Lief Dagboek #39

geplaatst in: Gezinsleven | 8

Alweer een week voorbij, gaat hard zeg. Met de foto’s is het deze week dramatisch gesteld, omdat ik een domme fout maakte met het mailen van de collage. Ik maakte zondagmiddag een collage van 6 weekendkiekjes en mail de naar mezelf. Ik dacht dat ik hem al gedownload had en delete de mail dus. Vervolgens verwijderde ik de niet-boeiende foto’s van mijn telefoon. Ja, ik ben zo’n opgeruimd typje dat dat direct doet. Het bord boerenkool van zaterdagavond bijvoorbeeld: foto foetsie. En toen bleek ik geen collage op mijn pc opgeslagen te hebben. Dus, helaas: een diary met meer tekst dan foto’s, niets aan te doen.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #39

Dinsdag was echt een heerlijke knuffeldag. Olivia en ik fietsen ’s ochtends naar het station omdat ik mijn chipkaart moest opladen. Het was ontzettend lekker weer, dus een extra groot rondje op de terugweg (linksonder). In slakkentempo, dat wel. We kwamen trouwens een stel eenden en een zwaan tegen en ik zei tegen haar dat die zwaan een grote eend was, een zwaan. Waarop je dat direct herhaalde, zo knap! Vervolgens fietsen we zaterdag met z’n drietjes langs zwanen en klonk het weer: “Saan, saan.” Erg leuk om te merken dat ze alles direct oppakt nu.

De foto bovenin is van dinsdagmiddag: lekker knuffelen en een boekje lezen op de bank. De baby krijgt soms een elleboog in haar gezicht, maar over het algemeen vindt ze die momentjes ook lekker en trapt en duwt er dan flink op los. En kijk dat knappe lieve meisje rechtsboven eens?! Dochterlief groeit zo hard, het verbaast ons bijna elke dag weer, dametje.

Woensdagavond was het tijd om mijn nagels te lakken. Ook mijn teennagels en dat is zwanger natuurlijk een iets grotere uitdaging dan normaal. Ik kon het 2 jaar geleden ook tot de dag voor de bevalling en ook nu lukt het nog prima, maar het vereist af en toe was diepere teugen lucht en iets meer tijd en uithoudingsvermogen vanwege die in-de-weg-zittende buik.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #39

De foto’s staan een beetje door elkaar, want ik begin rechtsboven. Onderweg naar mijn werk, wachten op de bus. Komende week ben ik heerlijk een weekje vrij en daarna heb ik nog 3 weken werken op kantoor, 1 week werken op een beurs en tot slot mijn laatste werkweek, waarin ik hoop alles afgerond te hebben. Komt heel dichtbij dus, mijn verlof!

Lees ook:  Tag: Mijn peuter

Ik hield me afgelopen week bezig met voorbereidingen voor de beurs, waaronder het insteken van leaflets in mappen en die vervolgens in plastic tasjes doen. Geestdodend werk, maar met de radio aan prima te doen. Ik moet er nog 100 volgende week en dan is het klaar, komt goed dus. In het midden links mijn verziekte All Stars, wat was ik chagrijnig donderdag toen ik in mijn pauze wat dingen bij de Action ging halen. Ik kocht onder andere een megachemische badkamerspray met chloor. Hier doen we 2x per jaar de voegen mee (werkt onwijs goed!) en die spray was dus op. Helaas pakte ik een lekkende fles uit het schap en ontdekte dat een paar meter verderop. Goed, lang verhaal kort is dat er naast chloorvlekken op mijn schoenen ook spetters (hele kleine) op mijn positiejeans zitten en in een schadeformulier heb ingevuld. Hopelijk storten ze het geld snel en kan ik dus nieuwe All Stars bestellen.

Vrijdagmiddag toen Olivia al even wakker was, was ik nog aan het rommelen in de badkamer. Op een gegeven moment hoorde ik de lade onder haar bed, waar de luiers liggen, open gaan en vervolgens hoorde ik plastic (luier)zakjes. Ik vreesde het ergste, maar niets bleek minder waar: toen ik de kamer in liep riep dochterlief heel blij dat ze gepoept had en een schone luier moest. Er lag alvast netjes 1 luier en een luierzakje klaar, de lade was geen rotzooi en gewoon weer dicht. Wat ben ik toch blij dat we zo’n opgeruimd meisje gemaakt hebben!

