Huishoudhulpje

geplaatst in: Huishouden | 3

Met het krijgen van een meisje, krijg je er vaak een moedertje bij in huis. Al helemaal als er een baby bij komt natuurlijk, ik weet dat maar al te goed van mijn kindertijd. Mijn ouders hebben na mij nog 3 kindjes gekregen en vooral bij mijn jongste broertje (ik was toen 8) wilde ik alles van mijn moeder overnemen. Daarnaast was ik alles aan het ‘regelen’ voor mijn zusje en broertjes en vond het leuk om mama te helpen met het dekken van de tafel. Tot op een bepaalde leeftijd trouwens, want toen ik op de leeftijd kwam dat klusjes ‘moesten’, leerde ik mezelf aan altijd rond dat tijdstip naar de toilet te gaan. Heel toevallig.

Behalve moedertje, ook huishoudhulp

Dat kleine moedertje hier in huis hebben wij nog niet, maar het huishoudhulpje wel. Olivia wil ons met alles helpen en dat is soms best irritant. Hoe stil ik het ook doe en hoe druk ze ook aan het spelen is aan de andere kant van de kamer: zodra de vaatwasser open gaat komt ze erheen gekropen. Altijd.

Mijnlevenalsmama | Vaatwasser uitruimen

In plaats van weghouden, wat we een tijdje hebben geprobeerd, laten we haar nu helpen. De vaatwasser open, snel alle messen eruit halen en Olivia de spullen aan laten geven. Vooral met het uitladen van het bestek is ze inmiddels sneller dan dat ik het aan kan pakken en in de la kan leggen. “Die die”, terwijl ze een vork in de lucht houdt. Superschattig! De grote borden en pannen zijn nog iets te zwaar en glijden dus regelmatig uit haar handjes, maar er is nog niets gebroken gelukkig. Ik vind het wel gezellig, de vaatwasser is altijd zo’n moetje en nu wordt het een soort spelletje. Die houden we erin!

Lees ook:  De was

Kastjes, bakjes en poetsen

Maar er is meer. Wat te denken van onze kast met plastic bakjes voor de foodprep van onze lunches zonder brood en de pastasaus en soep voor in de diepvries (dat kastje staat echt bomvol met bakjes). Een speeltuin, dat kastje! Meestal laat ik ze uit de vaatwasser op het aanrecht staan en ruim het kastje pas in als dochterlief slaapt. Maar soms ontkom ik er niet aan en dan gebeurt hetzelfde als met het openen van de vaatwasser: Olivia komt razendsnel aangekropen. Een bakje met twee deksels om mee te spelen dan maar, dan kan ik tenminste mijn olie of keukenmachinegerei uit dat kastje pakken. Het inruimen van de boodschappen idem dito: Olivia neemt het wel even over.

Mijnlevenalsmama | Huishoudhulp

Mijnlevenalsmama | SchoonmakenEn hoewel het soms ontzettend vermoeiend is om na te moeten denken of ik tijd heb in een spelletje met deksels op de keukenvloer of handjes die iets te snel naar mijn potten met meel in de keukenkast grijpen, is het hartstikke gezellig, zo’n huishoudhulpje! We genieten er maar van zolang ze het leuk vind, want als ze een jaar of tien is en ik vraag of ze de tafel wil dekken, rent ze vast snel naar haar kamer. Of het toilet.

3 Antwoorden

  1. HealthyMommy

    Haha, zo herkenbaar ik deed vroeger inderdaad hetzelfde. Mijn vriend heeft een neef die nu een derde kindje heeft gekregen. De oudste dochter is precies zoals hierboven beschreven. Toen wij op visite waren moesten we dan ook aan háár vragen of we misschien haar kleine broertje mochten vasthouden.. Reactie; “Uhm, ja heel even want hij moet ook slapen. Dat kan hij beter bij mij doen”. Geniaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.