Bah, zand!

geplaatst in: Opvoeding | 8

Een perfect kado vonden Joost en ik het: een zandbak voor dochterliefs eerste verjaardag. Ze kreeg hem van mijn ouders en omdat we toen de wintermaanden in gingen, bewaarden we hem in de doos in de schuur. Een week of drie geleden kwam hij weer tevoorschijn.

Kijken en bah!

Alsof ik het ter plekke verzin, maar het is waar gebeurd: terwijl Joost de zandzakken leeggooide in de zandbak zaten Olivia en ik vanachter het raam te kijken. Olivia bleef “Bah, bah!” roepen. Die zag de bui al hangen natuurlijk, want een uur daarvoor zat ze trots op het bankje van haar zandbak te stralen en vervolgens was papa hem nu aan het vullen met ‘viezigheid’.

Spelen met schone handen

Nu we drie weken verder zijn, gaat het een stuk beter. Olivia speelt met veel plezier met de zandbak. Niet erin, maar ermee. Toegegeven: op het bankje zitten en met haar schoenen in het zand staan, dat gaat nog. Maar op haar billen erin zitten zoals haar overbuurjongetje doet? Echt niet!

Mijnlevenalsmama | Bah, zand!

En zeg nou zelf: een emmer vol scheppen terwijl je naast de zandbak zit is toch net zo leuk als diezelfde emmer vullen terwijl je met je billen in dat koude zand zit? Ik geef haar geen ongelijk, ik ben ook niet dol op vieze handen en trek voor elk dingetje met potgrond mijn tuinhandschoenen aan. Wie weet heeft Olivia het wel van haar vader trouwens, die vond als kind zijnde gras namelijk ontzettend vies. En ook dat is goedgekomen.

Lees ook:  8x hoe overleef je niet doorslapen?

 

 

 

8 Antwoorden

 1. Nicole

  Nou ze weet in ieder geval wat ze wil.. en wat niet haha.
  Hoop dat Fay er niet vies van is, maar dat zijn wij zelf ook niet dus zal wel meevallen 🙂

 2. Linda

  Mooie zandbak hoor, fijn dat ze er nu toch vanaf de rand mee speelt. Zelf hebben we daar geen ruimte voor dus hebben een picknicktafeltje met twee bakken.

 3. Maris

  Em is net zo. Maar… het komt langzaam goed. Madam wil nu wel met blote voetjes erin. Tenzij het zo’n kleine zandbak is. Dan staat ze er ook altijd nog naast te scheppen 😉 Maar op het strand gaat het nu beter. Vroeger konden we daar niet eens komen, omdat ze het zo vies vond.

 4. Esra Yalçın Demirci

  Hahahaha wat grappig dat ze zo’n megacadeau als ‘bah’ ziet terwijl jullie hadden verwacht dat ze als het overbuurjongetje ‘pats’ er in zou gaan zitten. Ik denk dat Mira het wel zou doen want wij waren beiden als kind hartstikke wild en avontuurlijk.

 5. Roos

  Echt hilarisch dat t zo’n heerlijk dametje is! Ayden is dan echt een vent, graaft regelmatig de planten in de tuin uit, en stopt daarbij gerust zijn modder handen in zn smoeltje. Ach ja, goed voor de weerstand zullen we maar denken ;). Misschien dat ze over een tijdje er wel lekker in gaat zitten, en zo niet, ook prima toch! Scheelt weer een hoop zand opvegen binnen.

 6. Saskia

  Haha zo lief! Wie weet dat ze ooit nog een keer gewoon met haar billen in de zandbak gaat zitten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.