Lief Dagboek #32

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Dinsdag, dus tijd voor een nieuw weekoverzicht. Een week die vooral in het teken stond van Olivia’s nieuwe kamer en voor mij persoonlijk het ordenen van de chaos. Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt, geen idee waarom, maar toch nog een leuk overzicht kunnen maken. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmam | Lief Dagboek #32Maandagavond ging ik nog even snel langs de Albert Heijn met Olivia. Geen idee voor wat precies meer, want het avondeten hebben we altijd al in huis. In trok te gouden scanner! Bij onze AH heb je van die zelfscanners en op bepaalde tijdstippen op de dag hangen hier gouden scanners tussen. Bij het inwisselen van de gouden scanner ontvang je een boodschappenpakket. Joost had al eens een Aziatisch pakket, ik ‘won’ nu een bakpakket. Ik was een beetje teleurgesteld om de inhoud, maar dat is omdat ik niet gek ben op heel veel gesuikerde beestjes op mijn koekjes en Olivia nog te klein is om met glazuurstiften aan de gang te gaan. Desalniettemin waren de koekjes (een soort ouderwetse zandkoekjes) erg lekker. Ik bakte ze ’s avonds namelijk meteen.

Dinsdag had ik een controle bij de verloskundige (alles was goed en ik mocht zelfs nog even kijken) en daarna fietsen we naar het park hier in de buurt. Volgende week hebben we een meeting met een heel stel meiden via Instagram en dat is hier in het Maximapark. Ik ging dus even kijken wat een goed meetingpoint zou zijn en Olivia en ik besloten wat te drinken op het terras daar. Zo lief: op zo’n grote stoel met een groot glas spa. Echt, ik ben zo dol op dit meisje!

Dinsdagavond aten we courgettepasta. Althans: gewoon spaghetti, maar met geraspte courgette, rode peper, wat kookroom en een hele lading kaas erdoor. Echt een van mijn favoriete recepten! ’s Avonds gingen Joost en ik even langs de notaris voor een kleine wijziging in onze testamenten voor wat betreft de voogdij en paste onze superoppas op Olivia, die zich natuurlijk gewoon lekker door haar in liet stoppen.

Ik bestelde online alvast een superschattig speenkoord voor de baby en die kwam woensdag binnen met de post. Zo leuk en vooral heel handig onderweg, zo’n koord. Woensdag bleef ik dus thuis van mijn werk en schepte orde in de chaos. Zo schoof ik wat heen en weer in de babykamer/Olivia’s oude kamer en fietste heen- en weer naar de Zeeman en Xenos voor prullaria die ik nog nodig had, zoals een badjas, een extra kussen voor op de schommelstoel en spuugdoekjes voor de baby. Op de terugweg kreeg ik een plensbui op mijn hoofd, een beetje jammer.

Lees ook:  Lief Dagboek #45

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #32Wist je dat je met een doos ontzettend veel lol kunt beleven? Olivia wel! Net als met de kraan trouwens, ik had geen kind aan d’r tijdens het koken donderdagavond. Het is dan altijd even haasten na het werk en zij wil natuurlijk ook aandacht na een dag kinderdagverblijf, maar dit werkte prima en het was nog warm zat om natte voeten te halen.

Vrijdagmiddag werden de meubels voor de peuterkamer bezorgd, maar helaas was er een foutje gemaakt en hadden we twee dozen nummer 3 en geen doos nummer 2 van het bed. Gelukkig wilde de buurman ’s avonds even met Joost langs Ikea om dit om te ruilen, ben ik zo dankbaar voor, want vrijdag was niet echt mijn dag. Dochterlief was wat jengelig en wilde ’s middags ook niet langer dan een halfuur slapen, dus dreinde heel de middag. Toen begon het ook nog eens gigantisch te regenen en klopte de levering dus niet. Balen! Vooral omdat het plan was om het hele weekend aan die nieuwe kamer te knutselen.

Gelukkig kwam het helemaal goed en (met hulp van Olivia, zie linksonder) stond zaterdagavond het bed en de ‘vakkenkast’ al in elkaar. Zo onwijs leuk! Ik schrijf trouwens van de week nog een uitgebreid blogje over Olivia’s grote meidenkamer, maar we moeten nog 1 plankje ophangen en die moet er wel op als ik de resultaatfoto’s maak natuurlijk.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #32Een sneakpeak van de kamer in een shot van maandagochtend. Dat was even wennen: Olivia die tijdens mijn douchesessie niet meer in haar ledikant blijft, maar tussen haar kamer en de badkamer heen- en weer pendelt. Gewoon met de traphekjes dicht natuurlijk, maar toen ik mijn tanden stond te poetsen in de douche, wilde zij bijvoorbeeld ook poetsen. Lief, maar wennen!

Lees ook:  Lief Dagboek #5

Die middelste foto is een foto van zondagavond. We aten ‘old school’ puree met rode kool en een burger. Dit at ik onwijs graag in mijn studententijd, maar nu maak ik een iets luxere versie. Toen was het puree uit een zakje, nu is ‘ie vers en ook de rode kool is, mijn inziens, verser omdat het uit de diepvries komt in plaats van uit een potje. Aan potjes zijn vaak stiekem toch suikers toegevoegd. En de burger: een vegetarische natuurlijk. Toen ik nog studeerde was dit ‘gewoon’ een diepvries hamburger van Mora. Ach, na al die jaren mag verschil er zijn!

Naast het zelf kleuren (of kluuren zoals ze het zelf noemt) wil dochterlief het liefst dat ik meekleur. Het gaat zelfs zo ver dat ze “Kluuren, kluuren!” roept als ik even stop en me meteen een nieuwe stift of potlood in de hand drukt. Maandagmiddag gingen we op kraambezoek bij een oud-collega van me. Haar dochtertje is nu ruim 4 weken, zo’n schatje! Maakt me nog blijer dat wij straks weer een klein babietje in huis hebben, heerlijk vooruitzicht!

Tot slot een foto van een plaatje dat ik op Instagram tegenkwam maandagmorgen en waar ik erg om moest lachen. Ik appte dit plaatje naar Joost, omdat het exact is hoe ik mij soms voel. Hoewel, ik moet eerlijk zeggen, dat ik inmiddels een stuk rustiger ben. Vast omdat Olivia over is naar haar nieuwe kamer en ik meer dingen af heb kunnen strepen. Op naar een nieuwe week!

4 Antwoorden

 1. Miranda

  Wat balen dat de meubels niet goed geleverd waren. Gelukkig is het snel opgelost. Ben erg benieuwd naar haar nieuwe kamertje.

 2. Healthy Mommy

  Leuk om weer een ‘lief dagboek’ te zien! Jeetje, op de foto waar Olivia druk bezig is met helpen lijkt ze al ZO groot. Ze wordt ook groot daar niet van, maar op die foto valt het extra op. Echt een grote zus straks!

 3. Jessica

  Aaaah de goude scanner! Ik had vorige week een appeltaartje (die eigenlijk helemaal niet zo lekker was).

  Hopelijk is de rust nu weer een beetje terug voor je!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.