden en vaak geluk heeft hihi.

 2. Jess

  Wij zijn ook dol op MP. Sam heeft voor Sinterklaas dingen van Little People gekregen. Een par keer wat dingen in zijn schoen en op een pakjesavond nog een aantal zaken. Anders is het zo’n overkill om alles in een keer te geven. Het behoort hier tot het favoriete speelgoed. Vooral de dierentuin en de auto’s zijn een groot succes bij Sam.

 3. kleurdwergje

  😀 Marktplaats… hier ook een verwinterd mp-koper en verkoper. Finn’s kamer komt helemaal van mp af en zijn kinderwagen en zakken vol kleren en en en… Ja ik word er altijd heel erg vrolijk van 😉

  • Gwen

   Ik ben zo iemand die alles nieuw wilde toen ik zwanger bleek, dus alles is nieuw behalve de box. En nu denk ik: mijn god, wat een geld en wat had het ook goed gekund tweedehands. Maar ja, nu gaat het hopelijk nog over op de andere kindjes hihi. En ik compenseer mijn koopgedrag van toen met tweedehandsjes nu 🙂

 4. Suavemente

  Ik ben ook MP fan. En helemaal in het geval van kinderen lijkt het me super handig. Die groeien overal zo uit (ook wat betreft speelgoed) dus mooi dat je dit dan tweedehands kunt kopen en daarna weer kunt doorverkopen.

 5. Misseagles

  Moet zeggen dat ik nog niet veel doe met MP maar ik voorzie straks als mn kindje er is wel meer MP in de toekomst haha.. sowieso zit ik op een fb pagina waarbij je dingen kunt weggeven aan elkaar.. Zo heb ik een hometrainer gratis gekregen en knuffels en ben ik zelf mijn antieke lampen kwijt geraakt..

 6. blogsvanmiranda

  Ik ben echt net als jou, ik heb het liefst alles qua speelgoed zo goedkoop mogelijk, verkoop en ruil van alles weer door. En wanneer ik zulke aankopen als jij doe leg ik het ook gedeeltelijk apart.

 7. mamaliefde

  Ook hier een mama dol op marktplaats; zeker voor de kleding in kleine maatjes en zoals je het zelf omschrijft duurzaam speelgoed. Hier in huis wordt er niet heel veel met little people gespeeld, maar kan er niet genoeg duplo zijn. Nu nog op zoek naar een draagzak waar zoonlief in kan, nu de draagdoek aan de kleine kant is.

 8. Whitney

  Ik ben ook mp fan! Zag net ook je reactie op een ander over aankopen voor de babykamer. Ik wilde ook perse alles nieuw, was veel geld maar heb dit bewust gedaan in neutrale kleuren omdat dit niet alleen voor Elvy is maar ook voor een broertje of zusje in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.