Lieve Olivia #4

geplaatst in: Persoonlijk | 13

Het is 11 oktober en dat betekent dat jij jarig bent. Twee jaar alweer, waar blijft de tijd? Vorig jaar schreef ik op je verjaardag een zelfde soort brief op mijn blog. En tussendoor schreef ik je nog tweemaal, maar vandaag vind ik extra speciaal. Niet alleen omdat je jarig bent, maar ook omdat dit je laatste verjaardag als ons enige kindje zal zijn. Dat klinkt dramatisch, maar dat is het helemaal niet. Sterker nog: je gaat het vast en zeker superleuk vinden om een zusje te hebben. Maar toch, toch voelt het raar. Vooral voor mama.

De afgelopen twee jaar zijn voorbij gevlogen. Twee jaar waarin ons leven opeens om heel andere dingen is gaan draaien. Om jou. Om jouw ritme, jouw voeding en vooral veel tijd met je doorbrengen. Ik vraag me wel eens af wat ik deed voor jij er was. Ik moet wel een heel saai leven gehad hebben of in ieder geval een leven met heel veel vrije tijd. Tijd die ik soms, heel soms, wel eens mis. Zeker de laatste tijd ben je een ‘handenbindertje’ geworden. Je vraagt veel aandacht. Is het niet om te knuffelen, dan is het omdat je samen wilt spelen of lezen of omdat je driftig gilt dat we je moeten ‘heppen’ met iets.

Kortom: je doet wat een peuter betaamd. En dat is soms erg vermoeiend, mama vindt het zelfs vermoeiender dan toen je nog een kleine afhankelijke baby was die 24/7 aandacht en toewijding nodig had, maar dat kan natuurlijk ook met de zwangerschap te maken hebben. Ik heb namelijk niet altijd even veel energie en soms lijdt jij daar heel even onder. Dan zucht ik, terwijl ik eigenlijk niet geïrriteerd ben omdat jij jij bent, maar omdat ik op dat moment niet helemaal ik ben. Ik moe ben en wil zitten, terwijl jij staat te gillen dat je naar buiten wilt en ik je met je jasje moet helpen of de deur open moet doen. Dan sta ik zuchtend op en terwijl ik je help en ruik aan je haren of een kus op je wang druk ben ik mijn irritatie alweer vergeten.

Mijnlevenalsmama | Olivia is jarig

Wat ben je toch een ontzettend lief en mooi kind! En wat ontwikkel je je toch goed! Je bent zo slim, pakt dingen zo snel op. Het kopieren van alles dat wij zeggen is begonnen. Vertel ik je op de fiets dat we straks een tosti gaan eten, ben jij de rest van de weg druk met “Tosti eten!” roepen en weet je thuis dondersgoed dat mama hier brood en kaas voor nodig heeft. Hetzelfde gebeurde laatst met een boterham eten en eitje koken. Van “Eitje koken” dat je opeens na zei, switchte je later naar “Broodje ei eten”. Zo knap! Je laat papa en mama elke dag versteld staan.

Vandaag vieren we een klein feestje. Met je oma’s, opa, overgrootoma’s, tante en ooms, je vriendje Koh (Oliver) en onze buren, die je ontzettend enthousiast Krekik en Sjusanne noemt. Je krijgt kadootjes. En taart. En rent waarschijnlijk het hele huis door van opwinding. Om vervolgens vanmiddag lekker bij te komen in je bed. Je grote bed, waar het slapen inmiddels ontzettend goed in gaat. Lieve kleine meid van ons, gefeliciteerd met je tweede verjaardag! Op naar je derde, maar niet te snel – je groeit al hard genoeg! Ik houd van je, heel veel kusjes van mama.

13 Responses

 1. Monique

  Heel lief en mooi! En gewoon alweer twee jaar 🙂 Gefeliciteerd met je grote kleine meisje en lekker genieten vandaag! x

 2. Odile

  Oh wat een lieve brief en wat een slimme, wijze meid. Dan kan je als ouders niet anders dan super trots zijn! Gefeliciteerd en een fijne verjaardag met mooie cadeautjes Olivia!

  • Gwen

   Ja idd, zo leuk dat ze dingen steeds sneller oppakt en een echte persoonlijkheid wordt zeg maar. Zul jij bij Maxim ook nog krijgen straks, echt leuk!

 3. saskia

  Ooh ik vind het zo mooi om te lezen. Erg mooi geschreven en heel waardevol. Herkenbaar ook, die kleintjes hebben zo ontzettend veel energie. Ik word er al moe van als ik er aan denk 🙂

  • Gwen

   Haha, ja idd! En ik ben Sennas verjaardag vorige wk volgens mij gewoon vergeten 🙁 Leuk feestje gehad wel ondanks jullie grieperigheid? (Toch?)

 4. Tamara

  wat een lieve brief! 2 jaar alweer! Hopelijk heeft een hele fijne dag gehad en is ze heerlijk verwend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.