Dochterlief dragen

geplaatst in: Ontspanning | 10

Alweer bijna een jaar geleden schreef ik over het succes van de draagdoek hier in huis. Ik ben laat begonnen met het dragen van Olivia en doe het minder dan ik zou willen, maar ze is nu eenmaal een ondernemende dreumes en wil niet altijd meewerken. Olivia was ruim 7 maanden toen ik mijn draagdoek kocht en tijgerde al rond, dus ik gebruikte hem vooral voor praktische dingen. Met de fiets naar het winkelcentrum en het Kruidvat in, op bezoek bij mijn oma in het ziekenhuis. En tijdens het koken na een dag kinderdagverblijf bijvoorbeeld.

Van buik naar rug en heup

Inmiddels zou ik Olivia liever op mijn rug dragen, maar helaas is zij  het hier niet mee eens en begint na een tijdje te huilen, Op mijn buik gaat nog prima nu, ontdekte ik tijdens de Draag & Meet bij Kelly, maar op mijn heup met de ringsling is helemaal ideaal. Ook met een groeiende babybump. Er komt dus een ringsling bij. Niet alleen handig voor af en toe nu, maar ook na de geboorte van de baby handig als Olivia tijdens het wandelen het lopen zat is. Hoppa, even in de ringsling op mijn heup en klaar. Ik heb de juiste alleen nog niet gevonden, want ik wil een kleurig hippiestreepje en juist die die ik wil is nergens op voorraad. Maar goed, het heeft geen haast, komt goed!

Mijnlevenalsmama | Draag & Meet
Dragende blogmama’s op een rijtje: Linda (Leefenlaatleven), ik, Kelly (KellyCaresse), Nicole (MeisjeEigenwijsje) en Monique (Monoloog). Erg gezellig zo!
Meteen dragen en lekker de handen vrij

Achteraf vind ik het heel jammer dat ik Olivia niet direct ben gaan dragen in een draagdoek, maar het is niet terug te draaien. Ons tweede kindje ga ik absoluut vanaf het begin dragen en lekker veel ook. Hoop ik. Het is zo heerlijk, je kindje dicht tegen je aan.

Lees ook:  Bath Time #23

Waar ik uren met Olivia op mijn borst op de bank kon hangen, heb ik nu natuurlijk nog een dreumesje dat aandacht wil en lekker buiten wil spelen bijvoorbeeld. De baby in de draagdoek is dan ideaal. Ik kan zelfs met de Duplo spelen op de grond, terwijl ik mijn handen vrij heb en de baby slaapt op mijn borst. Of drinkt, want ook dat kan prima terwijl een baby in de draagdoek zit. Ja, ik ga voor hippie dit keer: lekker veel dragen, ik kijk er nu al naar uit.

10 Responses

 1. Linda

  Onze tweede heb ik ook veel meer gedragen, zeker in het begin. De oudste in een buggy en de jongste op de buik. Wel al snel overgestapt op een ergonomische drager. Past onze dochter ook in op de rug, ideaal voor strandwandelingen, geen gedoe met wielen.

 2. Debbie

  Heb van het weekend mijn 2e doek gekocht. Mijn eerste was een tricot slen en nu heb ik er een geweven doek bij. Die is echt veel fijner en zal als het mogelijk is hem gebruiken. Vind het heerlijk me kindje zo dichtbij me te dragen.

 3. Roos

  Ik wil baby2.0 ook gaan dragen, ben alleen nog steeds op zoek naar een betaalbare draagdoek waar ik verliefd op word. Er zijn zo veel verschillende doeken, dat ik af en toe door de bomen het bos niet meer zie!

 4. Odile | Go mommy go!

  Ik heb mijn kindje niet gedragen (wel in een draagzak, maar dat is niet hetzelfde) en achteraf vind ik dat super jammer! Ik denk dat het best had kunnen helpen tegen het vele huilen in de eerste maanden. Mocht me nog een kindje gegund zijn, dan ga ik het zeker doen!

 5. Desiree

  Hayden heb ik nooit gedragen, maar ons meisje wil ik wel gaan dragen. Lijkt me gewoon praktisch. Even snel boodschappen doen, Hayden in de winkelwagen of buggy en ons meisje dragen. Denk alleen dat ik voor een ergonomische draagzak ga, lijkt mij makkelijker werken.

 6. Madelon

  Ik hou van dragen hihi. Mijn kleine boef begint al te lachen zodra ik de doek tevoorschijn haal <3

 7. Joyce

  Ik ben dol op dragen. Luuk zit heel veel in de draagdoek, al van begin af aan. Ideaal ook met darmkrampjes, heb je toch nog een beetje je handen vrij 🙂

 8. Tamara

  Dragen is zo fijn! Hier een meisje die wel vanaf het begin alleen maar lopend gedragen wil worden. Als ze slaapt kan je pas gaan zitten hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.