Lieve baby #3

geplaatst in: Zwangerschap | 12

Mijn laatste brief aan jou terwijl je nog in mijn buik zit. Over een paar dagen is het zo ver. Aanstaande zondag is mama 39 weken in verwachting van jou. De termijn waarop je zusje gehaald werd, maar jij zult nog even geduld moeten hebben. Niet lang, maar eventjes nog. Komende week is daar eindelijk het moment van onze eerste ontmoeting, kunnen we je in onze armen sluiten. Ik (en papa ook trouwens) ben zo ongeduldig, ik kijk de dagen tot aan de geplande keizersnede weg.

Want inderdaad: net als bij je grote zus hebben we je verjaardag gepland. Eigenlijk dacht mama dat je gisteren geboren zou worden, een voorgevoel dat ze al had sinds het doen van de positieve zwangerschapstest. Maar ‘helaas’, mama’s natuurlijke draagtermijn is vast een stuk langer dan de keizersnedetermijn rond 39 weken, want je hebt het nog prima in mijn buik en maakt weinig aanstalten je voor begin volgende week aan te dienen. We zullen zien, we wachten af.

Mijnlevenalsmama | 38 weken zwanger
Afgelopen zondag, 38 weken zwanger en door de stuitligging niet ingedaald. Mama is kortademig en je hoofd zit regelmatig in de weg, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben zo benieuwd naar je!

Het is fijn om nog even van je te mogen genieten in mijn buik. En vooral ook erg goed voor jou, aangezien je (net zoals je zus) niet zo groot geschat wordt. Nog even groeien en spekkies ontwikkelen de laatste dagen is dus geen overbodige luxe. Overigens denk ik dat je ‘gewoon’ ruim 3 kilo bent straks, blijkbaar groeien mijn kindjes hard aan het eind van de zwangerschap. Je bent een drukkere baby dan Olivia, misschien komt het omdat je meer ruimte hebt door mama’s enorme buik, maar je duwt aan alle kanten en heb nog prima de ruimte om je benen richting mijn blaas te strekken of je schouders om te draaien in mijn zij. Niet zo fijn voor mama, pijnlijk zelfs! Maar ik onderga het met liefde, dat wel.

Behalve ontzettend nieuwsgierig naar je, is het ook weer erg spannend allemaal. Zo vraagt papa zich regelmatig af hoe hij een klein babietje ook alweer vast moet houden en ligt mama ’s nachts wel eens wakker en neemt de hele keizersnede alvast door in haar hoofd. Het is ook niet niks, weer zo’n operatie. Tja, jullie zijn nu eenmaal een goede mix van papa en mama: eigenwijs. Vandaar die stuitligging denk ik. En dat is niet erg, ik blijf het een fijn idee vinden dat je nu al het liefst tegen mijn borst aan ligt en mijn stem graag naast je hoofdje hoort.

Groei nog maar even een paar daagjes, papa en mama kijken de laatste dagen ‘braaf’ weg en voor je het weet lig je in onze armen. Veilig op mama’s borst en laten we je nooit meer gaan. Lieve kleine meid, tot heel snel, ik houd van je!

12 Antwoorden

 1. Meike

  Spannend hoor. Geniet nog even van de laatste dagen. En dat beweeglijke… dat is heel herkenbaar van een boogschuttertje 😉

  • Gwen

   Zo had ik er ngo niet eens naar gekeken! Mr eens in het sterrenbeld verdiepen hihi, Olivia is net als Joost en weegschaal en kan soms al niet eens kiezen tussen twee boekjes hihi.

  • Gwen

   Ik baal stiekem elke dag dat ze er nog niet is haha, vooral omdat het wel al twee weken rommelt. Maar goed, een stuitligging beging minder vaak spontaan door het niet indalen, dus we gaan vast gewoon de datum halen 🙂

 2. Linda

  Spannend hoor dat het al zo lang rommelt. Toch ook wel fijn dat je weet wanneer het gehaald gaat worden. Veel succes de komende week!

  • Gwen

   Dankje! Vind het aftellen naar een bepaalde datum idd erg fijn. Kan niet zo goed tegen wachten en geduld hebben 😉

 3. Sanne

  Wat liefdevol geschreven. Ben zo benieuwd! Ben echt heeel nieuwsgierig wanneer ze komt. Ik wil je wel alvast heel veel succes-knuffels geven voor de keizersnede. Geniet enorm van die mooie momenten als ze geboren is, maar ik weet zeker dat je dat gaat doen.

  Zo. Liever te vroeg dan te laat. 😉

  • Gwen

   Je was nog op tijd 😉 Maar het gebeurt echt snel, beloofd 😉 En ik laat het online weten, ook dat 😀

 4. Arcadia

  Wat ontzettend lief en ik blijf er bij: je hebt echt een beeldschone buik. Geniet nog even van de laatste dagen, de laatste trappeltjes en bewegingen hoe pijnlijk ook. Je zult het straks vast gaan missen.

  • Gwen

   Dat weet ik wel zeker! Ik vind zwanger zijn zo fijn 🙂 Alleen dat geduw nu in zenuwen enzo, dat is wat minder 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.