Lief Dagboek #35

geplaatst in: Gezinsleven | 7

Een week die onwijs goed begon, omdat we (Joost) de perfecte bakfiets vonden op Marktplaats. Daarnaast hadden we helemaal niets gepland staan het weekend, erg lekker. Veel qualitytime en gerommel dus in het weekend en daarom weinig foto’s van het weekend, maar wel van de dagen ervoor gelukkig. Kijk mee! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #35Dinsdagochtend begon ik met mijn administratie tijdens het ontbijt. Het was weer eind van de maand, dus salaris dat binnenkomt. En bijna direct weer ‘weggesluisd’ moet worden, maar goed: dat hoort erbij. De foto eronder is van ’s middags. Ik trok de treinrails voor het eerst uit onze bak vol Duplo en dat bleek een groot succes. Olivia en ik maakten eerst samen een ronde baan en vervolgens verbouwde zij hem tot een recht baan. Niet minder leuk als het niet aansluit dus. Manlief kwam binnen en kon direct aanschuiven. Rode kool met aardappels uit de oven en een vegaburger, heerlijk! Direct na het eten ging hij de deur weer uit, want er moest naar een bakfiets gekeken worden. Eigenlijk naar twee bakfietsen, beiden in de buurt en net op Marktplaats gezet. De tweede bleek aan onze eisen te voldoen, dus Joost sloot direct een deal. Onwijs fijn, want de buurman bracht hem vervolgens met de auto naar die mensen en Joost fietst op de fiets naar huis. We hebben een bakfiets! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #35Na het avondeten eten we vaak nog een stuk fruit als toetje. Olivia zit de laatste tijd dan altijd bij Joost op schoot te knuffelen, zo lief! Terwijl ze een banaan naar binnenpropt. Smelt! Ik zocht ’s avonds naar een leuke kussenset voor in de bakfiets en bestelde deze grijze met sterretjes. In het echt is hij nog veel leuker, maar ik wijd binnenkort een aparte blog aan de fiets, dus dan zien jullie hem. Woensdag kocht ik in mijn lunchpauze op kantoor een nieuw lakje van Essence. Zo een met ‘zandstructuur’ en dan een beetje goudkleurig, fijn lakje dat erg goed blijft zitten en in 1x dekt. Houd ik van! Mijn werk staat, hoewel november nog ver weg is, vooral in het maken en afronden van lijstjes in aanloop naar mijn zwangerschapsverlof. Zoals het er nu uit ziet werk ik door tot 36 weken, maar omdat ik maar 2 dagen per week werk, zijn dat inmiddels nog maar 20 werkdagen. Vliegt voorbij dus! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #35Donderdagavond waren we beiden echt uitgeteld, omdat Olivia die nacht onwijs aan het spoken was. Geen idee waarom, maar ze schrok rond kwart over elf wakker en sliep pas weer rond twee uur. Het ‘fijne’ was dat ze alleen mama wilde, dus ik heb Joost rond half een maar gewoon naar bed gestuurd en ben zelf nog met haar op haar bed blijven knuffelen. Steeds als we de kamer verlieten begon ze weer hysterisch te huilen. Tig slokjes mamamelk deden uiteindelijk de truc en zorgden voor nog vier uur slaap voor ons. Zucht, vermoeiend, vooral omdat toen Olivia sliep de baby juist actief werd en het dus nog even duurde voor ik de slaap kon vatten. We hingen dus met tv en laptop op de bank donderdagavond. Oh en met een kop thee erbij, natuurlijk. De rest zijn allemaal foto’s van vrijdag. Te beginnen met dochterlief die onwijs blij ‘kaaa’ (kaas) roept als ze haar broodje ziet. Vervolgens eet ze het plakje kaas eraf en eet haar brood droog. Je moet ervan houden zullen we maar zeggen. Na het ontbijt komt ze nog even naast mij zitten en terwijl ik blogjes lees, trekt Olivia het ‘ladekasten’ op tafel leeg. Een zooitje, maar grote-mensen-spullen zijn onwijs goed speelgoed soms. Even rustig de tijd om blogjes te lezen voor mama. Een buikfoto van ruim 25 weken zwangerschap, ik groei elke dag, genieten! Vrijdagmiddag deed ik een klusje dat ik al heel lang wilde doen: de keukenkastjes schrobben van binnen. Meteen al het bestek maar even gepoleerd, dan ligt het weer netjes de glanzen in de lade, zolang het duurt. Ondanks dat we van dat speciale spul in de vaatwasser hebben zitten, komt bestek er niet altijd even glanzend uit helaas. Zaterdag hadden we een onwijs relaxte dag die begon met uitslapen. Tot negen uur maar liefst. Ja, dat is uitslapen hier in huis. Daarna een stuk fietsen met mijn fiets en de bakfiets en wat nieuwe onderdelen voor de bakfiets kopen, waaronder een luxer zadel, want het standaard Babboe-zadel vinden we veel te hard. Ik wijd deze week nog een aparte blog aan (de zoektocht naar) de bakfiets trouwens. Op de terugweg een broodje halen bij de bakker, dat Olivia in de bakfiets op eet en thuis lekker slapen. Zij dan, wij vullen de tijd met laptoppen en gamen. Lekker zo’n zaterdagmiddag, terwijl het buiten regent. Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #35Ja, schuldig: we hebben al kruidnootjes op. En ze smaakten heerlijk! Vooral de chocoladekruidnootjes, mijn favoriet! Voor de nieuwsgierigen: Kruidvat verkoopt ze al. Vrijdagavond wilden we nog snel iets lekkers halen bij de supermarkt en gaven Olivia voor het eerst een eigen karretje. Zaterdag toen we brood en wat beleg haalden dezen we hetzelfde en maakte ik een onwijs schattig filmpje en foto’s. Ze botst nergens tegen aan en corrigeert het wagentje met haar hele gewicht als hij scheef gaat. Superschattig! En zo geconcentreerd, die blik, smelt! We keken de laatste afleveringen van het laatste seizoen van 24 dit weekend. Balen dat het weer voorbij is. Ik moest even inkomen tijdens de eerste twee afleveringen, ook omdat het terugpakt op eerdere verhaallijnen en we die even kwijt waren, maar het blijft echt een onwijs goede serie! Joost en ik keken seizoen 1 t/m 6 ooit achter elkaar door. Elke keer weer een aflevering en alleen even pauze om eten te kopen of maken. Die goede oude tijd op de bank met een dekentje en verder niets te doen, zucht. Soms mis dat wel, heel soms dan. Tot slot een foto van zondagavond, toen ik een stapel pannenkoeken bakte. Met appel en kaas (niet samen natuurlijk) en gewoon naturel. Smullen! Ook Olivia at bijna 3 pannenkoeken, ons smulpaapje. Verder was het een rustige zondag en maakte ik geen foto’s. Hetzelfde geldt voor maandag: ’s ochtends een (goede) controle bij de verloskundige en ’s middags een dutje en samen spelen. Op naar een nieuwe week!

Lees ook:  Lief Dagboek #43

7 Antwoorden

 1. Vlijtig Liesje

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb dus ook gezocht naar kruidnootjes, maar kon ze tot mijn spijt nog nergens vinden. Waar heb jij ze gekocht? Ik heb er namelijk zin in!

 2. Marloes

  Hoi! Sinds afgelopen week je blog ontdekt en ik vind hem super leuk! Je schijft heel fijn en herkenbaar!

 3. Jessica

  Wat fijn dat jullie een bakfiets hebben kunnen vinden! En ik vind dat kussenset erin echt heel leuk, staat veel gezelliger!

  (Ik verorber op dit moment een zak kruidnoten haha)

  • Gwen

   Ja he, staat veel leuker en zit ook lekkerder voor de kindjes natuurlijk. Ik heb net chips op, maar krijg spontaan weer zin in kruidnootjes 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.