Lief Dagboek #41

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Een terugblik op afgelopen week. De week van zowel Joost als Olivia’s verjaardag. Aan het feestje heb ik een aparte blog gewijd, dus die foto’s heb ik niet meegenomen in dit weekoverzicht. Hierin alleen de ‘gewone’ dagen, lees je mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #41Ik begin in het midden. Dinsdagmiddag had ik opeens onwijs veel zin in taart en probeerde de honger te stillen met havermout met appel en kaneel. Smaakt een beetje zoals appeltaart, maar dan, tja – niet zoals appeltaart. Afijn, de honger naar taart zakte en daar ging het om. Voordat ik zwanger werd at ik dagelijks havermout. Of yoghurt. Beiden vond ik niets meer vanaf het zwanger-zijn, maar nu in het laatste trimester komt de trek erin een beetje terug. Overigens krijg ik het als ontbijt nog steeds niet weg, terwijl ik dat voor het zwanger-zijn wel at. Hopelijk komt die trek straks weer terug, want de dag elke dag met beschuit met hagelslag beginnen is niet zo gezond natuurlijk.

Ik kocht een klein kadootje voor Olivia. Een armbandje. Ze heeft er al ontzettend veel en deze blijft nog even in de kast liggen, maar ik vond hem zo leuk. Ik ben bezig met het verzamelen van een heel stel kleine kadootjes, om haar tijdens de kraamweek elke dag iets te kunnen laten uitpakken. Ga ik nog een apart blogje over schrijven, het idee heb ik namelijk van een medeblogster en ik wil jullie als ik de buit bij elkaar heb mijn aankopen graag laten zien.

De pasta afgelopen woensdag viel niet echt in de smaak bij dochterlief zoals je kunt zien. Sowieso is pasta niet haar ding. Jammer, want papa en mama zijn er dol op. Maar goed, het is niet elke dag aardappel en visstickfeest, dus ze kreeg gewoon pasta voorgeschoteld. Net als wij.

Lees ook:  Lief Dagboek #2

Rechts een foto van donderdagavond. Joost zijn moeder kwam hier ter ere van zijn verjaardag pizza eten ’s avonds. En moest natuurlijk ook even een boekje lezen met Olivia. En tot slot werd er ook deze week weer veel gekookt. Schattig!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #41Deze eerste foto stamt nog van vorige week, maar kan ik nu pas showen omdat er hier hard gewerkt wordt aan een kleinigheidje voor Joost zijn verjaardag. Dochterlief vond het ontzettend leuk om te verven en stickertjes te plakken en Joost is erg blij met het resultaat. Supersimpel, maar zo leuk en dierbaar. Het kartonnen ‘Love’ komt trouwens van de Action en is volgens mij nog wel te koop. Aanrader!

Even haren borstelen, moet ook gebeuren. En, we werden verrast met een spijker tuinpakje! Het dochtertje van Maris droeg dit een tijdje terug op een foto en ik was meteen helemaal verliefd. Opeens kreeg ik deze week een berichtje met de vraag wat mijn adres was, zo leuk! Mila, haar dochtertje, was eruit gegroeid en hij past Olivia perfect!

Ik won een ketting via een winactie op Instagram en kreeg er een armbandje voor Olivia bij. Ze is naast haar verjaardag dus gewoon ontzettend verwend deze week! Het is een lila armbandje met een vlinder eraan, die door Olivia meteen begroet werd met een uitbundig: “Armand flinner!”. Zo lief! Zoals ik al zei: ze komt om in de armbanden, maar is er echt dol op.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #41

Na de pizza donderdagavond, omdat Joost zijn moeder bij ons kwam eten voor zijn verjaardag, besloten we de ongezonde lijn door te zetten en aten een broodje (vega) burger en ovenfrites. Lekker! Olivia is dol op ‘tatjes’ en zo uit de oven zijn ze zo slecht nog niet, dus dat mag best af en toe.

Lees ook:  Vierde verjaardag | Feest!

Daaronder een foto van vrijdag, toen ze ‘opeens’ de hele stapeltoren bouwde, tot aan het laatste bakje. Vond ik onwijs leuk om te zien, vooral ook omdat ze hem daarna expres omgooide en weer opnieuw begon.

Zaterdag vierden we dus een verjaardagsfeestje, waardoor zondag voor Olivia en mij een luierdag was en voor Joost nog een studiedag. Dochterlief droeg dus een lekkere capuchontrui en ik bracht de dag door in mijn pyjamabroek. Sowieso draag ik die het liefst, zeker nu ik zo’n ronde buik heb. ’s Middags toen Olivia sliep keek ik nog twee afleveringen Masterchef Australie en ’s avonds werkte ik onder het genot van popcorn en Nieuwe Buren (de serie) een grote wasmand weg. Een prima weekend dus!

Maandagochtend fietsen Olivia en ik even naar het winkelcentrum om onder andere een mandje te kopen voor in haar keukentje. Ondanks dat er deurtjes in zitten om de troepjes achter op te ruimen, heb ik liever dat die troepjes in een mandje achter het deurtje zitten, dan kun je gemakkelijk alles van de vloer ruimen als de taartjes, vorkjes en kopjes overal liggen. Daarnaast had ik maandagochtend mijn intake van de kraamzorg, dit was telefonisch omdat het de tweede keer is en ik weer voor dezelfde organisatie gekozen heb. Allemaal prima, niets nieuws gelukkig. Op naar een nieuwe week!

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.