Lief Dagboek #27

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Deze week begon onze vakantie. Oké, vrijdag pas, maar zo’n laatste week voor de vakantie voelt al meer ontspannen dan normaal. Wel hadden Joost en ik het beiden nog druk op kantoor, omdat we alles goed moesten afronden voor 3 weken afwezigheid.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #27Dinsdagmiddag sliepen Olivia en ik lekker lang, ruim 2,5 uur. Ik in een onopgemaakt bed, omdat ik de bedden meestal op dinsdagochtend afhaal en in de wasmachine gooi. Uit gemak gooi ik ’s avonds het gewassen setje weer op bed, in plaats van een nieuwe set uit de kast te trekken. Maar, het slaapt niet minder lekker zo hoor!

’s Avonds aten we onder andere gekookte wortels, maar ik hield het bij een bak wortel rauwkost. Gekookte groenten gaan er niet zo goed in momenteel. Rechtsonder mijn Zwangerbox die ik woensdag in mijn lunchpauze haalde. Vooral geen folders en andere ‘rotzooi’, maar het speentje, de buikbalsem, 2 alcoholvrije biertjes en een slabbetje zijn absoluut het bewaren waard. Links een foto van ’s avonds: tijd voor een badje!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #27Jus d’orange! Een van mijn zwangerschapscravings. Dit flesje kocht in donderdagochtend omdat ik op de fiets naar mijn werk al ontzettend veel zin in jus kreeg. Het is trouwens een variant met mango en passievrucht, heerlijk! In het midden een foto van Olivia van donderdagavond. Dat vermoeide hoofdje na twee dagen kinderdagverblijf. Die rode wangetjes, ik houd ervan!

Vrijdagochtend begon erg goed: ik werd om half negen wakker en Olivia sliep verbazend genoeg nog. Heerlijk rustig douchen en mijn nieuwe maxidress uit de kast trekken. Oorbellen in, haal op een knot en dochterlief wekken. Fijn die rustige ochtendjes! Ze vond me trouwens ‘mooi’ met die jurk, onbetaalbaar die blik en dat woordje toen ik de kamer binnenkwam (ik draag niet zo vaak jurken en al helemaal niet zulke opvallende exemplaren). In het midden een foto van Olivia in haar nieuwe jumpsuit van de Hema en met haar roze armbandje. Die wil ze sinds vrijdag elke dag om, zo schattig.

Lees ook:  Lief Dagboek #31

Een goede vriendin van me is maandag bevallen van haar dochtertje, dus vrijdag gingen we op kraambezoek. En zie daar: een blauw muisje tussen de roze muisjes! Dat wordt een jaar gratis muisjes claimen. Ofzoiets.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #27

Zaterdagochtend ging ik naar de kapper, dat was al weer even geleden. Lekker weer wat blonde plukjes erin en net geknipte laagjes. ’s Middags kwamen mijn ouders op de thee en maakten Joost en ik en definitief plan voor onze tuin. Die gaat op de schop binnenkort, maar hier ga ik nog een apart blogje aan wijden. We aten pasta met aubergine en mozzarella, een van mijn favorieten en keken het voetbal saampjes op de bank, wat een spanning! Ondertussen schreef ik een heel aantal blogjes, lekker om even vooruit te kunnen werken.

Zondag begon wat minder tof, want we hadden uiteindelijk maar vijf uurtjes geslapen ofzo. Zijn we niet meer gewend! We hadden een heerlijk rustige dag, zonder plannen. Het werd vooral veel hangen, lekker buitenspelen met Olivia. Lekkere boodschappen halen voor een toetje waar ik opeens heel veel zin in had. En, ik had eindelijk tijd om Olivia’s te kleine kleertjes uit te zoeken. Alles wat achteraf toch niet zo gebruiksvriendelijk was of te veel verwassen, heb ik er tussen uit gehaald. Ik heb nog voldoende ruimte om nieuwe dingen te shoppen, zo vervelend.

En de was, natuurlijk. Een terugkeren ‘ritueel’ waar ik eerder deze week een grappig stukje over schreef. Daarnaast een foto van vrijdagavond. Na het eten nog even naar de speeltuin en Olivia schommelde voor het eerst zelf. Je geeft haar een duwtje en ze beweegt mee met handen en benen, waardoor ze echt lang in beweging blijft. Ze wilde er dus ook niet meer af, dikke lol op schommel.

Lees ook:  DZP: fotoalbum Olivia

Maandagmiddag zijn we langs Ikea geweest om de ideeën die we al hadden voor Olivia’s peuterkamer in het echt te bekijken. Het begint steeds meer vorm te kijken. Het is de bedoeling dat ze in september over gaat, zodat we de babykamer weer babyproof kunnen gaan maken. Leuke en spannende ontwikkelingen vind ik. Mijn kleine meisje in een groot bed, hoe bedoel je mijlpaal?!

4 Antwoorden

 1. Roos

  Je bent ook mooi in die jurk! Staat je echt goed :).
  Ben benieuwd wat jullie met de tuin gaan doen.
  Gaan jullie trouwens nog op vakantie?!

 2. Nicole

  Staat je goed hoor die jurk en wat is olivia toch al een grote meid! Heerlijk om te zien..

  • Gwen

   Ja echt he! Je hebt het vorige week gezien, meer peuter dan dreumes. Ik verbaas mezelf er iedere dag ook weer over. Ze kletst nu ook de orenv an ons hoofd, leuk, maar ook best weer wennen zo’n nieuwe fase haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.