Babynamen

geplaatst in: Zwangerschap | 16

Een naam bedenken voor je kindje: voor de één veertig weken lang een discussiepunt, voor de ander zo klaar als een klontje. Joost en ik behoren tot die tweede groep. Wij hebben onze lijst met babynamen al jaren klaar. Toegegeven: bij de jongensnaam is het een en ander veranderd, maar de meisjesnamen stonden en staan al een tijd vast.

Olivia was ‘gewoon’ Olivia, klaar

We hadden toentertijd voor Olivia de naam Olivia en een jongensnaam. De jongensnaam die, niet lang na de geboorte van Olivia, gesneuveld is omdat hij is gestegen in populariteit en ik hem daarom niet meer wil gebruiken. Of met een andere spelling, maar daar is manlief het niet mee eens. In ieder geval: het was Olivia of puntje puntje, eigenlijk al vanaf dag 1 van die zwangerschap. Bij de 20-wekenecho bleek ze Olivia.

Mijnlevenalsmama | Boevenhoofdje

Ook het geboortekaartje hadden we toen al: sterker nog, we hadden een proefdruk voor de jongens- en meisjesvariant in huis en hebben na de goede 20-wekenecho het meisjeskaartje gefinetuned (zinnetje hier meer gecentreerd en daar in een groter lettertype) en nog eenmaal een proefdruk aangevraagd. Klaar. Gereed voor verzending. Met 21 weken zwangerschap. Heerlijk, ik houd ervan: dat afvinken, die controle. En Joost ook gelukkig. Dit keer is het niet veel anders gegaan.

Baby twee heeft al een naam (en een kaartje)

Ditmaal wisten we al met 16 weken dat we een meisje kregen. Ik hoor het die echoscopiste nog zeggen: “100%, geen twijfel over mogelijk.” Ik ga er dus maar vanuit dat dit klopt, ook omdat het nogmaals bevestigd is bij de 20-wekenecho.

Lees ook:  Dagboek van een zwangere #7

De naam van ons tweede meisje hebben we al net zolang als dat we Olivia’s naam hadden. Er is zelfs al een naam voor een eventueel derde meisje. Omdat de jongensnaam gesneuveld was, kwam in het begin van deze zwangerschap weer een naam van het lijstje van een jaar of vier geleden bovendrijven. Die zou het worden, mocht dit kindje een jongetje zijn. Die naam blijft dus ‘in de kast’, net als een andere jongensnaam waar Joost rond 10 weken zwangerschap mee op de proppen kwam en die mij ontzettend aanspreekt. Aan de voorraad namen ligt het niet: er kunnen zo nog drie kindjes bij komen hierna. Maar dat gebeurt niet, echt niet (nou ja tenzij een eventueel derde kindje in de vorm van een drieling komt, dan gaan we er geen twee weggeven natuurlijk).

De week na de geslachtsbepalende echo zijn we naar kaartjes gaan kijken, met slechts één eis in ons achterhoofd: dezelfde stijl als het kaartje van Olivia. Ik zag er een, personaliseerde hem, bekeek hem nog eens goed samen met Joost, bestelde een proefdruk, paste deze nog een keer aan (komma erbij hier, grotere letters daar en de naam aan de binnenzijde in een andere kleur) en klaar is kees. Ons tweede dochtertje heet puntje puntje en heeft al een geboortekaartje. Sinds 20 weken zwangerschap.

16 Antwoorden

 1. Manon

  Wat fijn dat alles al klaar is joh!!! Wij hadden ook al voordat ik zwanger was al een meisjesnaam maar die staat nu ook in de kast haha. Jongensnaam duurde even maar op een gegeven moment vonden we er 1 en na een paar weken “proberen” wordt het deze! Kaartjes ben ik nog niet mee bezig… Misschien toch eens gaan rondneuzen 🙂

  • Gwen

   Ben benieuwd! Zat me laatst te bedenken dat we gewoon bijna op dezelfde dag kunnen bevallen. Als ons meisje iets eerder komt en jouw jochie precies rond zijn datum of een weekje later hihi 😉

 2. Linda

  Fijn dat dat al zo duidelijk is, bij onze dochter wisten we het geslacht niet. Voor een meisje waren we het met elkaar eens, een jongensnaam is tijdens het persen gekozen… Gelukkig was het een dochter. Bij de tweede wisten we dat het een jongen zou zijn en waren we het gelukkig gelijk met elkaar eens.

