Lief Dagboek #22

geplaatst in: Gezinsleven | 3

Een fijne week, want: lang weekend met z’n drieën! En ook nog eens: een weekendje weg met oma Carla, mijn schoonmoeder. Van vrijdag t/m zondag zaten we in Landal Stroombroek, heerlijk om er even tussenuit te zijn. Het was ook een spannende week, want woensdag hadden we de echo voor de combinatietest, hoewel ik de (bloed)uitslag nog moet krijgen, zag de nekplooi er goed uit. Zo heerlijk om je kindje weer even te zien! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #22Mijn laptop was aan vervanging toe. Er is waarschijnlijk een schroefje afgebroken in de onderkant, waardoor als je het scherm opendoet, dit ‘trekt’ aan het toetsenbord en er strepen op het scherm ontstaan. Omdat we geld van de Belastingdienst terugkregen en het vakantiegeld was gestort, verwende ik mezelf met een nieuwe. Wederom een Sony Vaio (bevalt zo goed!), maar nu een ‘Fit’, dus lekker dun en een stuk sneller en sterker dan die ik al had.

De laptop werd dinsdag bezorgd, dus ’s avonds was ik druk met alles organiseren. Ook werden dinsdag de Teva’s voor dochterlief bezorgd. Juist: van die sandalen voor wandelaars. Maar goed: ze had de afgelopen warme dagen alleen gympen met lage sokjes en ze loopt nog niet stevig genoeg voor slippers vinden wij. Ze heeft de neiging rare loopjes tussendoor te doen, een soort dansje, dus ik zie haar dan al alle kanten op zwikken met slippers. Deze Teva’s zitten stevig, hebben een goede zool en zijn roze met bloemetjes, dus niet eens heel lelijk. Wij zijn tevreden!

En we hadden een Anne Geddes plaatje: als je je Duplo op de grond gooit en in het mandje gaat zitten, heb je een soort schommelstoel. Dikke pret dus. ’s Avonds maakte ik een quiche. Een soort mengelmoesje van prei, brocolli, tomaat, peterselie, huttekase, feta, parmezaanse kaas en italiaanse kruiden. Geklutst met eieren en dan in bladerdeeg in de ogen. Echt ontzettend goed gelukt en absoluut voor herhaling vatbaar.

Lees ook:  Lief Dagboek #42

Tot slot een volle wasmand als toetje. Ik wil altijd als we op vakantie gaan, al is het maar een weekendje, dat de wasmand zo leeg mogelijk gewassen is, dus ben er druk mee geweest tot donderdagavond. Maar dan heb je ook wat. Een gevulde verse vieze wasmand bij thuiskomst bijvoorbeeld. Altijd fijn.Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #22Dinsdagavond toen papa thuis kwam en zijn blouse na het eten uit deed, besloot Olivia even als Casper het spookje door het leven te gaan. Wat hebben we gelachen met z’n drietjes, heerlijk die peuterondeugd! ’s Avonds genoten we van het idee om een lang weekend vrij te hebben en kropen op de bank saampjes. We keken de laatste aflevering van The Blacklist en ik typte wat blogjes.

Donderdag (Hemelvaartsdag) stond in het teken van het inpakken van onze spullen voor het weekendje weg (DZP-doel #84: check!) en ik fietste nog even snel met dochterlief langs de Albert Heijn. Onder andere voor Tony’s chocolade, mmm! Die laatste foto is nog van woensdagavond, toen we oude housemuziek gingen bekijken op Joost zijn telefoon en Olivia swingend de kamer door liep. Zo schattig!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #22

Vrijdagochtend vertrekken we (na twee afleveringen van Nijntje) richting Landal Stroombroek met mijn schoonmoeder. Een verlaat verjaardagskadootje van manlief en absoluut voor herhaling vatbaar. We hebben vooral gerelaxt en van elkaar en lekker eten genoten. Ik heb zaterdag geplogd en die plog verschijnt deze week op mijn blog, maar toch al een paar foto’s van het weekend. Een bad! Heerlijk! Ik heb zowel vrijdag- als zaterdagavond lekker in bad gezeten. We hebben een heel stuk gewandeld en Olivia heeft ook zichtbaar genoten. Check die ondeugende blik tijdens het ontbijt ’s ochtends vroeg.

Lees ook:  Fotoboekendrama

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #22

Zaterdagavond gingen we uit eten en dochterlief heeft maar liefst twee uur aan tafel gezeten en rondgekeken en gegeten. Echt een peutertje al, zo wijs. We mochten de auto van een vriendin van mijn schoonmoeder lenen, echt superlief! Het was Olivia’s eerste keer in een autostoeltje en ze vond het leuk om lekker om zich heen te kunnen kijken.

Tot slot een buikfoto van afgelopen zondag en helemaal links een shot van ’s avonds thuis. De koffer uitgepakt, de was draait en wij lekker op de bank met Ontvoerd en Divorce en nieuwe nagellak. Even bijkomen van een weekendje bijkomen zullen we maar zeggen. Op naar weer een nieuwe leuke week!

3 Responses

  1. Lianne

    Heerlijk zo’n weekendje weg! En ook leuk voor oma, zo geniet je toch anders van je kleinkind. Mag ik vragen wat de reden is dat jullie geen auto hebben?

  2. Petra

    Je begint al een aardig buikje te krijgen. Lekker hoor een weekje weg.
    En die Tony’s….ik zie het overal….maar ik begin er niet aan….dan ben ik denk ik voorgoed verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.