Broeken inkorten

geplaatst in: Huisvlijt | 4

Ik ben niet echt lang. Zeg maar gerust niet: ik ben 1.68, gemiddeld dus. Met korte benen (denk ik), want lengtemaat 32 qua broeken voldoet, vaak zijn broeken dus te lang. Dat is met skinny jeans niet erg omdat die dan ‘gewoon’ een beetje opgestroopt boven je schoenen blijven zitten. Stiekem vind ik dat zelfs mooi, maar met wijdere broeken is te lang niet mooi. Met zwangerschapsbroeken bijvoorbeeld.

Strijken in plaats van inkorten

Ik heb nog vijf positiebroeken van mijn zwangerschap van Olivia. Die zijn nog prima, hoewel er 2 wat groot vallen, maar wie weet (vast, hoewel ik hoop van niet) groei ik daar nog in. Ik heb namelijk de ‘aanleg’ om ook zwanger te zijn in mijn armen en benen. Daar kan ik een aparte blog aan wijden, dus dat terzijde.

Twee van die vijf broeken zijn te lang en niet voldoende skinny-model om goed op mijn schoenen te vallen. Toen ik zwanger was van Olivia streek ik ze na elke wasbeurt ‘korter’. Ik vouwde de pijpen naar binnen en maakt een strakke vouw met de strijkbout. Werkte prima, maar het eerste wat me nu irriteerde toen ik die broeken weer tevoorschijn haalde waren die te lange pijpen. En de kontzakken van twee andere broeken die steeds zichtbaar omvouwden als ik had gezeten met die broeken. Die heb ik er dus afgeknipt en vervolgens gestikt. Veel beter!

Met de hand en toch netjes

Een paar weken geleden trok ik die positiebroeken van zolder, waste ze en ging aan de slag met naald en draad op een manier die ik van mijn moeder geleerd heb. Ik was namelijk fan van jeans van Indian Rose, maar die waren, je raad het al, altijd te lang voor mijn korte benen.

Lees ook:  DIY: puzzels markeren

Ik heb de broeken zo’n 2 centimeter omgevouwen en heb ze met de hand omgezoomd net voor de bestaande zoom. Dubbel, dwars door de ‘achterzijde’ van de vouw, dus de broek is ongeveer 4 of 5 centimeter korter nu. Als je dan uiteindelijk de pijp ‘terugvouwt’, heb je de bestaande mooie zoom aan de onderkant van je kortere broek. Zo simpel en toch mooi zonder veel gedoe. Overigens bleek, toen ik een van de broeken met sneakers aan had, dat ik die broek echt iets te kort had gemaakt, dus hup met een tornmesje de draadjes los en opnieuw stikken.

Bij gebrek aan een naaimachine moet je iets en ik ben onwijs blij dat ik deze broeken niet meer elke keer hoef te strijken. Want ja: ik draag ze al sinds tien weken zwangerschap. Ruim vijf weken eerder dan bij mijn zwangerschap van Olivia dus. Zucht.

Mijnlevenalsmama | Broek inkorten

Mijnlevenalsmama | Broek resultaat

4 Antwoorden

 1. Joyce

  Knap hoor!
  Ik ken het probleem van de te lange broeken, ik ben klein van stuk, maar best fors, dus het is altijd broekendrama. Maar ach, liever wat moeite dan in je blote kont lopen 😉

 2. Manon

  Oh herkenbaar! Ik heb ook een zwangerschapsbroek van Mamalicious, zelfs in de kleinste maat, die me echt 4cm te lang is! Ik sla ‘m maar naar binnen maar dit is ook een handige tip!

 3. Jenny

  Ik heb schijnbaar ook korte pootjes al ben ik 1.70 Ik heb lengtemaat 30. Kwam er laatst achter dat ze die bij Primark verkopen, erg blij mee!

 4. Nicole

  Heb ook altijd ruzie met de lengte van broeken, daarom vind ik het altijd zo vervelend om broeken te kopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.