Surprise, babyshower!

geplaatst in: Zwangerschap | 14

Afgelopen zaterdag was het zover: mijn lieve zusje had een babyshower georganiseerd. Precies zoals ik wilde: ‘gewoon’ een high tea met een klein gezelschap en dus lekkernijen, kadootjes en geklets. Geen spelletjes of andere verplichte activiteiten. Eigenlijk precies zoals ik hem twee jaar geleden van mijn zusje en een vriendin ‘kreeg’, helemaal super!

Opeens een voorgevoel

Vooraf had ik geen enkel idee en verwachtte nog niets, tot vrijdagmiddag. Een vriendinnetje, waarvoor ik 2 maanden geleden een babyshower georganiseerd heb, vroeg me of ik een druk weekend gepland had. Dat vraagt ze nooit, we appen over ‘nutteloze’ dingen en over hoe de dag is etc. maar nooit over wat de plannen zijn. Hmm, verdachte vraag dus … Daarbovenop had Joost deze week al twee keer gezegd dat hij het weekend naar het park (waar we ook de foto’s hebben laten maken) wilde om wat te wandelen en drinken. Prima, gezellig even met z’n drietjes! Alleen vrijdag zei hij ‘opeens’ dat we sowieso zaterdagmiddag zouden gaan en checkte hij een paar keer de weersvoorspelling. Het weer was aan zijn zijde: het was droog. Als het heel hard zou regenen zou het best een beetje raar zijn als we op de fiets naar het park zouden gaan.

Mijnlevenalsmama | Babyshower

Zaterdagochtend had ik een afspraak bij de kapper staan om mijn haar te verven en knippen. Althans, dat knippen was de bedoeling, maar waren ze vergeten in te boeken. De kapper zit in onze wijk, dus toen mijn haar geverfd en gedroogd was stelde de kapster voor dat ik na sluitingstijd, om half 2, nog even terug zou komen om de puntjes te laten knippen. Leek me een prima plan, dus ik stemde in en vertelde Joost thuis dat ik nog terug moest ’s middags. “Oh, hoelaat dan?” “Half twee.” “Oké, en hoelang duurt dat dan?” “Een halfuurtje.” En ondertussen in mijn hoofd: ‘Zie je wel! Wat een stress, Olivia slaapt toch rond die tijd, dus wat doet het er toe dat ik dan naar de kapper ga? We gaan pas na haar slaapje naar het park toch?’ Afijn, we lunchten bijtijds want Joost wilde Olivia om half 1 op bed hebben liggen. Normaal gaat ze pas rond 1 uur. Nattigheid. Ik besloot dat ik, ‘omdat mijn haar nu ook netjes was’, make-up op wilde doen. Stel je voor dat …? En ik dus ongemake-upt (wat vaak gebeurt) op mijn babyshower kom?!

Lees ook:  Kinderdagverblijf geregeld
High tea met kadootjes

Eenmaal onderweg naar het park begon het te miezeren en opperde manlief zelfs nog om om te draaien (riskant, want even dacht ik dat de regen door zou zetten en wilde inderdaad omdraaien), maar ik had me onwijs verheugd op een kop cappuccino met slagroom (en Joost zei achteraf dat ‘ie vond dat ik zo vastbesloten was dat hij die opmerking wel durfde te maken), dus fietste stug door. Gelukkig het ging niet echt harder regenen.

Eenmaal aangekomen bij het park zetten we onze fietsen neer en keek ik naar het restaurant. Ik dacht mijn schoonmoeder te zien, keek nog een keer en zag haar inderdaad zitten, met een vriendin van me naast me. Een high tea, leuk! “Ik wist het!”, riep ik naar Joost. Die lachte en vroeg direct of ik het niet erg vond. Ik begon dus meteen te vertellen dat ik het ‘raar’ vond dat Olivia zo vroeg naar bed moest en hij zelfs nog onderweg op de fiets op zijn horloge keek (doet hij echt nooit).

