Eerste knipbeurt een feit

geplaatst in: Huisvlijt | 16

Olivia’s haren werden te lang. Niet alles, maar haar pony begon sowieso voor haar ogen te hangen en ook aan de achterkant hing het langste laagje een beetje in een flossig puntje. Tijd voor een knipbeurt. Door mama.

Kapper voor 1 centimeter is onzin

We hebben Olivia’s haren nog nooit geknipt. Het was niet nodig, het groeit prima en ondanks dat er nog geen echt model in zit en het ongelijk groeit, staat zowel een staartje of los haar Olivia ontzettend lief. “Naar de kapper gaan voor die ene centimeter vind ik onzin.” Mijn woorden en gelukkig was Joost het na een tijdje met mij eens. Er hoefde immers echt amper iets vanaf. Een centimeter bij een deel van haar pony en het onderste laagje aan de achterkant. Dat kon ik prima zelf. Zo gezegd, zo gedaan.

Mijnlevenalsmama | Eerste knipbeurt

Verrassend goed en makkelijk

In werkelijkheid scheet ik in mijn broek. Natuurlijk, ik knip mijn eigen schuine pony ook regelmatig bij, maar stel nu dat ik het helemaal zou verpesten? Dat Olivia niet stil zou zitten en ik een hele hap uit haar mooie haren zou knippen? Deze angst hield ik natuurlijk voor me, Joost ging boven aan zijn studie werken en ik zou haar haren wel even knippen.

Hup, Olivia in de kinderstoel en een cracker als zoethouder. Een paar instructiefilmpjes op YouTube verder trok ik een scheiding voor haar pony. Dochterlief heeft net als ik een natuurlijk schuine scheiding, dus vanuit die scheiding naar achteren trok ik de scheiding voor de pony naar voren. Net voor de lijn van haar oren om het zo maar te zeggen. Ik kamde haar haren naar voren en zette de rest met 3 speldjes vast naar achteren. Olivia vond het wel interessant en kamde ondertussen mijn haren. Ik pakte de schaar erbij. De helft van de ontstane pony hing inderdaad voor haar ogen, de zijkanten waren eigenlijk precies de lengte die ik wilde voor de hele pony.

Lees ook:  Ik hecht niet aan babykleding

Ik begon te knippen. En Olivia bleef stil zitten. Ze vond het spannend, die schaar voor haar ogen. Ik praatte continu tegen haar en vertelde dat haar haren even mooi ging maken, terwijl zij mijn haren nog een beetje aan het kammen was. Prima afleiding zo’n kappersessie bij je moeder. Uiteindelijk was ik tevreden en legde de schaar weg. Hmm, die onderste flossige laagje aan de achterkant moest er ook nog af. Ook nog maar even doen. Ik pakte haar haren bij elkaar in een lage staart en ging hier met de kam doorheen, onderaan bleef precies een flosje over. Hup, eraf! Het voordeel is dat Olivia heel veel slag heeft, dus als het niet superrecht zou zijn, zou je dat niet zien. Ik knipte nog wat plukjes bij en besloot ook de bovenste laagjes wat bij te punten. Resultaat: nog meer slag, supermooi!

Mijnlevenalsmama | Eerste knipbeurt
Wat een knappe dame he?! Het is echt trouwens recht hoor, dat ‘hapje’ dat je rechts op de foto ziet, is omdat daar een slag in haar pony zit.

Toen we haar ’s avonds ik bad gedaan hadden en haar haren gewassen hebben, kamde ik het drijfnat netjes naar achter en de pony naar voren en warempel: zelfs de achterkant oogde ontzettend recht. Fijn zo’n timmermansoog! Deze mama gaat de haren van dochterlief voorlopig zelf bijhouden, prima te doen.

Mijnlevenalsmama | Eerste knipbeurt

16 Responses

  • Gwen

   Ja groeit echt heel hard sinds een paar maanden. Laatst zagen Joost en ik foto’s van april/mei en verbaasden ons erover hoe kort het toen nog was aan de achterkant. Het begint nu ook wat voller te worden, ook fijn! πŸ™‚

 1. Linda

  Wat goed, ik zou dit zelf toch echt niet durven. Wij gaan een keer per jaar, vlak voor haar verjaardag naar de kapper. Telefoon gaat mee, Bumba zorgt ervoor dat ze prima stil zit.

  • Gwen

   Dankje! Ik vond het wel spannend hoor, maar uiteindelijk is het ‘maar’ haar en was het als het fout was gegaan vanzelf weer aangegroeid.

 2. Arcadia

  Wat leuk en dapper dat je het zelf doet! Ted’s oom is kapper, dus die zal Ronja knippen. We gaan binnenkort weer, maar Ronja hoeft nog geen knipbeurt te krijgen, haar haren laten we nog lekker groeien.

  • Gwen

   Ja hier ook lekker groeien hoor, maar er hing echt een soort puntje onderaan en nu loopt het aan de achterkant tenminste in een soort lange bob. En die pony: ze zag niks meer zonder speldje, dus een beetje daaraf was echt nodig.

 3. Marieke

  Ziet er netjes uit zeg! Blijft wel spannend zo’n eerste knipbeurt, Thomas moet eigenlijk ook maar ik durf nog niet haha..

  • Gwen

   Gewoon nog even wachten dan. Er komt een punt waarop je je er echt aan gaat ergeren en dat neemt de drempel tot knippen dan weg. I’ve been there πŸ˜‰

 4. Maris

  Ik knip ze hier ook altijd zelf. Wat puntjes. Bij Mila een pony. Vinden ze super leuk. Echt kappertje spelen met mama. Blijven ze heel stil zitten. Scheelt weer 12,50 iedere keer πŸ™‚ Ziet er goed uit. Mooie lange haartjes heeft ze al. Mila is nog een jongetje vergeleken bij haar haren πŸ˜‰

  • Gwen

   Het is de laatste drie maandne opeens gegroeid, mr nog niet megadik hoor. Mila heeft geloof ik een vollere bos. Zo lijkt het op foto’s althans πŸ˜‰

 5. Healthy Mommy

  Jij bent goed! You rock, mama. Wat een lieverdje is Olivia toch ook. Kijk nou, wat een scheetje.
  En die ieniemini puntjes die eraf zijn, geniaal.

  • Gwen

   Ja echt he! Zo’n poppetje en elke dag meer een eigen ik-je, blijft leuk om te zien πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.