Zwangerschapsverlof!

geplaatst in: Werkende moeder, Zwangerschap | 4

Aanstaande zondag ben ik 36 weken zwanger, gisteren was mijn laatste werkdag. Ik heb zwangerschapsverlof, eindelijk! De laatste vier weken vielen me zwaarder dan ik had verwacht. Eerlijk gezegd had ik vooraf gedacht dat ik minder naar mijn verlof uit zou kijken dan toen ik bij Olivia toentertijd nog fulltime werkte. Het zijn immers maar twee dagen per week. Maar niets is minder waar: ook die twee dagen per week zijn zwaar.

Je concentreren, geen fijne houding aan je bureau meer hebben, veel  zitten, heen- en weer lopen van bus naar kantoor, haasten ’s ochtends om Olivia op het kinderdagverblijf te krijgen. Ja, het was echt nog even afzien de afgelopen maand, maar ik heb het volgehouden en ik ben trots op mezelf. Heel trots! Vier maanden lang geoorloofd alleen maar aan mijn gezin, borstvoeding en luiers denken en me niet druk maken om de buitenwereld of kantoor. Heerlijk!

Mijnlevenalsmama | Verlof!

Bijkomen en aftellen

Olivia gaat gedurende mijn verlof gewoon naar het kinderdagverblijf op haar normale dagen: woensdag en donderdag dus. Deze zwangere weken heb ik die dagen nodig om te rusten en ‘druk’ te zijn met babygeneuzel en na de bevalling zijn dat de babydagen. Even één-op-één tijd met de baby. Eén-op-één tijd met Olivia heb ik in het begin voldoende als de baby slaapt, maar uren met ons tweede meisje op mijn borst liggen kan alleen als Olivia zich vermaakt op het kinderdagverblijf.

Het echte aftellen is nu begonnen. De kans is nog steeds groter dat we binnenkort een keizersnede plannen dan dat ik moet wachten op de bevalling, dus dan zou ze in week 39 komen. Nog maar 3 weken! Aan de ene kant duurt het me te lang, aan de andere kant kan het me niet snel genoeg gaan. Wie weet dient ze zich volgende week al aan?! Bizarre gedachte wel, dat ik zo maar zwanger-af kan zijn.

Lees ook:  Vrije dag
Klaar voor de komst

Alles is klaar voor de komst van ons kleine meisje, dus voor nu is het vooral een kwestie van genieten van de momenten die we nog hebben met z’n drietjes. We kijken onwijs uit naar de geboorte, die overweldigende liefde weer voelen. De kraamweek en lekker cocoonen met z’n vieren. Ik kan niet wachten!

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik trouwens over mijn ‘eerste keer verlof’ en dat dat nooit meer zo zou zijn. Nou inderdaad: ik lees dat stiekem met weemoed terug, want het komt nu niet eens in de buurt van dat rustig-aan-doen van toen. Maar toch: zwangerschapsverlof hebben is heerlijk! Nog even genieten van het geduw in mijn buik en het zwangere gevoel. Ons kleine meisje in mijn buik, samen één, dat intense gevoel. Ik ga het absoluut weer missen, zwanger-zijn, maar nu ben ik er stiekem best wel klaar mee. Voor eventjes.

4 Antwoorden

 1. Desiree

  KnaP dat je het hebt volgehouden! Verlof van de tweede is idd anders, maar toch genieten! Lekker dat je ook 2 dagen voor jezelf hebt en straks met jullie kleinste meisje. Die had en heb ik niet (hoewel 1 van de 2 op woensdag wel naar m’n mams zou kunnen eventueel), dus het is 7 dagen lekker druk met 2 kids maar wel genieten!

  • Gwen

   Ja, die dagen alleen met de baby kijk ik echt naar uit. Scheelt ook wel dat Olivia nu echt haar vriendjes heeft op het kdv, dus er met plezier heen gaat. Als dat niet zo zou zijn, zou ik het minder fijn vinden om haar weg te brengen als ik gewoon thuis ben. Maar goed, ik weet – zeker na die keizersnede – dat ik de eerste 6wk ook echt dutjes nodig heb, dus op dagen alleen met de baby kan ik er 2 doen ipv met geluk 1tje als ik de baby en Olivia samen op bed krijg op de andere dagen.

 2. Judith

  Wat fijn dat je verlof nu is ingegaan. Ik kan het me nog niet voorstellen hoe het is met 2 kindjes, maar wel heel fijn dat je 2 dagen voor jezelf hebt. Nu jij zo verteld over de liefde, kraamtijd enz., verlang ik ook weer om zwanger te worden haha. Het lijkt me zo heerlijk weer zo’n mini-mensje in mijn armen te hebben.
  Nou, doe rustig aan, en geniet van elk (vrij) moment :-). Nog eventjes en dan heb je je jongste dochter in je armen. X, Judith

  • Gwen

   Dat had ik dus ook al heel snel hihi, toen Olivia 4 maanden was, wilde ik wel weer zwanger zijn haha. Maar goed, we moesten na de ks een jaar wachten en vervolgens ging het niet zo snel als de 1e keer. Maar, 2 jaar leeftijdsverschil is echt perfect wat mij betreft, Olivia is al reuze zelfstandig en snapt veel. Voor nu knuffelen we lekker veel, want het verdelen van mijn aandacht en liefde: dat vind ik nog steeds een gek ‘idee’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.