Broodeter

geplaatst in: Gezondheid, Opvoeding | 6

Een tijd geleden schreef ik al dat Joost en ik ’s middags liever voor iets anders dan brood kiezen. Dit omdat brood helemaal niet zo gezond en geweldig is als ‘ze’ ons doen geloven en (goedgevulde) salades vaak meer vullen. Dit nieuwe eetpatroon ging goed, bijna een jaar lang. En toen werd ik zwanger. Ik ben weer een broodeter. Net als Olivia.

Lekker eten, overdag

Dochterlief is een goede eter, behalve ’s avonds. Het warme eten trekt haar niet zo, ze lijkt op haar ouders. Hoewel, pasta: daar zijn Joost en ik dol op. Olivia (nog) niet. Maar, soep, salade, stokbrood, broodjes met mozzarella of iets anders lekkers, dat gaat er altijd in. Liever dan Hollandse pot of rijst (hoewel manlief daar echt gek op is).

Boterhammen, pistolets, crackers, pannenkoeken, hartige cake, bananenbrood en beschuitjes, Olivia kan er van blijven eten. En van (gedroogd) fruit of kinderkoekjes. En vissticks, ook die gaan er de laatste tijd goed in. Kortom: alles dat een broodachtige structuur heeft, het beleg maakt niet uit. Ze eet net zo lief een broodje met kaas als met rucola en mozzarella, dat broodmonstertje van ons. De korsten worden momenteel wat minder gewaardeerd trouwens.

Mijnlevenalsmama | Broodeter

Toch wat afwisseling zoeken

We wisselen voldoende af, want brood als ontbijt en lunch vind ik geen goed plan. Toegegeven, er zijn dagen dat dochterlief beide eetmomenten vult met brood, maar over het algemeen is het dan bijvoorbeeld banaan en een cracker als ontbijt en boterhammen als lunch. Of brood als ontbijt en pannenkoekjes als lunch.

Lees ook:  400 nog wat vragen per dag?!

Zelf ben ik zwanger een waardeloze ‘broodvervanger’: ik wil het liefst alleen maar brood (of croissants), maar goed ik weet dat het tijdelijk is, dus ik geef er maar gewoon aan toe. Echt heel slecht is een volkorenboterham natuurlijk niet.

Mijnlevenalsmama | Cracker pindakaas

6 Antwoorden

 1. Manon

  Haha, hier precies hetzelfde. Voorheen at ik nog wel andere dingen naast brood maar nu… Tosti’s, afbakbroodjes, gewone boterhammen, noem het maar op en ik vind het heerlijk 😉 Alleen de filet americain mist dan nog…

 2. Nicole

  Ik hou van brood, sowieso. Maar ben nu bezig met Bodieboost en dan mag je maar 2x koolhydraten op een dag dus kan ik niet én ’s morgens
  én ’s middags én ’s avonds… Dat vind ik dan soms wel lastig!

 3. Jessica

  Ik moest hier zo om lachen, want het is enorm herkenbaar. Ik heb ooit het South Beach dieet gedaan, jaaaren geleden. Daarbij eet je geen brood. En op de een of andere manier ben ik dat altijd blijven doen. Maar toen ik zwanger raakte was brood het enige waar ik nog over na kon denken…

 4. Arcadia

  Ik hou enorm van brood! Ik ben het wel minder gaan eten de afgelopen jaren, maar het past nog prima in m’n eet(leef)patroon. Ik heb ook veel koolhydraten nodig ivm veel sporten. Ronja krijgt ook brood als lunch en ontbijt. Goed hoor dat jullie de tijd nemen om veel af te wisselen! Zo krijgt Olivia een gezonde basis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.