Het succes van Playmobil hier in huis

geplaatst in: Huisvlijt, Ontspanning | 8

Een tijdje geleden schreef ik over het verjaardagslijstje voor dochterliefs tweede verjaardag. Ik vertelde dat we een huis van Playmobil gekocht hadden via Marktplaats en in haar verjaardagsblogje deelde ik een foto van Olivia’s eerste ‘kennismaking’ met het huis. Het leek een succes en nu, bijna 2 maanden na haar verjaardag durf ik volmondig te zeggen dat Playmobil een groot succes is hier in huis.

Details en “lopen, lopen”

Olivia is echt van de details. Dit wisten we al, ze wil bijvoorbeeld (net als ik, dus aangeleerd of aangeboren) altijd dingen opruimen waar ze horen, maar het geldt dus ook voor spelen. Waarschijnlijk valt juist Playmobil daarom zo goed in de smaak.

Mijnlevenalsmama | Playmobilhuis

Het eerste wat Olivia steeds deed als ze met het huis ging spelen was alle minibloemetjes loshalen van de boeketten en in de kist doen. Of weer uit de kist halen. De poes uit de mand halen en in het badje doen, “lopen, lopen” met het hondje en de laadjes van de kasten openen en steeds om hulp roepen als dit niet lukte, de rest van de poppetjes en meubels werden nog niet echt aangeraakt. Tot een week of drie geleden. Er wordt nu al echt met het huis gespeeld. De bank staat de ene keer binnen en dan weer buiten. Er ligt opeens een popje in bed en een ander popje duwt de wandelwagen of de vogel moet uit de boom en mag op het dak zitten. Zo onwijs leuk!

Onderplaat gemaakt, dus veel speelruimte

De maker van Playmobil had, vind ik, beter na moeten denken over de ondervloer van dit modulaire speelgoed. De vloer van ons huis bestaat namelijk uit 4 grote delen en een aantal zijstukken. Zodra je het huis oppakt moet je de onderkant goed ondersteunen en het huis aan de zijkant pakken is geen optie. Dan vallen die zijstukken los. Ontzettend irritant en ik voorzag dan ook veel problemen met het spelen met dit huis. Helemaal als haar zusje straks gaat kruipen en het huis dus buiten haar slaapjes om niet op de grond kan staan. Immers: het stond de eerste maand netjes op Olivia’s tafeltje, maar dan kon ze niet met de tuinkant van het huis spelen of poppetjes door de deur laten lopen. Niet zo leuk dus.

Lees ook:  Positief beoordeeld

Er moest een ondervloer komen. Bij Maris zag ik een tijd geleden dat ze een tuin hadden gemaakt voor bij hun Playmobil huis. Zoiets had ik ook in mijn hoofd. Althans: er moest een onderplaat gemaakt worden en die moest groen zijn, zoals een tuin, zodat alle popjes ook buiten konden spelen.

Mijnlevenalsmama | Playmobil spelen

We kochten een mdf-plaat, lieten deze op maat zagen (rondom het huis een rand voor 10/15 cm tuin ongeveer) en kochten verf en handgreepjes. Immers: ik wilde dat huis gemakkelijk kunnen verplaatsen straks. Joost verfde de plaat, met een klein houtje maakten we hoekjes en lijmden deze vast, precies zodat de onderplaat van het huis ertussen paste en we lijmden de handgreepjes erop. Klaar! Zo simpel en zo onwijs leuk!

In de voortuin staan nu beide bomen en een tuinstoel en er kunnen straks eventueel nog andere kleinere huisjes aan de plaat geschoven worden. Er past zelfs nog een uitbreiding met bijvoorbeeld een zwembad op de plaat. Ik noem maar iets. Dochterlief kan hier heerlijk mee spelen en omdat ik er viltjes onder geplakt heb, krast de plaat niet op de grond en schuiven we hem zo aan de kant na het spelen. Hij past ’s avonds nog bij het andere grote speelgoed onder de trap, dus is dan uit het oog voor ons als wij op de bank hangen. Altijd even wennen namelijk, nieuw groot speelgoed midden in je woonkamer. Ja, Playmobil is een succes!

8 Antwoorden

 1. Nicetobeout

  Och ja Playmobil! Als kind was ik hier ook helemaal weg van. Ik heb ook een huis gehad. Uren mee gespeleeld. Vind het nog steeds leuk om te zien!

  • Gwen

   Joost speelde er ook veel mee idd, ik niet. Ik was een Lego-meisje, mijn ouders hebben nooit Playmobil voor ons gekocht 🙁 Arme ik hihi! Kan mijn hart ophalen nu dus 😉

  • Gwen

   Ik dus niet, geen idee waarom: wij hadden Lego. Joost speelde er wel altijd mee, vind het nog steeds leuk ook nu hihi.

 2. Miranda

  Leuk gedaan! Hier hebben ze playmobiel, lego en duplo en momenteel staat de mand met playmobiel boven omdat ze niet alles beneden mogen hebben. Vind het ook jammer dat alles zo snel los gaat. Binnenkort ga ik samen alles met Ella opbouwen en uitzoeken. Misschien ook maar eens aan zo’n plaat denken.

  • Gwen

   Ja, ik vind het echt een uitkomst die plaat, zo zonde dat het niet zoals bij Duplo of Lego een vaste onderplaat is. Hier staat Little People nu op haar kamer, Duplo en Playmobil beneden vind ik ook voldoende 😉

 3. Diana Carlton

  Wat een leuk speelgoed dat Playmobil! Slim bedacht ook zo’n onderplaat. Hier valt lego meer in de smaak, maar het zijn voornamelijk auto’s/bussen/vliegtuigen waar hij mee speelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.