Nestelkriebels

geplaatst in: Zwangerschap | 8

Ja, ik kan er niet meer onderuit. De nesteldrang heeft toegeslagen. Niet zozeer in dat alles schoon moet, wel in dat ik alles klaar wil hebben en ongeduldig begin te worden. Ongeduldig naar eind november/begin december. En dat is nog heel ver weg, ik weet het.

Babykamer basis staat

Nadat we Olivia’s kamer afgemaakt hadden, wilden we (ik) zo snel mogelijk meubels in de babykamer op de juiste plek hebben. Ik schreef hier al dat ik iets aan de indeling wilde veranderen, vanwege de schommelstoel die zijn intreden gemaakt heeft. Vorig weekend was het zover en verschoven we de spullen in de babykamer. Commodeplank boren en ophangen boven de nieuwe plaats van de commode en klaar. De basis staat, nu de aankleding nog. Hoewel, ook daarmee ben ik al een heel eind. Die nesteldrang dus.

Alle dingen die ik nieuw gekocht heb voor dit kindje, zoals nieuwe lakentjes, waskussenhoezen, een stel kleertjes, spuugdoekjes en knuffeltjes, heb ik direct na aankoop gewassen en netjes opgeborgen in een plastic box. Dat kon dus drect ingeruimd worden. En het bedje, ach dat kon dus voor de show wel alvast opgemaakt worden. Staat zo leuk. Dan ook maar direct de waskussenhoes eroverheen, rond een week of 38 was ik het allemaal nog wel een keer. Hoppa, halve commode alweer ingeruimd en dan, dan komen de andere to-do-dingen bovendrijven.

Mijnlevenalsmama | Nestelkriebels
Babykamer voorproefje, met linksboven de box trouwens – die staat ‘gewoon’ beneden in de woonkamer (al 2 jaar overigens).

Een pak new born luiers kopen, leuk mandje voor verzorgingsproducten op de commode zoeken, oude kleding van Olivia wassen en inruimen, noem maar op. Over die verzorgingsproducten gesproken: die zijn lange tijd houdbaar, maar meteen inslaan dus, die gele flessen van Weleda. Oh en een gele van Zwitsal, de haarlotion, die mag het huis wel in.

Lees ook:  Mama is zwanger #6
Nesteldrang dus, ten top!

De box hebben we tot twee maanden geleden nog bijna dagelijks gebruikt voor Olivia, dus die besloten we voor die paar maanden niet af te breken. Er lag al een tijdje geen kleed meer in omdat ik die via Marktplaats verkocht heb en nieuwe (roze!) heb gekocht. Het was dus een saaie lege witte box. En nu niet meer! Kleed erin, folie ook (voor de katten), mobiel opgehangen en het fleurt de kamer meteen op. Olivia’s tafeltje is van onder de trap naar naast de box verhuisd, wel zo gezellig lijkt me. Lekker dicht bij haar zusje strakjes.

Alle oude kleertjes van Olivia heb ik deze week ook maar direct gewassen (uitgezocht had ik ze al toen ik nog maar een week of 8 zwanger was). Ik ben niet het type om dat tegen het einde van de zwangerschap nogmaals te doen. Dat deed ik twee jaar terug niet en nu heb ik sowieso al voldoende gewone was elke dag. De kleding hangt dus fris gewassen in de kast, met geurbuiltjes. Heerlijk!

Overigens trok ik daarna meteen de conclusie dat we voldoende hebben in maat 50/56 en 62 (dat hangt namelijk beiden al in de kast) en dus echt niets meer hoef te kopen. Behalve een eerste pakje dan, maar die gaan we samen zoeken.

Rust en genieten

Ik weet hoe bizar vroeg ik de halve kamer en uitzet al gereed heb ten opzichte van andere mommy’s-to-be, maar dit geeft rust. Dit vind ik genieten. Niet meer van alles hoeven doen, maar nog wel wat dingen kunnen doen. Elke avond even in het kamertje gluren en fantaseren, nestelkriebels, ik houd ervan!

Lees ook:  Datum gepland!

8 Responses

 1. Joyce

  Heerlijk toch dat het lekker vorm gaat krijgen zo 🙂 Wij waren ook best vroeg klaar, uiteindelijk maar goed ook, want ik had het de laatste weken echt niet meer kunnen doen!

 2. Manon

  Ik heb die drang ook! Dit weekend hebben we ook de laatste dingetjes opgehangen: gordijnen, plankje boven de commode enzo… Ik wil deze week ook beginnen met wassen want ik heb dus nog niks gewassen haha. Maarja die hydrofiel luiers en kleertjes zullen toch eerst in de was moeten voordat ik de commode/kast kan inruimen. Woeeh, leuk allemaal 😀

 3. Arcadia

  Ik vind het helemaal niet vroeg! Na de 20 weken echo wil ik alles meteen in orde maken voor dit kindje, want wie weet komt het een paar weekjes later wel al. En dan wil ik niet nog na hoeven denken aan wat we allemaal nog moeten doen of in huis halen. Lekker door met die nesteldrang van je en je huis op orde maken voor de baby! Ziet er prachtig uit.

 4. Nicky

  Heerlijk! Geniet er van! Het is alleen maar goed dat jullie al bijna zo ver zijn, baby’s hebben soms de neiging eerder ter wereld te willen komen 🙂

 5. Maris

  Leuk! Dat zijn altijd de leukste dingen, dat je eindelijk echt de babykamer mag inrichten (vond ik dan). Ennuh, valt mee met vroeg hoor. Sommige mensen doen het al rond week 20 en zijn dan al klaar 😉 Beter te vroeg dan te laat, toch?

  • Gwen

   Bij Olivia waren we rond 30 helemaal klaar geloof ik, tot in de details met dingen aan de muur en alles gewassen. Nu zal dat niet anders zijn, ez mag opzich dus komen. Maar liever nog even wat weken doorgroeien 🙂 Dat inrichten is idd een van leukste dingen qua voorbereiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.