Speciaal gevoel

Binnen voelde ik me direct speciaal. Zo leuk als iedereen komt speciaal voor jou! Het voelde zo’n tweede keer wel minder ‘spannend’ dan twee jaar geleden, maar vooral heel erg leuk en fijn dus dat iedereen er was voor mij (en de baby). Echt lief! Mijn zusje had iedereen (drie goede vriendinnen, mijn schoonmoeder en mijn ouders) opgetrommeld en we genoten van een heerlijke high-tea. Zelfs Roos, hoogzwanger en druk met het voorbereiden van het verjaardagsfeest van Ayden, was erbij.

Lees ook:  Uitzet en inkopen 2e keer

De baby en ik zijn flink verwend en ik ben echt heel dankbaar dat ik weer een babyshower heb gekregen. Het hoort er stiekem toch een beetje bij en toevallig zei ik twee weken terug tegen Joost dat ik nog niets had opgevangen van een babyshower. Hij opperde toen zelfs nog zelf iets te organiseren voor me, maar ik zei dat dat niet hoefde en ik het al prima vond dat ik er twee jaar terug bij Olivia één gehad had. Ondertussen wist hij er toen natuurlijk al van, maar liet niets merken.

Mijnlevenalsmama | Babyshower

Mijnlevenalsmama | Babyshower
Kadootjes voor mama en de baby. En zelfs aan Olivia werd gedacht (niet op de foto). Ook niet op de foto een eendjes badjas en pantoffels, omdat Olivia op het moment van de foto hiermee aan het spelen was 😉

14 Responses

 1. Linda

  War lief van ze. Zo’n high tea baby shower is echt heel leuk. Gezellig maar niet zo ‘Amerikaans’. Hier alleen bij de eerste gedaan, aangegeven dat ik het bij de tweede niet wilde.

 2. PSnim

  Wat leuk dat ze je weer verrast hebben. Lijkt me enorm gezellig om gewoon lekker te high tea -en en cadeautjes uit te pakken in plaats van allemaal gekke spelletjes te doen! Fijne spulletjes heb je gekregen.

  • Gwen

   Spelletjes zijn idd ook echt niks voor mij, gelukkig kent mijn zusje me goed genoeg om dat niet te organiseren 😉

 3. Nicole

  Ik wilde een babyshower zonder cadeautjes want dat vond ik zo onnodig.. Maar kreeg ze toch haha!
  Leuk hoor dat ze dit organiseerde voor je!

 4. Monique

  Wat super lief van Joost dat hij zo z’n best deed om heel onopvallend te zorgen dat jullie op tijd daar zouden zijn. En heel herkenbaar dat je dan als vrouw meteen iets doorhebt, haha.

 5. Joyce

  Aah leuk zeg! Bij Aron had ik geen babyshower, maar ik heb om mij heen al vernomen dat het nu anders gaat zijn. Ik laat me lekker verassen. Ik weet in ieder geval dat mijn vriendinnen en ik wel spelletjes gaan doen, aangezien dit bij me past haha en hun wel zo gek zijn.

  • Gwen

   Vind ik ook echt helemaal bij jou passen idd! Benieuwd tegen die tijd naar je blog daarover 😀

 6. Arcadia

  Wat ontzettend leuk dat je zo bent verrast! Voor mij is het niets, ik vind het vreselijk in de spotlight te staan, mensen die speciaal voor mij komen of me cadeautjes geven. Wel lekker relaxed met zo’n high tea, erg leuk.

 7. Diana

  Aahh, wat leuk! Ongedacht dat je al een klein beetje een voorgevoel had, is het wel héél erg leuk om verrast te worden door mensen die dicht bij je staan! En, een high tea is altijd lekker!

  • Gwen

   Ja inderdaad 🙂 2 vriendinnen die hier in de buurt wonen zeiden al tegen me dat we eigenlijk elke zondag daar moeten gaan high-tea’en haha. Het was superlekker en niet eens megaduur 🙂

 8. Whitney

  Heel leuk! Mij is al gevraagd of ik het weer wil. Wat je zegt het hoort er een beetje bij, maar wil het niet weer zo groot als vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.