Plog #2: Zaterdag met z’n drietjes

geplaatst in: Gezinsleven, Huishouden | 11

De reacties op mijn eerste plog een tijdje terug waren zo leuk, dat ik afgelopen zaterdag weer de hele dag foto’s gemaakt heb. Het was een fijne thuisdag met z’n drietjes, ook al was Joost nog een beetje grieperig na twee dagen ziek thuis te zijn gebleven van zijn werk. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmama | Plog #2Kwart over negen, wat een luxe! Het feit dat Olivia om 1 uur en om half 4 huilend wakker werd en om half 4 zelfs nog een halfuur uitgebreid heeft gedronken, vergeten we gemakshalve even. Joost haalde Olivia uit bed, die vervolgens de slaapkamer op stelten zette. Op deze manier de dag beginnen is echt het fijnste dat er is.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Het kan nog fijner zelfs: manlief maakte koffie en een banaan-ananas smoothie voor ons, die we met z’n drietjes (voor Olivia geen koffie natuurlijk) dronken op bed. Heerlijk!

Mijnlevenalsmama | Plog #2Tijd voor een washandje en leuke kleren. Olivia biedt een helpende hand. Zowel het washandje als het aandoen van haar broek en sokken, het liefst doet ze alles zelf. Gelukkig voor dochterlief helpt mama nog een handje. Zo, gelukt! Om door een ringetje te halen.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Terwijl Joost de stofzuiger door het huis haalt, maak ik ons ontbijt klaar en ruim de vaatwasser uit. Olivia speelt even in de box, want stofzuigen met een rondkruipende dreumes gaat een stuk minder snel dan met een toekijkende dreumes.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Tijd voor ontbijt! Vervolgens stapte ik onder de douche, terwijl Joost en Olivia beneden speelden. Joost moet vandaag flink aan de slag met een paper voor zijn studie, dus na mijn douchesessie kruipt hij achter zijn bureau om te typen.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Olivia is gek op onze katten, maar helaas moeten zij nog steeds weinig van haar hebben en bekijken Olivia liever van een afstandje. Zo, het speelkleed ligt klaar. Tijd om lekker een uurtje (samen) te spelen.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Eind van de ochtend zijn we eventjes met z’n drietjes naar het winkelcentrum gefietst. Olivia gezellig bij papa voor op de fiets, ze zit al vaak zat bij mij en we hebben beiden een zitje. We haalden nog wat extra boodschappen voor het eten deze week en lekkere broodjes en beleg voor de lunch.

Lees ook:  Lief Dagboek #31

Mijnlevenalsmama | Plog #2En bij de visboer kibbeling voor Olivia. Om een keer uit te proberen. Het stukje dat ze at bij de visboer vond ze heerlijk, maar thuis aan tafel liet ze de kibbeling links liggen. Ach, we proberen het over een tijdje nog wel keertje. Vissticks vind ze namelijk wel erg lekker, dus aan de vis ligt het niet. De rommel in de keuken opruimen en Olivia lekker naar bed.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Even een uurtje voor mezelf, mijn muis ging ‘automatisch’ naar de H&M-shop en toen ik mijn halve mandje vol geklikt had, bedacht ik me dat ik mijn kledingkast wilde uitzoeken. Gelukkig sliep dochterlief ruim 2 uur, dus kon ik dat klusje even klaren. Ik heb een heleboel kleding mijn kast uitgegooid. Omdat het te groot was. Een luxeprobleem natuurlijk, omdat ik lichter ben dan voor mijn zwangerschap, maar ook zonde dat ik een aantal leuke blazers gedag heb moeten zeggen. Goed excuus voor iets nieuws dus.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Hé, kijk eens wie weer wakker is! Even een dikke kus van papa en met mama naar beneden, om papa nog even te laten studeren. Hup, de kat naar buiten en tijd voor een tussendoortje.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Een bekertje water en wat Goody-koekjes. En voor mij een glas spa en knackerbroodje, lekker. En gezellig, zo samen!

Mijnlevenalsmama | Plog #2Toen we vanochtend in het winkelcentrum waren, kochten we een dvd van Nijntje voor Olivia, dus voor het eten kropen we met z’n drietjes op de bank met een doosje rozijnen voor dochterlief en keken 2 Nijntje-afleveringen. Zo ontzettend leuk om dan samen met een brede glimlach naar Olivia te kijken die geniet van de bewegende beelden. Smelt!

Mijnlevenalsmama | Plog #2Joost maakte eten. Er stond pasta met aubergine en mozarella op het menu. Zelfs in de keuken is Olivia een goede hulp en gooit bijvoorbeeld het zakje van de pasta weg als je het haar vraagt. Terwijl die twee druk waren in de keuken, kroop ik achter mijn laptop aan de eettafel en schreef alvast het eerste deel van deze plog.

Lees ook:  Een kattenleven

Mijnlevenalsmama | Plog #2Ook gooide ik de stapel kleding die uit de kast gehaald is in een vuilniszak. Deze zak bewaren we in de schuur, tot er weer een inzamelingszak in de brievenbus ligt, of we nemen hem een keer mee naar de Karwei hier in de buurt. Daar staat namelijk een kledingcontainer. Ik heb trouwens 2 blazers bewaart als verkleedkleren voor dochterlief voor later. Ik was vroeger dol op de oversized oude kleding van mijn ouders die in onze verkleedklerenkist zat. “Aan tafel!” Het smaakte heerlijk.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Na het eten is het tijd voor een badje voor Olivia. Inclusief het knippen van haar nageltjes en terugduwen van de nagelriempjes. Vooral dat laatste vindt ze helemaal niets. Terecht natuurlijk, maar het moet wel gebeuren. Terwijl Joost Olivia afdroogt, insmeert en in haar pyjama hijst, zoek ik de was alvast uit en zet die klaar om morgenochtend direct in de machine te gooien en spoel ik het badje na.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Nog even drinken bij mij en dan een verhaaltje voorlezen. De laatste tijd deden we dit gezellig op de bank, maar Olivia was zo moe dat we besloten haar liggend in bed voor te lezen. Hie was ze het niet mee eens, de plaatjes moeten natuurlijk bekeken worden. Dan maar staand. De keuken snel aan kant maken en de katten eten geven en dan lekker op de bank kruipen samen.

Mijnlevenalsmama | Plog #2Een wijntje en wat groentenchips erbij, de katten en onze laptops. Joost en ik hadden allebei geen zin in televisie of een film, dus genoten van respectievelijk een voetbalspelletje en mijn blog. Uiteindelijk gingen we rond half twaalf naar bed, vrij laat voor ons doen. Zelfs voor de zaterdag.

11 Responses

 1. marijana

  Jullie zijn goed op elkaar afgestemd in het huishouden. Heerlijk dagje lijkt me zo! Leuk met de fotootjes 🙂

  • Gwen

   Haha, ja he 😉 Jarenlange voorbereiding en nu werpt het eindelijk zijn vruchten af. Haha, nee hoor! Is vanzelf zo gekomen eigenlijk 🙂

 2. katharina

  Wat leuk om te lezen Gwen , echt een geweldige dag met zn 3en.en samen zijn is zoooo belangrijk :-):-):-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.