Knuffelen, knuffelen, knuffelen

geplaatst in: Gezinsleven | 2
Gepubliceerd op MommyOnline op 6 mei 2014

Echt waar, als de uitdrukking ‘doodknuffelen’ echt kon gebeuren, dan was dat hier aan de orde. Gelukkig is het maar een uitdrukking, maar serieus: ik blijf haar knuffelen, die kleine boef van mij. Ik krijg er geen genoeg van. En zij gelukkig ook niet. Nog niet.

Knuffelen kan niet genoeg

Wat mij betreft kun je je kindje niet genoeg knuffelen. Ik weet nog goed hoe heerlijk ik het vond, zelfs toen ik al een tiener was, om tegen mama op de bank aan te kruipen en samen As The World Turns te kijken. Of: een jankfilm op Net 5 kijken, samen onder een dekentje. Heerlijk!

Als ik mijn oude fotoalbum bekijk zie ik mezelf vaak bij mijn ouders of andere kennissen of familie op schoot zitten. Ik ben gewoon een knuffelkont. Ik herinner me zelf vooral hoe dol ik was op het  knuffelen met mijn jongste broertje. Wij schelen 8 jaar, dus ik vond mezelf vanaf het begin een soort surrogaatmoeder.

Neemt niet weg dat ik Olivia voldoende ruimte geef om zichzelf te ontwikkelen en vermaken hoor, we kroelen echt niet heel de dag. Maar zodra ze haar armpjes naar me uitsteekt laat ik vallen waar ik mee bezig ben en stort me helemaal op haar.

Niet altijd mama!

Helaas voor mij is dat niet elke dag even vaak het geval. Knuffelen, dat mag alleen op het moment dat dochterlief het ook ziet zitten. Juist dan, als ik heel veel zin heb om haar plat te kussen, maar zij druk is met iets anders, mis ik het baby-zijn het meest. Urenlang met een kleine slapende baby op je borst in het hoekje van de bank zitten. Die warmte, die geur.

Lees ook:  Het gemak de tweede keer

Gelukkig wordt er toch veel afgeknuffeld hier in huis. Vooral na een dag kinderdagverblijf is het raak. En dan niet altijd even handig, want dan moet er ook opgeruimd en gekookt worden. Tegenwoordig ga ik eerst sowieso twintig minuutjes met dochterlief op de bank zitten, dan eten we maar wat later. Na een knuffelsessie neemt ze vaak sneller genoegen met wat speelgoed, in plaats van op in mijn armen ‘meekoken’. Wel zo handig.

 

2 Antwoorden

  1. Debbie

    Heerlijk hoor dat knuffelen, en die haartjes ruiken zo lekker van een baby heb ik gemerkt aan me zoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.