Zoektocht verjaardagskado

geplaatst in: Gezinsleven | 9

Over minder dan een maand wordt Olivia alweer 2 jaar. Twee jaar, serieus – de tijd is echt voorbij gevlogen! Joost en ik weten nog precies hoe we haar eerste verjaardag vierden. Hoe ze in die week voor het eerst echt kroop in plaats van tijgerde en haar haarspeldje eindelijk in haar haren bleef ‘hangen’. En nu zijn we alweer bijna een jaar verder.

Ze heeft al zoveel van van alles

Ik durf te zeggen dat wij minder speelgoed in huis hebben dan gemiddeld. Geen grote bakken vol speelgoed in de woonkamer en ook niet in Olivia’s slaapkamer. In haar slaapkamer heeft ze een krat met spulletjes van Little People en een Ikea ‘vakkenkast’ met vier vakken waarvan er twee leeg zijn, één gevuld met wat boekjes en de vierde met speelgoed. Een hoeveelheid die op 1 hand te tellen is overigens.

Mijnlevenalsmama | Olivia's speelgoedhoek
Al het speelgoed onder de trap beneden, Olivia’s hoekje.

Beneden hebben we een groot krat vol Duplo, een speelgoedkeukentje met toebehoren, buggy met pop, boekjes en een kleine opbergbak met wat los speelgoed. That’s it. Oh ja en haar My Little Pony huisje dat we laatst kochten. En een schrift met stiften, hoog opgeborgen zodat er alleen onder toezicht mee ‘gekluurd’ kan worden. Kortom: Olivia is voorzien en Joost en ik konden, op extra boeken want (prenten)boeken zijn altijd goed na, echt niets bedenken voor haar verjaardag.

Gelukkig toch wat ideetjes

Uiteindelijk hebben we toch wat bedacht, waaronder een mooie wigwam die ze van onze families krijgt. En keukengerei voor haar keukentje bijvoorbeeld. Ze heeft nu pannen en lepels, maar bijvoorbeeld maar 2 koffiekopjes. Dat kan beter natuurlijk!

Lees ook:  Kinderlijke onschuld

Na lang wikken en wegen, waarbij we bleven hangen op ‘meer Duplo’ en ‘een huis van Little People’ omdat Olivia van dat laatste heel veel heeft, maar geen huis, hebben we gekozen voor Playmobil. Een groot huis van Playmobil, waar ze nog ‘in’ kan groeien. Waarschijnlijk is het de komende maanden nog te gedetailleerd en sowieso houd ik de glaasjes, borden en het bestek nog even achter de hand omdat dat echt te inieminie is voor een net 2-jarige. Vind ik. Maar, ze heeft er heel komend jaar iets aan. En de jaren erna. En daar gaat het om: speelgoed waar je even mee kunt doen, net zoals bijvoorbeeld Duplo en het keukentje.

Overigens kochten we het Playmobilhuis via Marktplaats, dan heb je tenminste een huis met meubels en een tuin. En poppetjes. Inclusief uitbreidingssets dus, in plaats van 120,- betalen voor een kaal huis. Dat vind ik zonde van het geld, omdat je dan eigenlijk nog ‘niets’ hebt om het huis mee in te richten. Nee hoor, laat Olivia maar lekker spelen met een huis met mandjes met honden en katten erin, dekbedjes op het stapelbed, een goedgevulde servieskast en een stel bomen en vijver in de tuin. Van Marktplaats, maar in zeer goede staat en voor een veel aantrekkelijkere prijs. Een foto houden jullie tegoed in het blogje dat ik schrijf na haar verjaardag, we moeten het huis nog schoonmaken en in elkaar zetten namelijk. Even ontspanning voor papa en mama, even lekker met de poppetjes spelen alvorens dochterlief dat (hopelijk) gaat doen.

Lees ook:  Kinderkeukentje

9 Antwoorden

 1. Arcadia

  Wat een leuk cadeau hebben jullie bedacht. Zo proberen wij ook telkens duurzame cadeau’s te bedenken die een tijdje meegaan en waar ze niet direct op uit gekeken is. Ben benieuw dnaar het huisje!

 2. Jessica

  oooooh wat leuk! Ik kan echt niet wachten tot mijn 15 maand oude dochter los kan gaan met Playmobil. Ik heb nog heul veul op zolder staan van vroegah maar ik wil ook zeker het Playmobil winkelcentrum kopen tzt 🙂

  • Gwen

   Wat cool! Zo’n volle zolder. Ik heb nooit met Playmobil gespeeld, Joost wel. Ben zo benieuwd of Olivia het wat vindt. Ze is er nu nog ietsje te klein voor verwacht ik, maar over een paar maanden is het vast leuk en we hebben zat andere dingen waar ze zich nu nog mee kan vermaken.

 3. Miranda

  Dana is al jaren groot fan van Playmobil en heeft dan ook nog een heel dorp op haar speelzolder, het is en blijft prachtig speelgoed. Ze weet nu al wat ze aan Sinterklaas gaat vragen, de kermis van Playmobil 🙂

  • Gwen

   Heerlijk lijkt me dat, zo’n speelzolder. Hier dus vooralsnog alleen dat huis, maar als ze straks groter wordt en het bevalt komt er vast meer bij 🙂 Leuk die fantasiespelletjes van kinderen, ik had het zelf altijd met Lego. De manege en het huis enzo, gecombineerd met het piratenschip van mijn broertjes 😉

 4. Whitney

  Ik vind veel speelgoed ook echt to much. Meer betekend niet gelijk beter. Liever spullen waar ze echt van genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.