Uitzet en inkopen 2e keer

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen, Zwangerschap | 7

Hoewel het een bak geld kostte, vond ik één van de leukste dingen van mijn eerste zwangerschap het verzamelen van de uitzet. Niet alleen de kleertjes en verzorgingsproducten die ik al volop in huis haalde, maar ook de grote dingen. Juist de grote dingen.

Snelle keuzes gemaakt

Joost en ik hadden al snel een idee van hoe de babykamer eruit moest komen te zien qua meubels. Sterker nog: dit bedachten we zo’n twee jaar voor ik zwanger werd, omdat vrienden van ons toen een kindje kregen en we met hen meegingen om een kamertje te kopen. Manlief en ik werden verliefd op de ‘strandhuisjeslook’, dus grijsbruinig met ‘houtstructuur’, dus toen ik zwanger was keken we alleen naar dergelijke kleuren meubels en niet naar wit of donkerbruin. De keuze was snel gemaakt: het werd een ontzettend stevige set en de basiskleur van de dekens, het lakentje en andere accessoires werd lichtgrijs. Later aangekleed met wat roze, maar geen overdaad.

Inmiddels denken we er ietsje anders over en wordt naast Olivia’s peuter kamer, ook de babykamer een stuk meer roze. Maar de basis blijft hetzelfde. Dat geldt ook voor de grijze wipper (gekocht omdat ‘ie mooi bij onze bank paste), de zwarte maxicosi, het badje met accessoires en de donkerzilverkleurige wandelwagen. Van alle grote aankopen hebben we nog geen moment spijt gehad, dus daar verandert niets aan. Helaas zou ik bijna zeggen, want die opwinding die ik toen had in babywinkels, heb ik nu dus niet meer.

Toch nog 1 grote aankoop die MOEST

Met Olivia die haar intrek straks neemt in de peuterkamer, vervalt onze logeer/studeerkamer. De kamer naast die van Olivia’s ‘oude’ kamer, waar ook onze slaapbank stond. De slaapbank staat sinds dit weekend op zolder omdat de meubels voor dochterlief peuterkamer binnenkort bezorgd worden en we die kamer dus alvast leeg hebben geruimd. Staat nog best gezellig op zolder trouwens: een slaapbank en de boekenkast. Maar goed: geen vrije kamer meer dus op de 1e verdieping en ik heb met Olivia toen ze nog klein was zat uurtjes op die slaapbank doorgebracht. Krampjes terwijl manlief weer moest werken de volgende dag bijvoorbeeld. Of een onstilbare borsthonger in combinatie met de hik. Kijk, de gewone voedingen deed/doe ik liggend op bed en dat gaat straks ook zeker weer gebeuren, maar die krampuurtjes of huilbuien midden in de nacht, die wil ik op mijn niet-werkdagen zoveel mogelijk bij Joost uit de buurt doorbrengen. Maar om nou helemaal naar beneden te moeten en daar ons moppie te troosten? Dat zag ik niet zitten. Er MOEST dus een houten schommelstoel komen.

Lees ook:  Knopen onder toeziend oog

In hoofdletters, want ik wilde het perse. Joost zag het nut er iets minder van in en vroeg zich vooral af hoe ik dat kwijt wilde in de babykamer. Het is niet zo’n grote kamer namelijk en met de huidige indeling bij Olivia zou het ook niet passen. Maar ik bedacht een andere indeling en als het goed is past het straks precies. De schommelstoel is er.

