Zwangerschapsshoot

geplaatst in: Gezinsleven, Zwangerschap | 22

Begin oktober was het zo ver: onze zwangerschapsshoot. Tijdens de zwangerschap van Olivia kozen we voor een oud-vriendinnetje die voornamelijk studiofoto’s maakt en ‘afwerkt’ met een hele eigen stijl. Ruig, industrieel en stoer. Hele mooie foto’s en het liefst wilde ik dus weer een shoot bij haar. Maar, mijn bekken lieten het niet meer toe om rond 30 weken zwangerschap richting mijn oude woonplaats te rijden. Op zoek naar een alternatief dus!

Binnen de blogwereld

Ik wist, van haar blog volgens mij, dat Joyce fotografe is, maar had ik eerste instantie mijn twijfels. Niet over haar fotostijl, maar over het feit dat zij voornamelijk buitenfoto’s maakt. Ik had namelijk een studio in mijn hoofd. En wie garandeert dat het lekker weer is op de afgesproken dag? Rond 25 weken zwangerschap hakte ik de knoop door: dezelfde fotografe als bij Olivia was geen optie, elke zwangerschap is anders, elk kindje is anders, dus waarom dan vasthouden aan hetzelfde? Ik mailde Joyce. Ze reageerde ontzettend enthousiast en we ‘boekten’ drie zaterdagen als optie. Mocht het de eerste dag regenen, dan hadden we nog andere opties. Nergens voor nodig: het was stralend weer!

Als locatie kozen we het Maximapark in Leidsche Rijn (bij Utrecht). Voor ons een kwartiertje fietsen, voor Joyce een halfuurtje rijden en we wisten van de IG-meet in september dat je hier voor veel verschillende achtergronden kon fotograferen. Ik had er direct zo’n zin, kon niet meer wachten tot ik op 4 oktober bijna 31 weken zwanger zou zijn en de shoot gepland stond.

Lees ook:  Lief Dagboek november '15
Matching kleding en veel zon

Wat meer kun je wensen bij een buitenshoot dan een strakblauwe lucht en een nazomer-zonnetje? Niets! Behalve dan een hele goede fotografe die helemaal werkt zoals ik fijn vind: niet te veel aanwijzingen waardoor foto’s er al snel gemaakt uit zien en geen ‘verplichte’ muisjes of roze schoentjes. Gewoon pure fotografie, houd ik van!

De kleding van ons drieën had ik al ruim twee weken in mijn hoofd. Deze moest namelijk matchen en hoewel ik eerder nog een andere broek en zelfs jurk voor mezelf in mijn hoofd had, ben ik blij dat we voor deze look gegaan zijn. Het werd een zwangerschaps- meet gezinsshoot en zowel Joost als ik zijn ontzettend blij met het resultaat. Lieve Joyce, dankjewel!

Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot

Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot

Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot

Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot

Er was trouwens één foto die ik ontzettend graag (weer) wilde maken. Namelijk met onze handen op mijn buik. Deze foto lieten Joost en ik twee jaar geleden maken en hangt op A4-formaat ingelijst op Olivia’s kamer. Hij hing al op haar babykamer en is nu ook meeverhuisd naar haar grote kamer. Ik wilde dus een soortgelijke foto voor de babykamer. Met Olivia’s handje erbij. Joyce wist dit, maar Olivia besloot dat ze hier niet zo’n zin in had. Elke keer als we het probeerden draaide ze weg of legde haar hand precies ergens anders. Onderstaande foto is een lucky shot waar ik ontzettend blij mee ben. Helemaal babykamerproof. Ter vergelijking heb ik de foto van twee jaar geleden eronder geplakt. Zo onwijs tevreden mee!

Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot

22 Antwoorden

 1. Roos

  Ik vind ze prachtig! Door deze foto’s zit ik (alweer) heel hard te twijfelen om toch niet nóg een shoot te laten doen, maar dan met Mark en Ayden. Toch nog maar eens bespreken hier 😉

  • Gwen

   Doen! Maar dan wel al volgende week ofzo, want vanaf wk 37 ga je jezelf op foto’s echt niet meer waarderen. Trust me 😉

 2. Seline

  wauw! Onwijs mooie foto’s! Die op de babykamer gaat hangen is heel erg mooi.. Fijn dat je die toch nog hebt kunnen maken met Olivia erbij!

 3. PSnim

  Mooi foto’s zeg! Ik heb bijna geen foto’s van toen ik zwanger was helaas, mocht het ooit nog een keer van een zwangerschap komen wil ik ook graag een shoot doen 🙂

  • Gwen

   Ook geen wekelijkse buikfoto’s? Is het er niet van gekomen foto’s te maken of gewoon niet aan gedacht?

   • PSnim

    Nee ook geen wekelijkse foto’s. Eerste 20 weken enorm ziek geweest qua spugen, vermoeidheid en zeer lijf. Het kwam er steeds niet van. Ik heb met 16, 24, 33 & 35 wk wat foto’s gemaakt met crappy ipad kwaliteit. En 1x mijn man wat fotos laten maken die niet zo leuk zijn uitgepakt als gehoopt.. Helaas pindakaas.. Ik voelde me te belabberd telkens voor foto’s. Ik denk dat als ik toen mn blog had gehad ik er meer moeite voor zou hebben gedaan ;)..

    • Gwen

     Kan ik me heel goed voorstellen als je zo ziek was idd! Ach, wie weet een tweede keer 😉 En dan elke dag foto’s maken hihi. Ik maak nu ik meer online op mijn blog en IG deel ook veel meer foto’s dan 2 jaar geleden trouwens. Toen deed ik het netjes per week en sloeg soms een week over, nu heb ik sowieso wel van elke halve wk een buikfoto haha.

 4. karin

  Prachtige foto’s! Wat een bijzondere shoot. Als ik het geluk er zo vanaf zie stralen vind ik het erg jammer dat wij dit geluksgevoel niet helemaal hebben kunnen ervaren tijdens onze zwangerschap, vandaar ook geen fotoshoot voor ons. Koester deze mooie herinnering! X

  • Gwen

   Snap ik lieverd en als ik van iemand de keuze begrijp om geen shoot te hebben gedaan dan is het wel van jullie!

 5. Rachelle

  wat een mooi resultaat! En wat ontzettend leuk dat jullie foto’s van Olivia’s zwangerschap gemaakt zijn bij Iris. Dan is jouw oude woonplaats vlakbij mijn huidige. 😉

  • Gwen

   Toevallig! Ik woonde altijd in Woudrichem met mijn ouders. Die wonen er nog (Oudendijk), ik ben op mijn 19e naar Utrecht verhuisd en hier in de buurt gebleven 🙂

   • Rachelle

    Leuk, ik woon in Werkendam, dus dat is niet zo ver weg. Succes met de laatste loodjes! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.