Lief Dagboek #25

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Weer een week voorbij en weer een leuke ook, behalve dat ik me dinsdagavond ziek begon te voelen en de woensdag dus noodgedwongen in bed heb doorgebracht. Gelukkig was ik donderdag weer voldoende opgeknapt om te werken. Kijk mee! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #25Dinsdag appte ik wat heen en weer met een vriendin en waren we het erover eens dat we ons ondanks onze rondlopende dreumessen en baby’s-to-come, minder praktisch moesten kleden. Of in ieder geval weer oorbellen moesten gaan dragen. Zo gezegd, zo gedaan. Olivia en ik fietsen naar het winkelcentrum en ik kocht een en ander bij Hema. Nadat dochterlief thuis mijn portemonnee had geïnspecteerd. Zo lief altijd hoe ze dat doet terwijl ze honderuit kletst. Tegen de pasjes.

’s Avonds maakte in bami. Dat is zonder kruidenzakje onwijs simpel trouwens, want met knoflook, gember, rode peper, kardemon en ketjap kun je een heerlijk goedje maken. Woensdag dus ziek thuis en geen foto’s gemaakt. Rechtsonder een kiekje in de lift op mijn werk donderdag. Hallo buik, dag baby! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #25Sinds het begin van mijn zwangerschap vind ik kaugom ontzettend vies, die pepermuntsmaak. Bah, misselijkmakend. Dit had ik bij Olivia trouwens ook. Donderdag kocht ik in mijn lunchpauze fruitkaugom, heerlijk! Vrijdag was het tijd om een stuk te fietsen en wat boodschapjes te halen. Check dochterlief die met de fietssleutel de schuurdeur alvast opent. Echt, ze snapt zo ontzettend veel tegenwoordig. Slim kind! Terug op de fiets van de Albert Heijn een krentenbol. Of eigenlijk: haar tweede krentenbol.

Momenteel zit Olivia in een groeispurt en heeft vooral ’s ochtends ontzettend veel honger. Een banaan, een boterham met beleg, een volkoren cracker, een beschuit met roomboter. En dat was alleen nog maar het ontbijt. Vervolgens in de Albert Heijn een krentenbol omdat ze me die in het karretje zag leggen en op de fiets dus nog eentje. En thuis, was het tijd voor tosti’s omdat ik daar zo’n zin in had. Inderdaad: dochterlief at ook nog een halve tosti voor het slapen gaan. Overigens at ze na haar slaapje nog niet eens een halve appel en mocht ook het avondeten (Mexicaanse salade, zie foto onderin) haar goedkeuring niet verdragen, maar ze heeft al met al toch voldoende gegeten die dag. Dit verschilt per dag namelijk.

Lees ook:  Lief Dagboek #1

Rechts nog een foto van na de lunch. Olivia ging naar bed en ik ook. Ik liet de boel de boel, het zou immers na het slapen toch weer overhoop getrokken worden.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #25Zaterdag dook ik de keuken in om eiermuffins en bananenbrood-muffins te maken. Goede leer voor de volgende keer: bananenbrood in de vorm van muffins maken is een minder succes, omdat ze sneller droog worden dan in een gewone cakevorm. Erg jammer. Ik bakte trouwens vanwege een high tea zondag, om een zwanger vriendinnetje in het zonnetje te zetten.

In het midden een foto van zaterdagmiddag: restaurantje spelen met Olivia. ’s Avonds genoten we van chips en (alcoholvrij) bier op de bank en kropen bijtijds in bed. Joost moest er vroeg uit om aan zijn paper te werken zondag en ik wist dat ik zondagmiddag niet met Olivia mee kon slapen omdat ik die high tea had. Links mijn outfit van zondag. Aangestoken door Jess: de maxidress van Miss Etam. Echt een geweldig ding, zit heerlijk! Op de foto lijkt hij trouwens onwijs gekreukeld onderaan, maar dat komt door die app waarin ik die foto’s zet, die maakt foto’s soms wat ‘groezelig’.

Zondagmiddag dus die high tea, was onwijs gezellig, lekker in de tuin in het zonnetje en iedereen had erg lekkere hapjes gemaakt. Groot succes! Inclusief een blij zwanger vriendinnetje, daar gaat het om! ’s Avonds flanste Joost een heerlijke pastapesto voor me in elkaar. Juist, alleen voor mij, want hij had zin in gebakken krieltjes en ik absoluut niet. Olivia at mee met Joost, net zo dol op krieltjes als haar vader.

Lees ook:  Pavlikbandage

Maandag was een erg rustige dag met vooral veel buitenspelen voor dochterlief en hangen en lui zijn voor mij. Moet kunnen op zijn tijd, zo’n ‘nutteloze’ dag. Tijd voor weer een nieuwe week!

5 Antwoorden

  1. Karin

    Thanx voor je bakkunsten en aanwezigheid! Was een leuke middag!! Xxx

  2. Arcadia

    Maar praktische kleding is zo lekker praktisch. Ik draag ook alleen nog praktische kleding, maar dat deed ik ook al voordat ik mama was. Leuk weekje, hopelijk word je niet meer ziek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.