 3. Desiree

  Lekker he om zo snel alles al klaar te hebben. Wij zochten het kaartje uit met 14 weken en de naam waren we voor 12 weken al uit. Sven kwam met een naam welke voor een jongen en meisje kan, dus het was al snel duidelijk. Ik vind deze naam supertof, maar weet dat iemand haar kindje ook zo heet. Ik ken haar niet echt dus eigenlijk is het onzin om ons kindje niet zo te noemen. Dus toen ik overstag was besloten we dat dat de naam moest worden. We hadden als meisjesnaam Hayley nog op de plank liggen, maar die naam hoor je steeds vaker en ook in de combinatie met Hayden. Dus gingen we voor een naam die minder voorkomt.

  • Gwen

   Ik ben benieuwd! Onze meisjesnaam hebben wij echt als meisjesnaam overgenomen van televisie een paar jaar terug (geloof ik), maar hij wordt in Nederland meer aan jongens gegeven zag ik laatst op Babybytes haha. Het zal toch niet dezelfde zijn als jullie? Anyway, nog even geduld haha! Ik vind persoonlijk Hayden en Hayley een beetje too much als duo, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk 😉 Wij btw iemand die en variant van onze naam voor haar zoontje heeft gekozen recent, maar wij gaan ook niet switchen, zie haar niet dagelijks ofzo.

 4. Jess

  Jeetje, wat goed geregeld zeg. Wij moeten dat allemaal nog regelen al hebben we inmiddels wel een eerste naam. Een naam idd die we nog op de plank hadden liggen van twee jaar geleden. We vonden een andere naam ook geweldig alleen heeft een collega onlangs een zoontje gekregen en die naam gegeven. En zijn dochter heet Sam dus twee dezelfde namen vond ik te toevallig al hadden wij beide namen al voordat we wisten van de namen van zijn kids. Ben benieuwd naar jullie naam. Olivia stond twee jaar terug op ons meidenlijstje.

  • Gwen

   Wat een gedoe met die dezelfde namen zeg. Hier nog niemand die ook deze meisjesnaam heeft, maar het kan net zo goed (gebeurt in Nl. zelfs meer) als jongensnaam en hebben nu wel een naam die erop lijkt bij vrienden van ons, maar blijven bij deze naam hihi. Staat al zolang vast en zijn er zo enthousiast over! Jullie 2 namen weer, net als Sam?

 5. Odile

  Ben benieuwd! Ik had meisjesnamen genoeg maar vond een jongensnaam maar lastig. Uiteindelijk kwam mijn moeder met Maxim. Moest er eerst aan wennen omdat het ook een meisjesnaam kan zijn, maar vond het uiteindelijk passen. Ik wilde graag een naam die niet te vreemd was (zegt degene met een aparte naam hah), een waarvan ik wist dat hij straks niet met nog 3 andere kinderen met dezelfde naam in de klas zou zitten en dus 1 die niet in de top 50 van namen stond.

  • Gwen

   Maxim kan idd heel goed bij beiden, maar bij jou lees ik hem van het begin af aan gewoon als jongen hihi, besef nu pas dat het ook een meisjesnaam is 😉 Grappig he, hoeveel eisen je kunt stellen aan namen. Nog even geduld trouwens, we houden onze naam echt geheim 😉

 6. Joyce

  Super handig dat je alles al klaar hebt! Hier hebben we al jaren een meisjesnaam maar een tweede jongensnaam zou een ramp worden, we verschillen nogal van mening haha!

 7. Monique

  Oh ja heerlijk, dat afstrepen! Ik herken dat wel. Alleen hadden wij wat meer moeite met het vinden van DE naam 🙂 Eerst dachten we eruit te zijn, maar toen opeens vond ik het niks meer en zijn we op Lise uitgekomen. Ik ben benieuwd naar de naam van jullie tweede meisje!

 8. Joyce

  Oh wij hebben zo erg moeten strepen, ik was bang dat we het nooit eens zouden worden. Tot we wisten dat we een jongen kregen. Ik vond het op de echo een echte Luuk en “mijn” Joost ( 😉 ) was het met me eens, dus met 15 weken waren we er uit.

  Een meisjesnaam was makkelijker geweest. Dus ergens hoop ik dat als we nog eens een kindje mogen krijgen, dat het een meisje is. Ik vind die naam zo leuk 😀

  Ik ben wel heel nieuwsgierig naar de naam van jullie tweede meisje 🙂

 9. Sanja

  Wij hadden een meisjes & jongensnaam al bedacht voordat ik zwanger raakte haha. Dat komt omdat we al heel lang bezig waren zelf & in het ziekenhuis. De jongensnaam (in dit geval) gaan we ook gebruiken & later mochten we een meisje krijgen ook ‘die’ meisjes naam. We hebben er nog geen moment over getwijfeld! Wat de geboortekaartje betreft, deze hadden we al rond de 12 weken uitgezocht & met geslachtsbepaling (15 weken) de proefversie aangevraagd. Nu ben ik ruim 31 weken & het enige wat over is: AFTELLEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.