Tot slot een foto van vrijdagmiddag, toen we weer lekker samen op de bank zaten met boekjes en koekjes. Genieten die momenten samen, dat wordt straks absoluut anders als de baby er is.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #39En hier had ik dus een collage met 6 foto’s staan, maar helaas. Ik zette een erg leuke winactie online. Je kunt namelijk een kinderfiets winnen, op Olivia’s verjaardag wordt de winnaar bekend gemaakt. Ons weekend was heel ontspannen. Joost moest nog werken aan de eindscriptie van zijn opleiding, maar tussen de bedrijven door hadden we veel familietijd. Zaterdagochtend op kraambezoek bij vrienden van ons, waarvan hun prachtdochter lekker een halfuurtje op mijn borst heeft liggen slapen. Zo fijn, ik kan niet wachten tot we dat straks weer dagelijks hebben.

Zaterdagmiddag sliep Olivia lekker lang, dus lagen Joost en ik languit te niksen op de bank om daar vervolgens ’s avonds mee verder te gaan. De zondag begon trouwens geweldig: Olivia heeft, voor het eerst in 2 jaar tijd, van 20 tot 8 geslapen. Zonder wakker te worden. Doorgeslapen dus. Echt, we waren zo verbaast de volgende ochtend. En uitgeslapen, dat ook. Olivia kroop nog even naast mij in bed, terwijl Joost beschuitjes voor ons maakte. Na het drinken bij mij, ging ze op papa’s kussen “papen”, de foto doet wellicht slapen vermoeden, maar ze lag stiekem te lachen achter haar speen van de flits en het feit dat ik ook weer op mijn kussen was gaan liggen om te ‘slapen’.

Lees ook:  Lief Dagboek #15

Ik begon dit weekend eindelijk met het afmaken van Olivia’s filmpjes. We hebben, vooral in het eerste jaar, zoveel filmpjes gemaakt met onze telefoon, dan ik die achter elkaar wilde zetten in een media-bestand, zodat we ze later kunnen kijken in films van circa drie kwartier. Ik had 0-6 maanden al en maakte dit weekend 6-10, 10-17 en 17 tot nu. Alle vier films variërend tussen de 40 en 55 minuten en echt ontzettend leuk om te zien. Ik ben zo benieuwd of ons tweede meisje op haar zus gaat lijken! Bizar ook dat je alle geluidjes en bewegingen zo snel vergeet. Erg leuk dus om dan weer eens door alle filmpjes te scrollen. Ik maak ze trouwens ‘gewoon’ in Windows Moviemaker met een overgang met bubbels tussen alle fragmenten en een titelpagina met de periode waarover de film gaat. Niets boeiends qua editing, maar wel ontzettend leuk om te hebben.

Maandag was, zoals vaak op maandag, een relax-dagje voor Olivia en mij. We fietsen naar de supermarkt en speelden met de Duplo. Lekker ontspannend, op naar een nieuwe week! Een voor mij vrije week, waarbij ik woensdag en donderdag ultiem de zwangere ga uithangen en helemaal NIETS ga doen. Ik heb er zo’n zin in!

8 Antwoorden

 1. Joyce

  Ohh wat balen zeg van je foto’s! Ik maak ook wel eens zo’n stomme fout. Maar dan maak ik screenshots vanaf Instagram en kan de foto’s zo alsnog in een collage plaatsen 😉

  Lekker weekje verder!

  • Gwen

   Ja idd, ook wel eens zo opgelost. Dit waren alleen nutteloze eet-foto’s enzo – die stonden nog niet eens op IG, dus helaas.

 2. Healthy Mommy

  Haha. Zo’n opgeruimd typetje ben ik dus ook. WhatsApp lijst: altijd leeg. Foto mappen: altijd geordend en alleen foto’s die ik echt wil bewaren. Adreslijst: alleen de telefoonnummers die ik ook echt gebruik. Soms word ik gewoon moe van mezelf.

  Al met al klinkt het als een leuk weekje, maar deze week is natuurlijk helemaaal heerlijk. Lekker van genieten en vooral van woensdag en donderdag. Groot gelijk!

  • Gwen

   Ja, het klopt nu echt. Gevoelsmatig ook. Een derde dag erbij zou ik nu niet meer willen, terwijl ik dat in eerste instantie wel graag wilde haha.

 3. Jessica

  Haha, wat je beschrijft met je foto’s… Ik maak het minimaal eens per maand wel mee hoor. Ik gooi ze ook direct van mijn telefoon en dan blijkt er toch iets mis te zijn gegaan. Nu heb ik geluk dat met de nieuwe i phone update, je verwijdere foto’s ook nog een bepaalde tijd vindbaar zijn. Handig!!

  • Gwen

   Hmm, misschien toch maar eens aan de iPhone dan 😉 En fijn dat er meer van die controlfreaks zijn die alles leeggooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.