Lief Dagboek #34

geplaatst in: Gezinsleven | 9

De omslag in het weer wordt vast niet door iedereen fijn gevonden, maar ik vind het heerlijk! Nou ja, tussen de buien doorfietsen en buiten spelen is weer even wennen, maar de temperatuur en weer een vest kunnen dragen, daar ben ik in zwangere toestand gekker op dan op warmte. Het was een heerlijke week, kijk mee!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #34Dinsdagochtend begon best prima qua weer. Alweer een hele tijd terug bestelde ik een tussenjas voor dochterlief en dinsdag paste ik hem voor het eerst. De mouwen zitten nog opgerold (het is maat 92 namelijk, zodat ze er straks na de winter ook nog/weer in past), maar hij staat echt superstoer! Een hele dame zo opeens, ook door haar nieuwe laarsjes van de H&M eronder. Smelt!

Dinsdagmiddag maakte ik pastasaus voor in de diepvries. 2 aubergines, een doos champignons, 2 paprika’s, een rode peper, 2 uien, 3 teentjes knoflook en 3 blikken tomatenblokjes dit keer. Alles fijngemaakt in de keukenmachine, even wokken, tomatenblokjes erbij, dit kwartier laten sudderen, staafmixer, klaar! Het verschilt een beetje per keer wat we er allemaal in doen, maar (ook) ditmaal was hij erg goed gelukt.

Het is geen verrassing dat Olivia een slechte slaper is. Sinds deze week wordt ze weer steevast rond tien uur huilend (krijsend eigenlijk) wakker en moeten we haar dus even troosten. De foto in het midden maakte ik woensdagavond van man en dochter. Vind ik heerlijk om naar te kijken, zulke knuffelmomentjes!

Nog meer foto’s van dinsdag trouwens. Olivia en ik aten tosti’s omdat ik daar zoveel zin in had. ’s Middags lekker samen een smoothie drinken en een cracker eten na het slapen en uit het raam van haar kamertje kijken of ze haar favoriete buurvrouw in de tuin zag staan. Helaas, het regende, dus Sjusjanne (aldus Olivia) was binnen. Olivia dacht dat ze aan het ‘papen’ (slapen) was en daarom niet in de tuin was. Geweldig die peuterlogica.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #34Woensdag liep ik tijdens mijn lunchpauze liep ik de Boekenvoordeel is. Daar liggen altijd zoveel leuke boeken voor weinig geld. De Dikkie Diks heb ik laten liggen, Olivia is immers ook bijna jarig, maar bovenstaande 3 boeken voor 2,50 per stuk kon ik niet laten liggen. Dochterlief is de laatste tijd gek op zelf ‘lezen’, dat wil zeggen: bladeren door het voorleesboek ’s avonds en alles aanwijzen wat ze herkent. Prentenboeken zijn dus ideaal!

Ik maakte deze week onder andere een activiteitenplan voor de social media van mijn werk tijdens mijn verlof. Dat moet natuurlijk gewoon doorlopen. We haalden een nieuwe klant binnen, dus onze accountmanager trakteerde op taart. Heerlijk chipolata, echt dat marsepeinlaagje: je kunt me er voor wakker maken. Tot slot een selfie van donderdag in de lift op kantoor. Mijn buik begin nu echt bol te worden, nog wel laag (en dus vrije adem gelukkig), maar ontzettend rond. Ik blijf het geweldig vinden om hem elke dag te zien groeien, hoewel ik deze week wel even zat te worstelen met het aandoen van mijn laarzen. Kouder weer, dus ik kon weer laarzen aan, maar tot zo laag bukken terwijl je op de rand van het bed zit, zat er opeens niet meer in. Creatief zijn dus, net als twee jaar geleden.

Lees ook:  Lief Dagboek #45

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #34’s Ochtends als dochterlief en ik gewassen (ik gedoucht) en aangekleed zijn en beneden komen, beginnen we met het uitruimen van de vaatwasser, terwijl ik twee boterhammen voor Olivia laat ontdooien. Olivia helpt steeds meer, onwijs fijn want het bukken voor de onderste lade van de vaatwasser is niet echt top (lees: echt niet) voor mijn rug, dus ze verzameld de borden op een stapel en brengt ze vervolgens een voor een naar mij bij de vitrinekast. Ideaal zo’n behulpzame peuter. En met een grote glimlach op haar gezicht trouwens, ‘mama heppen’.

In het kader van ‘#picfromanotherday’ op Instagram deelde ik een foto van Olivia van begin augustus vorig jaar. In ben zo benieuwd of haar zusje op haar lijkt strakjes. Die lekkere bolle wangetjes, die stralende lach. Ben ik stapelgek op!

