Lief Dagboek #42

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Een zware week, omdat Olivia last had van haar laatste doorkomende kiezen. De vier achterste zeg maar. Dat betekende de helft van de week gebroken avonden en nachten en een ontroostbaar klein meisje. Zo sneu, zoveel pijn! Twee nachten (precies die nachten waarna ik de volgende dag weer moest werken) werd ze elk uur huilend wakker. Gelukkig lijkt de pijn nu te zijn afgenomen, hoewel ik nog niet op alle vier te plekken scherpe kantjes voel, dus wie weet volgt er nog een deel 2.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #42Olivia liet voor het eerst sinds tijden haar haarband in haar haren zitten. Het staat zo onwijs schattig! Ze noemt het haar bril trouwens. Ach, geef haar eens ongelijk: ze moeten beiden achter je oren blijven zitten.

Dinsdag wandelden we naar het tuincentrum bij ons om de hoek. Vissen en konijntjes kijken en mama alvast stiekem tussen de kerstspullen kijken, want inderdaad: dat staat al bijna helemaal opgebouwd en hoewel ik het vroeg vind, moest ik me inhouden om niet nu al Olivia’s jaarlijkse kerstbal en een bal voor de baby mee te nemen. Dat gaan we binnenkort met z’n drietjes doen, toch leuker als Joost daarbij is – dus ik hield me in.

En er werd ‘gekookt’ dinsdag. Dochterlief mag dat met een bekertje wat. In huis. Aan de salontafel. Met een theedoek eronder, dat dan weer wel. En ze geniet ervan! “Meer kaker, meer kaker!” als haar bekertje leeg is. Lees: op de theedoek of de grond ligt. Heerlijk om naar te kijken!

MIjnlevenalsmama | Lief Dagboek #42Woensdag was het tijd voor een selfie in het toilet op mijn werk. Mijn buik is ten opzichte van vorige week weer enorm naar voren ‘gekomen’ en zit nu echt in de weg, maar ik geniet nog volop van ons beweeglijke meisje in mijn buik. Desalniettemin is het aftellen tot mijn verlof serieus begonnen, want het begint nu echt zwaar te worden. Na woensdag postte ik de afbeelding rechtsboven op Instagram en nu ik dit schrijf heb ik nog maar 6 werkdagen in het vooruitzicht, heerlijk!

Lees ook:  Knuffelen, knuffelen, knuffelen

De foto rechtsonder is van donderdagavond, toen Olivia alleen maar aan het krijsen was van de pijn en dus een tijdje bij ons op de bank lag met een dekentje, water en koekjes. Gelukkig sliep ze donderdagavond weer redelijk door (1x wakker) en sliep vrijdag zelfs uit tot acht uur, dus ik kon weer een beetje bijtanken.

Vrijdag was Joost vrij om het hele weekend de laatste hand aan zijn eindopdracht te kunnen leggen. Ondanks dat Olivia niet lekker was en bij vlagen heel veel pijn in haar mond had, was het toch een fijn dagje samen. Manlief zat namelijk boven met zijn laptop, dus wij vermaakten ons onder andere met Playmobil en de keukenspulletjes. Linksonder uitgestald op mijn benen, terwijl de baby via mijn navel naar buiten wilde.

Het weekend was trouwens helemaal erg rustig, maar onwijs lekker. Joost dus druk met school en ik met luieren en met Olivia. Het laatste studieweekend, hierna hebben we weer heel veel qualitytime met z’n drietjes tot aan de bevalling. Fijn vooruitzicht!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #42

Zaterdag kregen we de foto’s van de zwangerschapsshoot binnen van Joyce. Zo onwijs mooi! Echt heel blij mee. Zodra we een definitieve keuze gemaakt hebben en ik de foto’s besteld heb, zal ik er een blogje aan wijden. Bovenin alvast een voorproefje, de linkerfoto. De rechterfoto is van 2 jaar geleden, tijdens de shoot van mijn zwangerschap van Olivia. Ik wilde die foto dolgraag namaken met haar handje erbij. Redelijk gelukt, want Olivia wilde niet op commando haar handje op mijn buik leggen, maar Joyce klikte op het juiste moment. Heel blij mee, deze foto komt op de babykamer te hangen. De rechterfoto hangt op Olivia’s kamer.

Na de drie ergste kiespijndagen, wilde Olivia zaterdag weer gezellig bij mij drinken. De manier van drinken doet pijn als ze pijn in haar mond heeft, ik heb toen ze 10 maanden was zelfs 5 dagen gekolfd omdat ik de borstvoeding nog niet kwijt wilde en Olivia de borst (en speen) weigerde. Ditmaal zou ik het stoppen niet zo erg meer vinden, maar was stiekem toch opgelucht dat ze het weekend weer wilde drinken en er nog steeds melk uit kwam. 33 weken zwanger en 24 maanden + 1 week borstvoeding, zo vet!

Lees ook:  Lief Dagboek #9

Tot slot: tijd voor boerenkool, heerlijk! Lekker dollen met dochterlief op de bank, die zo lief naast me zat met haar opgetrokken beentjes en allerlei rare gezichten trok toen ik een foto wilde maken. En, zondagmiddag: lekker samen lezen.

Maandag was een ‘zware’ dag, omdat we ’s middags naar de tandarts moesten. Alle drie, aangezien Olivia nu ook 2 is. Ze moest dus eerder naar bed voor haar middagdutje en ik moest met haar richting de tandarts in de stad om daar met Joost te meeten. Hoogzwanger en met een pijnlijk bekken is dat altijd een hele onderneming, maar goed: moest gebeuren. En we zijn goedgekeurd, ook Olivia. Overigens deed ze haar mondje amper open voor die ‘enge’ man, maar het belangrijkste is met deze leeftijd dat ze wennen en er geen bruine vlekken op de voortanden zitten. Papa en mama zijn geslaagd voor goed tandenonderhoud bij dochterlief, want ze heeft geen bruine vlekken en hij vond haar tanden mooi wit. De rest van de dag was dus lekker lui: even langs de Albert Heijn ’s ochtends, was vouwen, samen keuvelen, bloggen en bankhangen.

4 Antwoorden

  • Gwen

   Is het zeker! Komende wk wordt de kerstafdeling afgemaakt, vorig jaar ging ik bijna wekelijks met Olivia even kijken bij het kerstdorp, zo leuk!

 1. Roos

  Ooh Ayden moet de volgende keer natuurlijk ook mee naar de tandarts, of nouja hij gaat elke x mee, maar hij wordt dan ook gecontroleerd. Ik voorzie een gillende tandarts en een jongentje met een half afgebeten vinger in zijn mond 😉

  • Gwen

   Hahahaha! Olivia deed ook mr vijf sec dr mondje open, mr het gaat vooral om de voortanden die nog niet bruin mogen zijn op deze leeftijd 😉 En hij vroeg hoe wij poetsten bij haar enzo. Stelt nog weinig voor tot ze vier zijn, is voornl wennen zei onze tandarts. En ze kreeg een stoere tandensticker haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.