Mama is zwanger #8

geplaatst in: Zwangerschap | 7

Alweer bijna 34 weken zwanger. Komende maandag heb ik nog een groeiecho bij de verloskundige en daarna word ik overgedragen aan de gynaecoloog. Dit vanwege mijn medische indicatie door de eerste keizersnede. Daarnaast ligt dochterlief nog steeds in stuit, dus zou ik zonder eerdere keizersnede ook rond deze termijn aan de gynaecoloog overgedragen worden.

Afijn, een extra groeiecho dus nog aanstaande maandag. Bij de groeiecho met 31 weken liep ze namelijk iets achter in groei. Niets wat ons zorgen baarde, want Olivia liep ook iets achter en volgde netjes haar eigen curve. Ze werd 3000 geschat en woog uiteindelijk 3390, dus ook om dit kindje maak ik me geen zorgen. Hoewel het stiekem wel erg leuk is om maandag weer even te mogen spieken natuurlijk!

Duidelijk dagritme baby en nachtrust

Sinds een aantal weken merk ik een heel duidelijk ritme bij de baby. En slaap ik ook weer heerlijk, omdat zij ook slaapt tussen 12 en 5 ’s nachts. Nou ja, op vorige week na dan, want omdat ik steeds wakker werd door Olivia met kiespijn, wekte ik denk ik de baby en hield ze mij vervolgens wakker tussen 2 en 3.

Mijnlevenalsmama | Ruim 33 weken zwanger

Ik ben in dit derde trimester erg tevreden over mijn nachtrust. Dat was bij Olivia wel anders. Ik word nu rond 5 uur wakker met een ontzettend volle, en daardoor pijnlijke, blaas, maar die uurtjes diepe slaap tussen 12 en 5 doen me elke dag veel goed. Zelfs zoveel dat ik de laatste tijd mijn middagdutje de helft van de week oversla.

Lees ook:  20x 'fijne eerste keer' na zwangerschap

Zodra ik wakker ben is ons kleinste meisje ook wakker en ‘knuffelen’ we even, vervolgens laat ze zich nog een paar keer voelen als ik onder de douche sta en houdt ze zich daarna een paar uur rustig. Rond een uur of tien, half elf wordt de baby vervolgens weer heel druk en duwt voornamelijk met haar hoofd tegen mijn ribben. Gevolgd door een middagdutje en zo’n twee uur fitness tegen het einde van de middag. ’s Avonds is ze eigenlijk altijd wakker en beweeglijk. Tot een uur of elf. Grappig want dat wakkere ’s avonds had Olivia ook altijd, zowel in als uit de buik. Benieuwd hoe het straks gaat met dit kindje!

Niets te klagen, wel al een beetje zat

Eigenlijk heb ik niets te klagen: ik slaap goed, heb nog geen jeuk of tintelende handen van het vocht en absoluut geen last van maagzuur. En toch ben ik het stiekem een beetje zat aan het worden. De trappen op mijn blaas doen echt pijn (dat is dus die stuitligging, afzetten tegen mijn blaas en vervolgens haar hoofd tussen mijn ribben duwen), ik moet minimaal elk uur naar het toilet (behalve ’s nachts dus gelukkig), mijn buik zit echt gigantisch in de weg met alles en ik ben kortademig.

Daarnaast heb ik direct (spier)pijn van een stukje lopen, begint mijn baarmoeder zich voor te bereiden en voel ik dat met nare steekjes bij mijn liezen, zit kleding niet meer lekker, laat staan dat het leuk staat of ik nog veel keuze heb qua bovenkleding met die gigantische buik. Ik verlang terug naar slankere bovenbenen, billen en bovenarmen (die buik mag best blijven op zich) en wil ik het over mijn haar niet eens hebben. Dat is, net als in het eerste trimester, weeg snel vet en oogt futloos en slap. Niets mee te beginnen, hopelijk biedt de kapper aanstaand weekend een oplossing.

Lees ook:  Zwanger? Vertel het met muffins!

Maar goed, stiekem weegt al dat bovenstaande geklaag niet op tegen het fijne, speciale gevoel van zwanger-zijn en vind ik het jammer dat het er alweer bijna op zit. Deze zwangerschap is echt voorbij gevlogen en hoewel het derde trimester zwaarder is, valt het me nog mee als ik terug denk aan twee jaar geleden. Toen vond ik het zwaarder heb ik het idee. En af en toe een klaaguurtje hoort erbij toch? Het is niet niks om zeg maar geen eigen baas over je eigen lichaam te zijn, maar speciaal is het wel!

7 Antwoorden

    • Gwen

      Het gaat echt BIZAR hard zo’n tweede keer. Hoewel ik stiekem niet kan wachten tot ze er is. Die laatste weken vind ik voorbij kruipen, zo ongeduldig 😉

    • Gwen

      Gelukkig 🙂 En idd, vooral het feit dat je minder makkelijk je rust pakt omdat je druk bent met een ouder kindje, maakt dat ik meer klaagbehoefte heb. Ofzoiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.