Mijnlevenalsmama | Houten schommelstoel

Hoewel ik zeker wist dat het een witte schommelstoel moest worden, wist ik nog niet welke. De prijzen variëren nogal en hij mocht niet te massaal zijn vanwege het formaat van de babykamer. Gelukkig kreeg ik bericht van Emob4baby over een mogelijke samenwerking. Ik bezocht de webshop en werd verliefd. Op bovenstaande schommelstoel. Een klassiek model van wit beukenhout met een grijs kussentje. Perfect matchy matchy dus met bijvoorbeeld het grijze babydekentje waar Olivia ook onder heeft geslapen en we weer gaan gebruiken. Of de gordijnen, die overal in huis hetzelfde zijn en ook grijzig. Echt, de perfecte schommelstoel qua uiterlijk en niet te groot. Hij zit prima, zoals een schommelstoel: ik vind het even wennen. De rugleuning is vrij recht, maar dat is met voeden straks juist fijn natuurlijk. En hij schommelt, iets waar vooral dochterlief ontzettend gek op is, zo blijkt.

Mijnlevenalsmama | Schommellol

Ik zag nog veel meer leuks in de webshop en baalde stiekem een beetje dat we de peuterkamer van Olivia al ‘rond’ hebben qua inrichting, want ook in de shop van Emob4kids zag ik genoeg leuke spullen. Je kunt hier complete kinderkamers bestellen, zoals de Pastelle, die stiekem wel een beetje op Olivia’s peuterkamer lijkt, maar dan echt voor peuters. Wij hebben de boel al iets volwassener gemaakt. In de basis althans.

Lees ook:  Zwanger en sporten
Toch best veel nieuwe dingen gekocht

En natuurlijk: er is zat (opnieuw) gekocht. Zo vond ik dat ons tweede dochtertje wel nieuwe lakentjes en onderlakens verdiende, een groot deel van de hydrofiele doeken inmiddels zo verwassen is dat ze vervangen moesten worden. En dan ook maar meteen de washandjes en een groot deel van de spuugdoekjes. De wikkeldoeken en badcapes voldoen nog (bijna) allemaal trouwens. Maar, lang niet alle kleding heeft mijn selectieproces doorstaan, dus ook daar is nogal wat bijgekocht. Of moet nog gekocht worden. Zo vervelend is het dus niet om de basisuitzet al te hebben: er is nog geld over voor andere dingen, zoals de details in de aankleding en nieuwe kleertjes.

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

7 Responses

 1. Manon

  Ah zo leuk een schommelstoel! Ik heb daar niet echt aan gedacht om in de babykamer te plaatsen maar wat niet is kan nog komen he 😉

 2. Odile

  Echt een goede aankoop. Zo’n stoel heb ik bij Maxim echt gemist in de eerste maanden! Bij een volgende moet en zal ik ook een schommelstoel hebben haha.

 3. Roos

  Ik wilde bij Ayden ook zo graag een schommelstoel, en stiekem ben ik er nog steeds verliefd op.. maar aangezien baby2.0 eerst bij ons op de kamer gaat slapen, zal dat echt niet passen.. Hoewel 😛

 4. Tamara

  Ik wou er graag 1 en konden er 1 overnemen. Echter toen Zoë er eenmaal was toch niet handig en maar niet gedaan. Soms wel jammer, maar echt geen ruimte.

  Erg mooie stoel in ieder geval!

 5. jansyluvzu

  wij hebben ook een heerlijke stoel op de babykamer zodat ik daar ook ongestoord kan voeden in de nacht..wel zo handig voor manlief en fijn voor mij en ons moppie…wij hebben deze stoel ( http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/50184916/ ) gekozen omdat hij heerlijk zit, een hoge rugleuning en zij leuningen heeft. Ik heb er een gebroken wit kleed overheen gehangen omdat hij alleen te koop was in donkere kleuren, en zo blijft hij beter schoon zodat we hem later in de woonkamer kunnen gebruiken…hij kan ook nog in 2 ligstanden, maar dat gebruiken we niet…

 6. Arcadia

  Leuk te lezen hoe jij het aanpakt. En de schommelstoel (een andere) hebben wij ook, daar is Ronja helemaal verliefd op en speelt ze veel in. Hier zal ook veel opnieuw gebruikt worden en doorschuiven naar ons volgende kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.