Lief Dagboek #33

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Een week met vooral veel slaaptekort door een dansende baby op mijn blaas en een ‘baby’ in een grote meidenkamer, elke dag in het weekend iets te doen (vrij uitzonderlijk voor ons) en een onwijs leuke meeting met een stel meiden die ik ‘ken’ van Instagram.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #33Olivia ging deze week over naar haar nieuwe kamer en de camerababyfoon verhuisde gewoon mee natuurlijk. Zo fijn om haar te kunnen zien ’s nachts als ze wakker wordt. Van een afstand kan ik inschatten of het nodig is om even naar haar toe te gaan en als ze ’s ochtends wakker is en ik nog moet douchen, houd ik in de gaten of alles goed gaat in de kamer. Ideaal! Strakjes krijgt de baby een eigen camera op haar kamer en hebben we splitscreen.

Vorige week kocht ik klein bij de Action en dinsdag haalde ik dat voor het uit de kast. Het was in het begin ‘bah’, maar uiteindelijk toch erg leuk. Vooral alle kleine bolletjes weer in het potje proppen, dat dichtdoen en er vervolgens weer uit halen.

Ik ontving een tijdje terug mijn afhaalbericht voor de Blije Doos van de Prenatal, maar omdat we kort ervoor langs Ikea geweest waren, stond er geen uitje meubelboulevard meer op het programma. Je moet die doos binnen een maand ophalen, dus een collega bood aan uit het werk even langs de Prenatal in Amersfoort te rijden. Superlief natuurlijk! Woensdagochtend werd ik dus verrast met een Blije Doos op mijn bureau. Naast de vele prullaria toch weer een aantal nuttige dingen ‘gescoord’. Ik smulde tussen de middag van Smulkwark met kokos van de Albert Heijn, heerlijk.

Mijn buik begint nu echt te groeien, er was een tijd dat het formaat per dag verschilde (net hoe de baby lag zeg maar), maar nu mijn buik steviger wordt, blijft de omvang ook dagelijks hetzelfde. I like! Rechtsonder een printscreen van mijn mailbox woensdagavond. We hadden nog een stel tegels over nadat we onze tuin veranderd hebben, dus die zette ik op ‘gratis af te halen’ op Marktplaats. Ik werd donderdagochtend wakker met een ontplofte mailbox en heb dus netjes het lijstje afgewerkt qua mailen voor een afspraak. De vierde persoon mailde me – naar mijn zin – snel genoeg terug en heeft ze dus zaterdagochtend opgehaald. Fijn, zijn wij er ook weer vanaf.

Lees ook:  De onmisbare draagdoek

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #33Mijn schoonmoeder stuurde me donderdag een lief versje over een baby in je buik. Het blijft zo speciaal om samen in één lichaam te zitten om het zo maar even te noemen. Echt, ik vind zwanger zijn een van de mooiste dingen die er is. Dit versje stuurde ik vervolgens door naar twee zwangere vriendinnen trouwens, werd gewaardeerd. Bovenin een foto van de manden die we kochten voor mijn schoonmoeder, ze was vrijdag namelijk jarig. Het zijn onwijs leuke manden voor in de tuin.

Ondanks de harde wind (niet fijn voor mijn bekken op de fiets) was het elke keer als ik naar- en van mijn werk moest fietsen droog en zonnig, dat doet een mens goed!

Vrijdagmiddag nam Joost een uurtje vrij en spraken we af op het station om bij mijn schoonmoeder op bezoek te gaan. Die foto rechtsonder stuurde ik naar Joost toen wij in de bus van hier naar het station zaten. Olivia wil graag naast me zitten, maar vind het stiekem toch best spannend en legt haar handje dus steeds even op mijn been. Smelt!

Mijnlevenalsmam | Lief Dagboek #33Behalve een kadootje geven, kregen we ook een kadootje van mijn schoonmoeder. Een nieuwe babygym voor de baby. Degene die we hadden bij Olivia had een kleed eraan vast, maar omdat we een mooi dik speelkleed hebben en die twee steeds over elkaar schoven, heb ik die babygym verkocht toen ze hem ontgroeid was. Deze staat ‘los’ op het kleed of in de box straks en matcht door de dierenprint poten en de kleuren bij het kleed dat we hebben.

In het midden All Stars die mijn ouders begin dit jaar voor dochterlief kochten in Canada. Ze waren steeds nog te groot en vrijdag wilde ik ze eens proberen. Zie jij wat ik zie? Nee, ik zag het ook pas toen ik ze aan deed. Twee rechterschoenen. En geen linker. Ik heb de shop inmiddels gemaild, wie weet zijn de bereid me een goed paar toe te sturen. Erg jammer dit, vooral omdat ik Olivia vervolgens moest omkopen met een armbandje omdat ze deze ‘shoenen’ graag aan wilde en ik, nadat ik er één gestrikt had, ze weer uit trok en weg legde.

Lees ook:  Moederdag - help wat moet ik kopen?!

Zaterdag ontdekte ik dat we nog amper brood in huis hadden voor de lunch. het werd een een improvisatielunch met ieder anderhalve boterham, een eitje en de croissantjes die ik voor zondagochtend gepland had. Was lekker. ’s Middags hadden we een barbecue bij een van mijn bazen, waar we even langs gingen. Gewoon twee uurtjes, zodat Olivia weer bijtijds in bed zou liggen. Gelukkig bleef het droog. Ik vond het erg leuk om Olivia eens aan mijn collega’s te showen (Joost kenden ze al van een personeelsuitje een tijdje terug), ik praat per slot van rekening dagelijks over haar.

Ik shopte een tijdje terug nieuwe kleding voor Olivia bij de H&M en dit kwam zaterdagmiddag binnen. Dit shirtje droeg ze afgelopen zondag voor het eerst en ’s middags ontdekte ik dat er eigenlijk op staat dat ze dol is op sushi. Ofzoiets. Kortom: een mega hippe dochter, daar moest een foto van gemaakt worden!

Zondagochtend dus een meeting met Instagrammers, echt heel erg leuk. Veel meiden en kindjes die je digitaal al kent in het echt ontmoeten en lekker kletsen. Ik vergat foto’s te maken (ja echt!), maar het is absoluut voor herhaling vatbaar, zo’n meeting! Zondagavond wilde ik pizza maken, maar was een pak broodmix waar ik altijd deeg mee maak vergeten. Gelukkig hadden we nog volkorenmeel, olijfolie en gist in huis, dus met wat zout erbij en de juiste verhoudingen toverde ik een perfect (eigenlijk beter, want volkoren) pizzadeeg op tafel.

Maandag was een ‘buh-dag’. Slecht geslapen die nacht en veel regen overdag. Gelukkig was Olivia wel lekker knuffelig, dat maakt een boel goed! Deze week is een rustige week met vooralsnog ook een rustige weekendplanning. Lekker rommelen in de babykamer denk ik. Zin in!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.