Lief Dagboek #31

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het werken is me alles meegevallen. Maar, mijn lichaam reageerde wel onwijs op de drukte weer. Het haasten ’s ochtends, een halfuur fietsen, veel zitten. Vinden mijn bekken niet zo leuk en ik voelde zelfs weer wat misselijkheid door het haasten woensdagochtend, maar: het hebben het overleefd. En uiteindelijk is het maar 2 dagen per week, dus zorg ik vanaf nu gewoon dat ik op vrijdag lekker rustig aan kan doen en bij kan komen.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #31Na de giga regenbuien van maandag, was het dinsdag weer gewoon lekker buitenweer. De waterbaan stond nog in de tuin (en was maandag weer lekker volgelopen, lees: overstroomd), dus terwijl ik wat blogjes en op mijn ereader las buiten, was Olivia ’s middags druk met de bootjes. Daarnaast mijn literkan, ik vul hem ’s ochtends met wat schijfjes citroen en blaadjes munt en vul hem sowieso 3x per dag. Ik ben momenteel heel streng voor mezelf met water drinken, bang om te veel vocht vast te gaan houden met die hitte. ’s Avonds at ik voor het eerst een schepijsje van Magnum, wauw: die is lekker! Chocoladeroomijs met stukjes chocolade en chocoladesaus in het midden. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Woensdag was het dus weer tijd om te werken: wekkers weer instellen en wennen, maar het ging prima. Veel dingen te doen nog in relatief weinig tijd want ook al wil ik doorwerken tot aan 36 weken en is dat pas begin november, met slechts 2 werkdagen per week hebben we het dan nog maar over een dag of 26. Niet veel dus.

In mijn pauze woensdag kocht in boxpakjes bij de Wibra en Zeeman. Ze hebben zulke leuke en goedkoper pakjes daar en gewoon allemaal van katoen, dus ik ben er dol op. Boxpakjes kun je t/m 68 bijna niet voldoende hebben: het staat zo lief en is supermakkelijk. Althans, dat vonden we bij Olivia, dus dat zal nu ook wel zo zijn. En we hebben tenslotte een winterbaby, dus een romper vraagt zeker nog om een warm pakje, ook in huis. Nu maar hopen dat ze niet heel veel groter is dan haar zus (die was 3390 gram en 52 cm), want ik heb stiekem toch ook wat pakjes in maat 50 gekocht. Verzoop Olivia ook in, dus ga er nu ook gewoon vanuit.

Lees ook:  Lief Dagboek #40

Tot slot een buikshot van afgelopen vrijdag: 21 weken en 5 dagen zwanger. Nog steeds wisselt het formaat van mijn buik per dag. Na twee bolle dagen donderdag en vrijdag, lag ons kindje zaterdag weer ver naar achter en was mijn buik dus platter. Blijft een rare gewaarwording: de ene keer boller dan de andere keer en soms zelfs halverwege de dag weer een ‘wisseling’.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #31Vrijdagavond wilden we de meubels voor Olivia’s peuterkamer bestellen via de site van de Ikea (ik wijd nog een apart blogje aan ons plan voor haar kamertje en uiteindelijk ook nog het resultaat als het zo ver is), maar bleek de eerstvolgende leverdatum pas begin september te zijn. Bummer, want het doel was om dit deze maand te regelen. Vooral omdat ik onrustig word van nieuwe babyspullen die ik nog niet kwijt kan en omdat we Olivia ruim voor de baby er is, willen laten wennen aan haar nieuwe kamer en grote bed.

Zaterdag zouden we dus naar Ikea gaan, alles op een kar laden en via de transportservice een leverafspraak maken. Zou vast sneller kunnen dan via de webshop. Zaterdagochtend opperde Joost om mijn winkelwagen steeds per product te bekijken om te zien waardoor de leverdatum zo laat zou worden. Het lag aan het matras. We bestelden de rest dus en dat komt eind deze week al. Gelukkig! En, we gingen naar Ikea om matrassen voor dochterlief uit te proberen. Bovenin een foto van de bus op de terugweg, rechts een opgerold matras: we zijn geslaagd. Oh en kijk hoe lief we later samen in de bus zaten, smelt!

Ik maakte weer eens een mugcake als late lunch, heel simpel en onwijs lekker. Je kunt er van alles bij doen, ik maakte hem met kokos en speculaaskruiden. Google eens op mugcake als je geen idee hebt wat ik bedoel. Makkelijker een gezond taartje maken kan niet!

Rechts de opsomming van 2 weken Mama Kijkt Anders. Een initiatief van Nicole, waarbij je elke dag een foto plaatst bij het betreffende onderwerp. Het laat zien hoe verschillend (en toch stiekem hetzelfde) moeders zijn. Geeft erg leuke foto’s! Ik plaats de mijne allemaal op Instagram en heel misschien wijd ik er aan het einde nog een leuk blogje aan, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Lees ook:  DZP: totaalfilm Olivia

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #31

Zondagochtend tijdens het ontbijt: lekker kliederen met water en eten van je lepel, moet kunnen. Dochterlief wil trouwens steeds haar luier uit en op het potje, benieuwd hoe dit zich ontwikkeld, qua zindelijkheid. Voorlopig dus lekker vaak de luier uit en op het potje zitten. Ze riep zondag ook keihard “Poepa!” en toen we naar het potje liepen was het “Potje nee!” en vervolgens liep ze weg en viel de poep eruit. Ja echt, parentslife haha. Opruimen dus en trost zijn dat ze het gevoel herkende. Als er iets meer ontwikkeling komt qua zindelijkheid ga ik erover bloggen, inclusief deze leuke ervaringen. Beloofd.

Zondagavond deed ik online de boodschappen bij AH en die werden maandagavond bezorgd, onwijs fijn die service. Hebben wij graag wat extra bezorgkosten voor over. De hele dag, zondag dus, stond in het teken van het leegruimen van Olivia’s nieuwe kamer. Joost tilde de boekenkast naar zolder, evenals de slaapbank en ik zocht de speelgoedmand uit en vulde daarna schroefgaten, zodat de kamer weer helemaal strak is. Ongezellig en raar hoor, zo’n lege kamer in huis. Gelukkig komen de meubels bijna en kunnen we het weer in gaan richten. Ben zo benieuwd hoe het wordt!

En tot slot maandag: veel in de tuin gezeten, heerlijk die bewolking. Van mij mag het zo blijven, hoewel ik helaas vrijdag alweer 27 graden zag staan. Bah bah, plak plak. Maandag was ons overbuurjongetje hier even op bezoek en speelden ze kindjes superlief samen in de zandbak en met de waterbaan. Erg schattig die twee! Zijn moeder moest even naar het consultatiebureau met hun kleine meisje van bijna 5 weken, dus dan is het handig als je je peuter even bij de buren kunt ‘dumpen’. Ideaal zulke buurvriendinnen, wie weet breng ik Olivia daar ook een keer als ik met de baby langs het CB moet, het loopt immers altijd uit daar.

4 Antwoorden

  1. Arcadia

    Wat heb je het maar druk, gelukkig kun je ook rust inplannen voor jezelf. Ik ben erg benieuwd naar Olivia’s nieuwe kamer en natuurlijk ook naar de babykamer.

  2. Joyce

    Fijn week overzicht Gwen! Vind de boxpakjes erg leuk, ga ee ook nog even naar kijken voor kraamcadeaus enz.

  3. Silke

    Wat een lekker drukke week. ik moest wel glimlachen bij de boxpakjes. Jules heeft nu maat 62 en heeft er nog nooit een gedragen. Ik heb er wel, ik vind er alleen niks aan. :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.