Shoppen voor mezelf

geplaatst in: Persoonlijk, Samenwerkingen | 4

Elke moeder herkent het volgens mij: shoppen voor je kindje is nu eenmaal leuker dan shoppen voor jezelf. Sterker nog: de leukste combinaties voor je kind komen uit de kast en zelf hijs je je het liefst in een makkelijke jeans of legging met een hemdje en blouse of ruimvallende sweater. Ongeveer. Maar je kindje: dat loopt er picobello bij, in matchende kleuren en gekamde haren. En koekkruimels en snottebellen, maar ach: die krijg je zelf ook kado van je kleintje, dus dat neem je voor lief.

Online koopgemak

Ik ben dol op H&M. Helaas is niet alle kleding even verantwoord en blijft lang niet alles na een keer wassen in het model en de maat waarin je het gekocht hebt, maar ze hebben onwijs leuke dingen en het is niet duur. Ik schreef eerder al dat zowel Olivia als ik (en Joost) aardig wat kleding van de H&M in de kast hebben liggen. De voornaamste reden? De webshop. Ik ben dol op online shoppen!

Negen van de tien keer valt de kleding bij mij zoals het oogt op het plaatje. Dit komt natuurlijk ook omdat ik vaak in dezelfde webshops kleding bestel. Kleding passen in een pashokje is niet aan mij besteed. Een lange rij, te felle verlichting, een krappe ruimte. Om nog maar te zwijgen over de wandelwagen, moet ik Olivia buiten het hokje laten staan? No way!

Shoppen, winkelen, door de stad slenteren. Niets voor mij. Nooit geweest. Mijn moeder en zusje konden uren winkelen. Ik was het vaak na drie winkels zat. Ik was het type dat in de eerste winkel een leuke broek zag, die ik graag wilde hebben, maar me door mijn moeder en zusje om liet praten verder te kijken. Om vervolgens drie uur later terug te willen naar de eerste winkel om (natuurlijk) die broek te halen. En later, op de middelbare school en toen ik studeerde, had ik vriendinnen die het heerlijk vonden om op zaterdag de stad in te gaan. Op zaterdag?! In die drukte?! Ik deed het wel, het was immers inderdaad gezellig, zo samen. Maar vaak had ik met 1 blik op de rekken al gezien of er iets leuks voor mij tussen hing. Zo niet, dan plofte ik op het bankje om mijn vriendinnen tien, of twintig, keer te vertellen dat dat ene shirtje ook leuk stond. Hoewel ze me mee bleven vragen en ik mee bleef gaan, was shoppen met mij als ik het achteraf bekijk niet zo leuk. Geloof ik.

Lees ook:  Stuitbabietje(s)

Wishlist voor de zomer

Over het algemeen vind ik winterkleding leuker. Meer laagjes, dus meer combinaties. Maar, ik koop altijd meer zomerkleding. Ik laat me gemakkelijker verleiden tot hetzelfde leuke shirtje in twee kleuren of een geprinte losvallende broek extra, omdat het ‘zo fijn en handig’ is op vakantie.

Voor komende zomer ben ik al redelijk voorzien. Ik zoek nog een nieuwe baggy helblauwe jeans, twee losvallende blousjes en een dun vestje, shirtjes en hemdjes heb ik nog voldoende. Jurkjes, ook altijd leuk. En hoewel ik nog een mooie zomerjas heb hangen en als het echt zomer is, mijn spijkerjasje voldoet, heb ik een zwak voor jasachtige blousen. Als ik een leuke tegenkom koop ik die dus ook nog. Het fijne aan zulke ‘jassen’ vind ik dat je ze zowel binnen als buiten kunt dragen en ze een outfit soms net iets netter en meer ‘af’ maken.

Uren rond klikken

Je begrijpt: ik ben blij dat er inmiddels zoveel webshops bestaan. Ik kan uren rond klikken in shops zoals Your Look for Less en leuke combinaties bedenken. Vaak klik ik meer in mijn mandje dan ik daadwerkelijk bestel, maar dat mag de pret niet drukken. Het is zo verleidelijk om een leuk shirt in drie verschillende kleuren in je mandje te klikken. Tot je het eindbedrag ziet staan. Onwijs handig trouwens: dat je dat direct ziet, in plaats van als je na drie kwartier in een pashokje, bij de kassa ontdekt dat je boven budget zit.

Wie weet word ik weer een shopper als Olivia groter is. We zullen het zien. Maar stiekem hoop ik dat Olivia de online shop genen van haar ouders heeft. We kunnen gewoon gezellig gaan lunchen in de stad, voor de bezorger tussen 16 en 18 uur onze kleding afgeeft.

Lees ook:  Dankbaarheid

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

4 Responses

 1. Healthy Mommy

  Wat heerlijk dat je al redelijk bent voorzien voor a.s. zomer. Aangezien ik 0.0 positiemode heb hoeven kopen, hebben we eind maart tot een shopweekend gebombardeerd. Tijd voor een zomerse garderobe en meteen motivatie om snel weer in shape te zijn, al is er op mijn buik na en hier en daar ‘ietsje’ meer vet geen verandering. Ik heb zo’n shopzin, gewoon onszelf weer. Heerlijk. O en wat mega herkenbaar. Stomme pashokjes; dat licht; die spiegel; de ruimte.. Aaargh. Frus!

 2. Nicole

  Ik shop juist bijna nooit online voor mezelf, omdat mijn lijf telkens zo veranderd (ivm afvallen, zwangerschap, etc) dat ik nooit weet welke maat.
  Wel shop ik graag online hoor.. voor Fay of voor andere mensen..!

 3. Petra

  Voor mezelf shop ik echt niet online. Ik kan het eigenlijk altijd terug sturen. Voor de kids wil ik het nog wel eens doen. Maar eigenlijk vind ik zelf shoppen veel leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.