Lief Dagboek #45

geplaatst in: Gezinsleven | 14

Mijn laatste Lief Dagboek, althans, voor nu. Wie weet begin ik weer met weekoverzichten als we een fijn ritme met z’n vieren gevonden hebben, maar voor nu heb ik besloten ermee te stoppen. Neemt niet weg dat ik het ontzettend leuk vond om wekelijks te doen en ook deze week weer een stel leuke foto’s heb om met jullie te delen.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #45Dinsdag begonnen Olivia en ik vroeg, want we moesten om 9 uur bij het consultatiebureau zijn. Ik probeer altijd expres zo’n vroege afspraak te plannen omdat het dan niet uit kan lopen. En hoogzwanger is dat zeker geen overbodige luxe. Ik smolt echt toen Olivia zo lief in haar ondergoed zat te spelen terwijl we nog even op de jeugdverpleegkundige aan het wachten waren.

Dochterlief is weer goedgekeurd en hoeft pas weer over een jaar terug. Dan is de ogentest aan de beurt. In de tussentijd zal ik regelmatig met de baby naar het consultatiebureau moeten, maar gelukkig heb ik nooit nare ervaringen gehad daar. Olivia is klein en slank, maar groeit prima in haar eigen curve. En, ik kreeg een dik compliment over dat ze zo veel en duidelijk praat. Altijd leuk om te horen natuurlijk!

Die bovenste foto is van het einde van de ochtend, Olivia speelde nog even lekker met de Playmobil en ik maakte lunch klaar voor ons. Daarna was het tijd voor een dutje en ’s avonds maakte ik rijst met cashewnoten (en lente-ui, paprika, erwtjes en sojasaus) Erg lekker en we eten het regelmatig.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #45Donderdag was mijn laatste werkdag, dus ik maakte een laatste ‘buikselfie’ in de lift van mijn kantoor. Ook kreeg ik een prachtige bos bloemen mee naar huis. Roze bloemen uiteraard! Heel blij mee, want het was al even geleden dat ik bloemen voor mezelf gekocht heb en het staat altijd zo gezellig.

Lees ook:  De eerste stapjes!

Om mijn verlof te vieren besloten we donderdagavond patatjes te eten en fietst ik met Olivia direct vanaf het kinderdagverblijf naar de snackbar. Lekker! Die foto linksonder is van vrijdagochtend. Ik moest naar de gynaecoloog, maar omdat het daar bijna altijd uitloopt en de afspraak halverwege de ochtend was, vroeg ik mijn schoonmoeder op te passen. Olivia heeft lekker met oma gespeeld en zitten plakken, terwijl ik op mijn gemak bij de gynaecoloog zat. Waar het uiteraard uitliep. ’s Avonds was het tijd voor een boekje lezen met papa, genieten! Voor ons alle drie.

Zaterdag had ik bijna de hele dag voor mezelf, omdat Joost met Olivia langs zijn moeder ging. Ik heb een uitgebreid doucheritueel gedaan met een maskertje enzo en verder lekker op de bank voor de televisie gehangen. Heerlijk! fijn vooruitzicht om nog een stuk of 6 van die zwangere lome dagen te hebben als dochterlief op het kinderdagverblijf zit. Even mijn batterij opladen zeg maar.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #45Nadat ik een tijdje terug op Instagram geboortekoekjes spotte bij Desiree, besloot ik laatst dat ik dat ook wilde voor de dagen dat ik alleen thuis ben en bezoek krijg. Ik ben dol op beschuit met muisjes, dus we gaan voor de traditionele traktatie, maar dat gekruimel .. Zucht! Die koekjes dus, lekker en simpel. Olivia gaat deze ook uitdelen op het kinderdagverblijf en Joost op zijn werk. Roze vlaggetje erin, ideaal!

Die foto daaronder is nog van zaterdag en maakte Joost toen hij in de tram naar zijn moeder zat. Olivia zat heerlijk in het zonnetje van een boterham te genieten. Gelukkig vindt ze reizen met het OV prima en huilt eigenlijk nooit als het lang duurt. In het midden een foto van een soort saus of spread die ik maakte voor het avondeten van zondag. Het is avocado, feta, basilicum, knoflook en olijfolie met peper en zout uit de keukenmachine. Echt onwijs lekker! Dat meng je dan met gekookte spaghetti en serveer je met wat gesneden cherrytomaatjes. Supersimpel en lekker. Ik ontdekte het recept via iemand op Instagram en we gaan het zeker nog eens maken.

Lees ook:  Superoppas

En tot slot een relaxtfoto van mijn zondagavond en mijn 36-wekenbuik. Niet ingedaald vanwege de stuitligging en de buik begint nu echt direct onder mijn borsten, dus je begrijpt: ik kom continu adem te kort. Ach, nog even volhouden!

Maandagochtend wandelde ik met Olivia naar het tuincentrum. Even bij de konijntjes en vissen kijken, dat vindt ze echt zo leuk! Het is in principe vlakbij en ik wil graag in beweging blijven, maar ik liep wel ontzettend sloom of bandenpijn, bekkenpijn en een harde buiken te voorkomen. ’s Middags lekker geslapen samen en eind van de middag kwam Albert de boodschappen bezorgen. Blijft een fijne uitvinding, die bezorgservice. Dat was hem dan, mijn laatste foto-overzicht. Dankjewel voor jullie leuke reacties altijd!

14 Antwoorden

 1. Joyce

  Lekker weekje weer!
  En fijn dat je nu lekker verlof hebt en nog van die vrije dagen hebt zonder Olivia. Kun je toch even bijtanken en tijd voor jezelf nemen.
  Ik ben heel benieuwd wanneer je gaat bevallen. Ik heb al een datum in mijn hoofd en ben benieuwd of dat ‘m is 😉 We zullen zien!

 2. jansyluvzu

  Leuke laatste dagboek! Ik ga het missen hoor…maar het is voor een goed doel 🙂 Volg ik je gewoon op Instagram 😉 Geniet van de laatste weekjes…vooral van die dagen dat je helemaal niets hoeft…heerlijk!

 3. Nicetobeout

  Wat een handig idee die koekjes!! Wat je zegt, scheelt een hoop rommel opruimen. Lekker makkelijk dat is dan waar je aan toe bent.

 4. Whitney

  Lekker genietn! Ik ga dit zeker ook missen. Gelukkig volg ik je ook op IG. 🙂 Zo spannend wanneer de baby komt. Ik ga eens nadenken over mijn datum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.