Felroze wolk

geplaatst in: Persoonlijk, Zwangerschap | 13

Waarschuwing vooraf: dit is zo’n blogje over hoe geweldig zwanger zijn is en hoe onze kraamtijd en eigenlijk alles sindsdien met Olivia op rolletjes loopt. Kortom, de titel zegt genoeg. Een felroze wolk en omdat ik weet dat niet iedereen zulke blogjes even goed kan waarderen, dus een waarschuwing vooraf. Niet verder lezen als je hier geen zin in hebt.

Zwanger zijn het (op een na) mooiste dat er is

Het is al eerder aan bod gekomen: ik ben dol op zwanger zijn en wil/hoop ook niet dat dit mijn laatste zwangerschap is, maar je weet natuurlijk nooit hoe dingen lopen. Ik heb gelukkig ook hele fijne zwangerschappen. Ja ik ben misselijk in het begin. En moe, de gehele periode. En ik kom gegarandeerd meer dan 10 kilo aan. Overal, niet alleen op mijn buik helaas (ik raak het ook weer kwijt is de ervaring van de eerste keer, dus daar ga ik nu weer voor). En mijn bekken zijn niet op zwangerschappen berekend en spelen fiks op, maar dat mag de pret niet drukken.

Het warme, speciale gevoel van zwanger zijn. Nog voor je de baby voelt zelfs. Het samenzijn 24/7. Ik ben er gek op! Het geduw en getrappel, je hand op je buik kunnen leggen en genieten, geoorloofd over niets anders praten dan babydingen, veel shoppen. I love it!

Het moederschap, het allermooiste!

Zwanger zijn is mooi, mama zijn nog mooier. Of eigenlijk: ouder zijn, want ook papa zijn is geweldig zie ik aan/bij manlief. Ik schreef al eerder over hoe fijn ik mijn keizersnede ervaren heb. Sterker nog: ik zou een tweede keizersnede stiekem erg fijn vinden, maar daar kan ik een apart blogje over schrijven. Onze kraamtijd idem dito. Na twee dagen ziekenhuis was het heerlijk om thuis te zijn en bleken we het erg getroffen te hebben met onze kraamhulp. Joost en ik kozen bewust voor niet te veel bezoek in de kraamweek. Lekker met zijn drieΓ«n genieten en uitrusten, heerlijk! Zo zie ik mijn kraamweek dus weer voor me en ik hoop zo dat het ons weer gegund is.

Lees ook:  Als je jezelf door hormonen niet meer herkent ...
Mijnlevenalsmama | Felroze wolk
5 dagen na de bevalling van Olivia, zo intens gelukkig! En moe.
Makkelijk kindje

Olivia viel (valt) in de categorie makkelijke kindjes. Nee, ze sliep met een jaar nog niet door en nu met bijna twee jaar ook nog maar de helft van de week, maar ontroostbaar huilen, reflux, koemelkallergie en andere ‘ellende’ is ons bespaard gebleven. Darmkrampjes in de tweede en derde maand horen erbij, nachtvoedingen ook.

Het regelmatig krijsend wakker schrikken is niet ideaal, maar ook niet problematisch. Dochterlief kan zich alleen en samen goed vermaken, kon als baby en dreumes ook prima in de box spelen en is onwijs lief. Ja, we hebben het getroffen met zo’n makkelijk kind! Nu maar hopen dat het door een goede genenmix komt en haar zusje net zo makkelijk is, hoewel: als ze de helft makkelijker is hebben we het al getroffen vind ik. En leuk, lief en geweldig is ze sowieso, die baby-to-come van ons!

13 Responses

 1. Linda

  Fijn hoor dat het moederschap zo goed bevalt en Olivia in de categorie makkelijke kindjes valt. Als je tegenwoordig hoort wat er allemaal mis kan gaan, mag je erg blij zijn dat jouw kindje nergens last van heeft. Buiten de standaard baby perikelen om. Ik hoop echt dat baby-to-come net zo makkelijk is. Al zal dat stiekem toch ook wel een heel klein ieniemienie beetje ook aan opvoeding liggen.

