Lief Dagboek #43

geplaatst in: Gezinsleven | 3

Een drukke week, omdat Joost de laatste schooldeadline had en Olivia een paar dagen volop peuterde en dus veel aandacht en energie vroeg. Maar, we sloten de week heerlijk af met een (rustig) weekend met z’n drietjes. Kijk mee!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #43Dinsdag aten we lekker mozzarellasalade. Een recept uit het boek van Jamie Oliver waar Joost en ik beiden dol op zijn. Olivia moet er niets van hebben trouwens. De hele dag was een soort hangdag. Olivia wilde alleen maar bij mij zitten en begon ’s ochtends al met een borstmarathon (foto rechts), ze wilde echt niet loslaten.

En zo bleef het heel de dag. Niet aan de borst, maar wel tegen mij aan en continu bij me. Niet erg, maar wel een tikje vermoeiend soms.Eind van de middag deed ik een poging tot het lezen van een blad voor mezelf en gaf dochterlief een oud tijdschrift. Dat ging goed, tien minuten lang.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #43Woensdag en donderdag waren werkdagen voor mij. Het is nu echt zwaar aan het worden (zijn) en woensdagmiddag kon ik wel janken van ellende. Nog veel dingen te doen, een hard bewegende en duwende (auww!) baby en slechte concentratie. Als klap op de vuurpijl was de bus terug naar huis ook nog eens ontzettend laat. Maar goed, overleefd! Donderdagochtend deed Olivia er een schepje bovenop en gooide vlak voor we de deur uit moesten haar water expres over haar broek. Het is te koud om haar met een natte broek op de fiets mee te nemen, dus ik moest haar snel-snel omkleden en richting het kinderdagverblijf .Ik was blij toen ik een halfuur later in de bus naar mijn werk zat!

Lees ook:  Lief Dagboek #7

Vrijdag was een heerlijke dag saampjes. We deden helemaal niets behalve bankhangen en boekjes lezen, andijviestamppot maken en ’s avonds met papa stoeien. Joost en ik doken vroeg ons bed in, want we waren kapot van deze week en ik moest zaterdagochtend vroeg naar de kapper, dus uitslapen was er ook niet bij, maar: mijn haar bevallingsproef is me heel wat waard! Overigens had ik een slechte nacht omdat dochterlief rond 4 uur wakker werd en ik daarna geen goede ligpositie meer kon vinden. Ja, rond 6 uur, terwijl Olivia om kwart over 7 weer klaarwakker was. Helaas helaas!

Zaterdagmiddag zouden we met z’n drietjes naar het park gaan om wat te wandelen, Olivia te laten spelen in de speeltuin en koffie te drinken. Niets bleek minder waar: er was een high tea georganiseerd als babyshower! Zo leuk! Morgen wijd ik hier een apart blogje (met wat foto’s) aan. Zaterdagavond waren we dus lui, bestelden roti en hingen op de bank. Met het oog op een lange nacht (als Olivia de nieuwe klok ook zou begrijpen tenminste) doken we (oude tijd) om half elf ons bed in. Heerlijk even bijtanken!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #43

Geslaagd! Olivia werd pas om 8:15 (nieuwe tijd) wakker en dat kwam eigenlijk door mij denk ik, want ik moest naar het toilet en hoorde haar vervolgens kletsen. We hadden een heerlijk luie zondag. Dochterlief stond de hele ochtend te ‘koken’ en ons en haar poppen te voeren met water. Daarnaast bedachten we eten voor de hele week en bestelden boodschappen bij de Albert Heijn.

Lees ook:  Tag: Christmas

’s Middags fietsen we met z’n drieën naar de Karwei en het tuincentrum om een mdf-plank te kopen waarop we het Playmobilhuis gaan bevestigen. Groen verven zoals een tuin en met greepjes eraan om het gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Zodra het klaar is zal ik het met jullie delen natuurlijk! Bij het tuincentrum spotte ik deze bruin Ugg-achtige boots voor vijftien euro. Meteen meegenomen natuurlijk, handig om straks ‘even snel’ met de meiden naar buiten te kunnen.

Maandag kwam mijn schoonmoeder weer langs en poetste de badkamer. Rond lunchtijd hadden we de groeiecho bij de verloskundige en ging ze mee. Alles gaat volgens planning met de baby. En met mij.

3 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.