Poetsmiep

geplaatst in: Huishouden, Opvoeding | 6

Olivia is mijn kleine huishoudhulpje. Zonder dwang hoor, ze doet het gewoon. Vind het leuk en zit natuurlijk in een leeftijd dat ze van alles van ons kopieert. En misschien, heel misschien, moet ik een beetje beter op gaan letten wat ik wel of niet doe. Volgens Joost.

Mijnlevenalsmama | PoetsmiepZelf poetsen

Na het eten maakt ik Olivia’s gezicht en handjes schoon met een snoetenpoetser. Die van de Lidl zijn vrij van parfum, alchol en parabenen, dus daar krijgt ze geen nare uitslag van. Voorheen deden we het met alleen keukenpapier, maar een boterham met chocopasta vraagt nu eenmaal om grover geschut. Sinds een week of twee mag ik haar niet meer poetsen, mits ze zelf een doekje krijgt. Olivia maakt dan alvast het tafelblad schoon, terwijl ik me op haar gezicht richt. Vervolgens doet ze haar handjes, doe ik die na en snuit ze haar neus. Reuzehandig dat eigen initiatief. Tot we een keer haast hebben en ik haar doekje oversla.

De vloer, de box, de puzzel

Haar eigen doekje wordt regelmatig stevig vastgehouden als ik haar uit de kinderstoel til. Dat gaat mee naar de speelhoek. Het Little People huis krijgt een opfrisbeurt en de box en de vloer soms ook. Zelfs puzzelstukjes worden vakkundig geschrobt. Van wie ze dat laatste geleerd heb weet ik niet, want hoewel ik nog wel eens een doekje langs de box haal en ook het dak van het huis meeneem (plakhandjes met koek enzo), laat ik de puzzelstukjes links liggen. Sommige dingen gaan zelfs mij te ver.

Lees ook:  Babyspeelgoed, wat is leuk?

Ook in het bijzijn van papa

Joost wees mij vorige week op het poetsgedrag van Olivia. Ze pakte haar doekje en boende onder de tafel. Ik zat te glimlachen en Joost ook, maar ondertussen keek hij met een veelzeggende blik naar mij en zei tegen Olivia dat ze dat vast bij mama afgekeken had. Zucht, ik maak een poetsmiep. Mijn neurotische gedrag slaat geen generatie over, het gaat verder dan het op dezelfde plek terugschuiven van haar potje, tussen de bedrijven door poetsen is ook geen probleem. Ach, er zijn ergere dingen. Stiekem vind ik het zelfs helemaal niet erg, ik houd wel van een schoon en opgeruimd huis.

6 Antwoorden

  1. healthymommy2014

    Hahaha. Oh jee. Ik denk (grote kans) dat dit mij ook te wachten staat. Ach. Welke moeder wil er niet een behulpzame dochter? Mijn moeder vond het heerlijk.

  2. Linda

    Heerlijk hoor, en zo herkenbaar. Owee, als ik haar doekje vergeet. Afgelopen weekend het tuinmeubilair schoon gemaakt. Dan gaat er dus een extra doekje in de bak… Gelukkig was het erg zonnig want droog bleef ze niet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.