We lunchten vrijdag met boterhammen met roomboter, een gekookt eitje met komkommer en peper, geprakte avocado en pindakaas. Lekker samen smullen van hetzelfde bord. Overigens at Olivia er nog een gekookt eitje en een cracker bij en had ik nog een smoothie. Gezonde lunch, maar bovenal ook erg lekker.

Mijn ouders waren de afgelopen weken op vakantie en reden op de terugweg even hierlangs voor een knuffel, zaterdagochtend. Ze waren in Engeland/Ierland en kregen bij aankomst in Hoek van Holland van een kennis van ons daar een doos passievruchten. Die had hij weer gehad via een bevriende man die ermee op de markt staat begreep ik. Goed, lang verhaal kort: mijn ouders kwamen even koffiedrinken en ik kreeg 10 passievruchten. Heerlijk! Stand zaterdagavond: nog maar 6 over. Ze zien we altijd zo vies uit, maar ik ben dol op de zoetzure smaak. Jammer dat ze bij de Albert Heijn altijd zo duur zijn, ik sla ze meestal over met het kopen van fruit namelijk.

Zaterdagmiddag scheen de zon weer, na veel regen ’s ochtends en omdat manlief een nieuw fietstoeltje op zijn fiets ging zetten, zaten Olivia en ik er gezellig bij. Ze vermaakte zich prima met de gereedschapskist en allerlei boutjes die in- en uit een gaatje konden van zo’n compleet setje. Lief om te zien. Tot slot onze kat Nala in een doos die ik ontving van de Prenatal. Ik bestelde namelijk een winterpositiejas. Eerder zocht ik ernaar op Marktplaats, maar Joost overtuigde me toch een nieuwe te kopen, omdat ik hem dan zelf weer kan verkopen of eventueel bewaren voor de volgende keer. Mijn gewone jassen kunnen al niet meer dicht en tot eind november/begin december met een open jas naar buiten is geen optie natuurlijk. Het is een donkergroene geworden, parka-model en ik ben er erg blij mee. Vooral vanaf de achterkant is het een mooie jas, de voorkant heeft nog groeiruimte natuurlijk, waardoor mijn buik nog massaler lijkt, maar goed: daar ontkom je niet aan met een positiejas en ik moet er per slot van rekening nog 3 maanden mee doen.

Lees ook:  Olivia als grote zus

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #34

Zondagochtend terwijl wij ontbijt stonden te maken trok Olivia de boxlade open waar ik een tijdje terug al het babyspeelgoed in gelegd had. Tja, babyspeelgoed is nu eenmaal hartstikke leuk om mee te spelen. We hadden een productief dagje met veel gerommel in de babykamer en in huis. ’s Avonds aten we pasta pepperonata, mijn favoriet! Voor Olivia met 2 vissticks erbij voor de nodige visinname, het feit dat het geen combinatie is boeit haar niets, ze eet het gewoon.

’s Avonds lakte ik mijn hand- en teennagels en ging weer eens voor zwart. Lang geleden die kleur, terwijl ik dat vroeger bijna altijd droeg. Combineert zo goed met alles en staat sjeik, vind ik. Tot slot een kiekje van een deel van de keuken, omdat ik tussen het opruimen van de vaat besloot de Senseo en waterkoker te ontkalken. Altijd zo’n stom klusje dat toch zo nu en dan gedaan moet worden. Maar, het blinkt allemaal weer als een zonnetje en werkt weer goed.

Maandag heb ik geen foto’s gemaakt, maar wel een fijne dag gehad. Lekker gerommeld met Olivia en begonnen met het wassen van haar oude kleertjes, zodat ik dat kan inruimen. Nesteldrang zullen we maar zeggen. Op naar een nieuwe week.

9 Responses

 1. Odile

  Lekker weekje zo! Het hysterisch huilen begint hier ook rond 10 uur, al meer als een maand. Alleen Maxim doet het dunnetjes over, iedere keer als ik hem terug in bed leg. Huilen alsof de wereld vergaat, frustrerend!

  • Gwen

   Heel irritant he 🙁 Ik ben benieuwd hoe de tweede word hier, ach ja: ben de gebroken nachten iig nog gewend zullen we maar zeggen.

 2. Jenny

  Leuke foto’s en verslag weer. Ik heb onwijs trek gekregen na jouw stukje over die gezonde lekkere lunch haha

 3. tineke

  Normaal gesproken baal ik als de zomer weer voorbij is, maar dit jaar vind ik het heerlijk dat het weer wat koeler is! 🙂 Fijn weekoverzicht zo! knap dat je nog weet wat je gedaan hebt, ik kan nog niet eens overzicht van gisteren maken 😉

  • Gwen

   Haha, nou ik verplicht mezelf de collages gedurende de wk al te maken en kan het ad hand daarvan nog opschrijven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.