DZP: totaalfilm Olivia

geplaatst in: Day Zero Project | 10

Behalve ontzettend veel foto’s, heb ik ook ontzettend veel korte filmpjes van Olivia. De foto’s sla ik op op mijn laptop en op een usb-stick. Ik ben nog steeds zoekende naar een veilige online back-up, waar geen derden bij kunnen. Dit in verband met de persoonlijke kiekjes van bijvoorbeeld de bevalling, douchen of badderen. Bepaalde foto’s wil ik absoluut niet online hebben, dus zolang te veel online opslagoplossingen in het geding zijn, sla ik niets online op. Ja, bij brand of diefstal (van zowel de laptop als usb-stick) zijn we dus alles wat niet op mijn blog staat kwijt, so be it.

Duidelijk archiveren

Ik archiveer alles in mappen per maand en vervolgens op datum, werkt heel goed voor mij. Ik kan in 3 klikken foto’s van Olivia van afgelopen juli terugvinden. De filmpjes zijn echter opgeslagen per jaar, dat vergt dus wat meer zoekwerk. Ik heb er aan zitten denken om ze ook per maand te archiveren, maar wilde meer.

De videoband van vroeger

Ik heb nog een videoband van mijn eindmusical toen ik de basisschool verliet. Heel leuk om terug te zien, Joost en ik hebben hem zelfs wel eens teruggekeken. Met de huidige digitale middelen, zijn filmpjes niet meer zo speciaal natuurlijk, maar toch wilde ik een soort ‘videoband van vroeger’ voor Olivia maken. Iets dat tastbaarder is dan een map vol met allerlei kleine filmpjes van 15 seconden of meer.

Inmiddels heb ik één film klaar. Drie kwartier kijkplezier van Olivia’s eerste halfjaar. Ik gebruikte hiervoor Windows Moviemaker, supersimpel en gebruiksvriendelijk. Mijn oorspronkelijke plan was om van elk halfjaar een filmpje te maken, maar het aantal filmpjes (want: veel nieuwe dingen en ontwikkelingen in die maanden) in het tweede halfjaar is zo groot, dat ik dit op ga delen in 3 films van ongeveer drie kwartier. Doel #22. Een totaalfilm van alle filmpjes van Olivia maken (opgedeeld per halfjaar) van mijn Day Zero Project is behaald.

Lees ook:  Lief Dagboek april '16

De films sla ik op op usb, label ik en bewaar ik in de bewaarbox van dochterlief. Het lijkt me zo leuk voor later. Zowel voor Olivia als voor ons trouwens: een zondag samen films van vroeger bekijken als ze een jaar of tien is, ik kijk er nu al naar uit!

Mijnlevenalsmama | Filmpje halfjaar

10 Responses

 1. Misseagles

  Ik werk ook veel met Windows Movie Maker maar vind het eigenlijk maar een stom programma, hij kan niet alles wat ik ermee wil eigenlijk, is heel beperkt en heb regelmatig gehad dat hij opeens vastliep! Maar toch blijf ik ermee werken hoor haha.. Heb niks anders 😛

  • Gwen

   Hahaha, ja het is idd heen hoogstaand dingetje. En als ie dan de film moet maken, pfff, dan stijgt mijn laptop bijna op 😉

 2. marijana

  Super leuk!! Zal Olivia zeker blij mee zijn later…
  Maar jeetje waar haal jij de tijd vandaan om dat allemaal te doen??
  Respect!!

  • Gwen

   Hahaha! Nou, het is vooral vaak een ‘probleem’ dat ik dit dan van mezelf moet doen en dat het dan dagen door mijn hoofd spookt, van oh ja: ik moet dat nog. Dus dan maak ik er vanzelf tijd voor ( ees: besteed mijn vrije avond hier aan ofzoiets) Enne, ik werk natuurlijk maar 2 dagen, dat scheelt misschien ook.

 3. healthymommy2014

  Wat leuk dat je zoveel (foto- en) filmmateriaal hebt van Olivia. Als ik iets mis is het wel foto’s van vroeger.. Juist nu ikzelf weer een kindje krijg. Misschien toch maar snel een goede en veilige back up vinden, zo zonde als je alles kwijt bent!

 4. Whitney

  Leul filmpjes! Hier ook al wat filmpjes gemaakt. Ik vind het ook lastig met dat online gebeuren. Plaats zelden een foto van Elvy, terwijl ik wel graag wil delen hoe hij er nu uit ziet. Echt een dilemma.

 5. Linda

  Knap hoor dat je dat hebt gehaald, heb hier ook een verzameling staan en soms doe ik weer een poging om te beginnen om het na een half uur zuchtend weer voor me uit te schuiven. Tegenwoordig is het gewoon net iets te makkelijk om even een filmpje te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.