  • Gwen

   Ik hoop het, dat het aan de opvoeding ligt πŸ™‚ Dan hebben we er nl. invloed op en dan komt het vast goed. We zijn zelf ook nuchter, ook nu bij Olivia, dus dat speelt ook mee idd. Fingers crossed!

 2. Desiree

  Fijn dat Olivia zo makkelijk is. Hoewel dat ook door jullie instelling komt, denk ik. Ken genoeg ouders die het als een probleem ervaren als hun kind niet doorslaapt op de leeftijd van Olivia. Hayden is gelukkig ook erg makkelijk. Tuurlijk heeft hij ook wel wat moeilijke sprongetjes gehad, maar die horen erbij. We mogen niet klagen. Teken er voor als ons meisje ook zo makkelijk is! Maar als dat niet zo is, geeft het ook niet. We zullen het wel zien!

  • Gwen

   Het is ook echt niet elke avond of nacht even fijn, maar we zijn er inmiddels zo aan gewend, dat het niet erg meer is. Hoewel, afgelopen week was echt een dramaweek, maar gelukkig sliep ze vannacht weer door πŸ™‚ Je zult vast merken dat meisjes anders zijn. Driftiger, volhardender. Dat is iig wat ik merk bij jongetjes om me heen en zie/hoor van mijn nicht met een meisje en nu een jongetje.

 3. Miranda

  Dana heeft tot haar 4 jaar geen enkele nacht helemaal doorgeslapen, toen ze eenmaal hele dagen naar school ging wisten we niet wat we meemaakte, opeens sliep ze de hele nacht door. Dat was wennen voor ons na 4 jaar iedere nacht 1 tot 3 keer eruit πŸ˜‰

  • Gwen

   Oehh jeetje, geen enkele nacht! Dan hebben wij een soort van eitje, met de helft van de wk 1 of 2 keer wakker en de helft van de week doorslapen. Hoewel de laatste week hels is hier en dat hakt er dan direct in natuurlijk. Ik hoop maar dat de tweede een doorslaper is en op haar vader lijkt haha, Olivia lijkt hierin iets te veel op mij πŸ˜‰

   • Miranda

    Op den duur wisten we gewoon niet beter πŸ˜‰ Het went zullen we maar zeggen haha. Al zou ik er nu niet meer aan moeten denken hoor, weer iedere nacht m’n bed uit. Ik hoop voor je mee dat de 2e een doorslaper word, niets zo belangrijk als je nachtrust.

 4. Meike

  Fijn hoor dat je zo van je zwangerschap kunt genieten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot op de laatste drie weken ook een hele fijne zwangerschap heb gehad. Vooral het constant voelen van Evie vond ik prettig.
  Evie valt onder dezelfde categorie als Olivia, op de kleine strubbelingen van de verborgen reflux na. Ze slaapt nu al een aantal maanden door.

  • Gwen

   Dat laatste doet Olivia dan helaas niet. De helft van de week wel, dat zijn de fijne nachten hihi πŸ˜‰

   • Meike

    Hahaha, dat zijn inderdaad fijne nachten. Stiekem vond ik het nachtelijke geknuffel tijdens de voedingen ook wel fijn (soms).

    • Gwen

     Oh ja, nachtvoedingen vond ik nooit erg, mr een klaarwakkere huilende peuter wel. Van twee tot drie. Of rond tien uur ’s avonds als je net lekker even met thee op de bank hangt. De helft van alle avonden dus πŸ™ Ik was een dramaslaper tot zes jaar, dus houd mn hart vast haha. Ach, het is weer minder wennen straks met de baby πŸ˜‰

 5. saskia

  Ooh wat een heerlijk zwijmelblogje πŸ™‚ Ik kan niet wachten om het ook allemaal weer mee te maken πŸ™‚ En het is je gegund hoor dat het allemaal weer zo fijn mag zijn als met de geboorte met olivia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.