Tag: Project Positief

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Dagmar bekijkt alles altijd van een onwijs positieve kant en weet vaak een glimlach op mijn gezicht te toveren met haar blogjes. En nu weer, met een zelfbedachte tag over positiviteit. De Project Positief Tag, tijd dus om die over te nemen!

 • Wat is je favoriete quote en waarom?

“What I love most about home is who I share it with” Ik ben een huismus, dat was ik al voordat ik moeder werd, maar is sindsdien nog erger geworden. Gelukkig is Joost net zo en genieten we echt van een heel weekend ‘niets’ en vinden een verjaardagsborrel in een weekend al voldoende qua activiteit. Deze quote vind ik mooi omdat hoe dol ik ook ben op thuis-zijn, het, naast de nadruk in de quote op ‘thuis’, uiteindelijk gaat om mij man en onze dochter(s) bij me.

 • Welke droom zou je in je leven willen realiseren?

Ook weer huisgerelateerd en wellicht voor velen van jullie weinig ambitieus, maar ooit zou ik toch wel naar een vrijstaand huis willen verhuizen met een grotere tuin waarin de kindjes kunnen spelen. Dit omdat ik vroeger in zo’n huis met grote tuin ben opgegroeid en ik dat voor mijn gezin toch een soort van ultiem gevoel van vrijheid vind. Daarnaast lijkt het me heerlijk om ooit vanuit huis te kunnen werken, bijvoorbeeld aan mijn blog of een webshop in het een of ander. Maar, daar ben je nooit parttime mee bezig en het evenwicht nu met 2 werkdagen voor een baas en 3 volledige thuisdagen is ook wel heel erg fijn moet ik eerlijk zeggen.

 • Wat betekent geluk voor jou?

Gezondheid voor mezelf en de mensen waar ik om geef. Me kunnen omgeven met de mensen waar ik om geef en het goed hebben samen. Een dak boven ons hoofd, voldoende eten en genieten van de kleine, simpele, dingen van het leven.

Lees ook:  Nieuwe kleding voor mezelf

Mijnlevenalsmama | Project Positief

 • Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Olivia. En manlief ook trouwens, maar Olivia spant de kroon. Je eigen kindje tovert automatisch een glimlach op je gezicht, hoe moe je soms ook bent of hoe zwaar het allemaal soms ook is.

 • Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Het liefst voor niets, omdat ik zo’n slechte slaper ben. Ik ben zeg maar al blij als ik slaap. Maar, wakker worden voor Olivia die verdrietig is om straks de baby die honger heeft, is niet zo erg. Dat doe ik met liefde!

 • Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Begin deze week, toen dochterlief met haar poppenflesje achter onze kat aan rende en keihard gilde: “Billy, slok, slok!”, omdat ze dus vond dat hij ook even een slokje uit de fles moest nemen. Billy was het hier mee eens en ging onder de tafel zitten, waarop ook Olivia onder de tafel kroop. Mijn schoonmoeder was hier en we lachten beiden hardop om Olivia.

 • Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Eigenlijk vooral op waar ik nu sta in het leven, wat ik tot nu toe bereikt heb. De liefde van mijn leven, een huis, een dochter en bijna een tweede dochter. Het gevoel van ultiem geluk! Als ik één ding moet noemen is het het feit dat het moederschap me zo gemakkelijk af gaat en dat ik hier zo intens van kan genieten. Ben ik trots op, omdat ik weet ook dat het anders kan en het niet voor iedereen zo gemakkelijk is. Net zoals zwanger zijn.

 • Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Sta wat vaker stil bij jezelf, bij wat je hebt, waar je nu staat en wat je al bereikt hebt, in plaats van altijd meer en meer te willen. Het gezinsleven en zo settelen met Joost als wij een paar jaar geleden hebben gedaan, heeft mij een bepaalde rust gegeven. Ik heb niet veel nodig om me gelukkig te voelen en kan al genieten van een stukje fietsen in het zonnetje met mijn zonnebril op. Dat was een jaar of tien geleden wel anders, toen wilde ik bijvoorbeeld geen avondje-uit missen, bang om dan iets te ‘missen’ en wat continu bezig met wat anderen van me zouden vinden. Best vermoeiend als ik er nu aan terugdenk.

Lees ook:  20 feitjes over mij

4 Antwoorden

  • Gwen

   Ik las hem bij je idd 🙂 Ik ben de laatste tijd alleen meer vh lezen vd blogs dan het reageren, iets met vermoeidheid, zucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.