Lief Dagboek #30

geplaatst in: Gezinsleven | 3

Na twee weken van afwezigheid in verband met onze zomervakantie op Terschelling waar ik vorige week foto’s van liet zien, vandaag weer een Lief Dagboek. Het was weer even (heel erg) wennen om foto’s van van alles te maken, speciaal voor mijn weekoverzicht, maar ik heb het er aardig vanaf gebracht vind ik. Ik blik terug op afgelopen week, week 30. De laatste week van onze vakantie, hoewel manlief donderdag en vrijdag alweer moest werken helaas, waarin onze achtertuin op de schop ging. En weer strak getrokken werd!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #30De bovenste foto is van zondag. Of maandag, want omdat we beiden nog vrij waren begin van de week was mijn dagbesef weg. Het was in iedergeval heet en Joost was druk in onze achtertuin. Olivia kwam even lekker naast mij op de loungebank ‘papen’. Zo lief, hier kan ik uren naar kijken! Die foto eronder zien we liever niet, want dankzij de hitte (denken we) sliep dochterlief ontzettend slecht in de afgelopen dagen. Pas om half tien/tien uur in slaap vallen is niet bevorderlijk voor onze vrije avonden. En kijk dat ondeugende koppie als ze het snoer van het lampje naar zich toe trekt. Inmiddels heb ik dit aan de kledingkast vastgetaped en kan ze daar dus niet meer bij. “Nog even volhouden in dit kamertje moppie, je grote kamer volgt eind deze maand!”

Dinsdag was zo mogelijk nog heter dan maandag en bleven Olivia en ik dus lekker binnen. Manlief nog steeds druk in onze achtertuin (waar ik later nog een blogje over schrijf) en ik besloot onze vitrinekast te poetsen. Daarnaast irriteerde ik me aan de overdaad van plastic bakjes, waarvan we een kwart niet gebruiken. Weg ermee! Nesteldrang? Geen idee, maar Olivia hielp in ieder geval goed mee en de kast is weer schoon en opgeruimd.

Woensdag moest manlief weer werken helaas. Olivia kleurde met mijn pennen de achterkant van de tegoedbon voor de fopspeentjes die Karin gewonnen had. Speciaal voor haar baby’s die op komst zijn! En mijn ringsling kwam binnen. Eindelijk heb ik een keuze gemaakt. Het is een roze geworden, want met twee meiden vond ik dat best kunnen. Tot slot rechtsboven: gevulde paprika met couscous, feta, knoflook, ui en een boel kruiden. Altijd lekker met dat warme weer.

Lees ook:  Tradities maken

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #30Olivia heeft een nieuwe ‘hobby’: alle puzzelstukjes uit de puzzels halen en gaan koken. Best leuk, alleen na een tijdje wil ze alle stukjes ook weer in de puzzels doen. Dat lukt nog niet helemaal, dus afgelopen week heb ik zonder te overdrijven en stuk of 20x alle puzzels in mijn eentje zitten maken. Bezigheidstherapie ofzoiets.

Vrijdagochtend moest ik wat pakketjes met spullen die ik via Marktplaats verkocht had naar het postkantoor brengen en omdat het iets minder warm was besloot ik te wandelen in plaats van met de fiets te gaan. Dat heb ik geweten. Geen regen, niet te warm, maar wel felle steken rondom mijn bekken. Niet zo cool, want het deed me realiseren dat twintig minuten heen, daar wat winkels in en twintig minuten terug lopen er dus niet meer in zit de komende weken. In heb dan ook het hele weekend last gehad van pijnlijke scheuten in mijn stuitje en bovenbeen. Maar, het wandelen op zich was heerlijk, we deden wat boodschapjes en brachten de pakketjes weg. Olivia met haar pet op, zoals je bovenin ziet. Onderweg spotten we jonge zwanen: 3 witte en 2 grijze. Vond ik redelijk uniek, want ik dacht altijd dat zwarte zwanen (van dat liedje weet je wel) niet zo veel voor kwamen. Olivia vond ze allemaal even mooi, grijs/zwart of wit, het maakt niet uit. Een ‘fogel’ is een ‘fogel’.

Zaterdagmiddag (ja, soms blijven shirtjes zo schoon dat ze 2 dagen aan kunnen, heel soms) moest Joost nog wat zakken zand hebben voor in de achtertuin en zette Olivia voor het eerst in een autokarretje. Ze vond het prachtig en wilde steeds in- en uitstappen. Toen we zondag met zijn drietjes meer spullen moesten halen kozen we expres weer een ander karretje. Flauw hè?!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #30Linksonder nog een foto van het bezoekje aan het tuincentrum met papa: konijntjes kijken terwijl ik me bezig hield met een berg wasgoed thuis. Dat gaat maar door helaas. En daarna: weer even met mijn pennen tekenen. Ze vind het echt superleuk en wil even niets van haar eigen potloden weten. Onder toezicht vind ik de kleurenpennen geen probleem, tot nu toe blijft ze netjes op het papier met de punten. Bovenin een voorproefje van de tuin trouwens!

Lees ook:  Lief Dagboek #16

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #30

Zondag hebben we de hele dag genoten in ons vernieuwde tuin. Heerlijk! We kochten plantjes, vulden de zandbak en zaten en lagen in de schaduw. Ik show nog niet veel, maar bovenin zie je in ieder geval onze loungebank. Die we al hadden overigens, maar het geeft een goed beeld van onze zondagbesteding. Ook nog een buikfoto van zondag, precies 21 weken zwanger. Mijn buik begin nu steeds ronder te worden. Leuk leuk!

Maandag begon nat. Zeiknat. Gelukkig waren Olivia en ik binnen, maar het heeft hier (net als in een groot deel van het land) ’s ochtends onafgebroken geregend van 4 tot 12 ongeveer. Ik werd rond vier uur ’s nachts wakker van de regen en dat harde geluid is niet meer gestopt. In combinatie met onweer waar ik echt niet dol op ben, dolle pret. Not. Op het moment van schrijven van dit blogje (maandagmiddag) breekt het zonnetje gelukkig weer door en zijn de tuintegels weer droog, maar zoals je rechts in het midden kunt zie was het aardig nat bij ons voor de deur.

Olivia en ik keken dus lekker samen naar Nijntje, puzzelden en tekenden. Qualitytime! Ik deed voor het eerst sinds tijden geen middagdutje maandag, maar hing languit op de bank met mijn laptop. Ook wel weer eens lekker! En, maar vast vanwege het ontbreken van die nare hitte, ik hield het verbazingwekkend goed vol de rest van de middag toen dochterlief weer wakker was. Op naar een nieuwe week! Een week waarin ook ik weer moet werken. Dat zal even wennen zijn!

3 Antwoorden

 1. marijana

  Super mooie loungebank!
  Die willen wij in de toekomst ook erg graag!
  En je buikkie is ook mooi 🙂
  Genieten!!

  • Gwen

   Ja, ik wilde echt perse zo’n bank, maar vonden hem overal te duur. Uiteindelijk via een webshop gevonden voor een redelijke prijs. Zelf maken zagen we niet zitten, hoewel Gamma wel duidelijke bouwtekeningen op de site heeft staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.