DZP: samen koekjes bakken

geplaatst in: Day Zero Project, Huisvlijt | 9

Day Zero Project doel #29 Koekjes bakken met Olivia is behaald. Alweer een paar weken geleden (nog tijdens de zwangerschap) besloot ik, gedreven door hormonen natuurlijk, dat ik zin had om iets te bakken. Iets simpels. En zonder eieren door het beslag, omdat ik dol ben op snoepen van het beslag en zwangeren geen rauwe eieren mogen. Het werd een kant-en-klaar-pak waar alleen water bij hoeft met mini-muffins, brownies en kleine scones. Lekker (slecht)!

Mijnlevenalsmama | Samen bakkenIk vertelde Olivia dat we taartjes gingen bakken en meteen pakte ze haar stoffen taartjes uit het oventje van haar eigen keuken. Nadat ik haar had uitgelegd dat we samen gingen bakken aan de grote tafel, was ze te porren voor een enkeltje kinderstoel en pakte ik de benodigdheden. Ieder een vorkje om te roeren, een maatbeker met water, het pak met mix en vormpjes en drie bakjes voor de drie soorten beslag. Het feest kon beginnen!

Mijnlevenalsmama | Brownies roeren

Mijnlevenalsmama | Muffins makenEn een feest wat het! Dochterlief roerde fanatiek met me mee en is, in tegenstelling tot haar moeder, nog geen beslagsnoeper. Er bleef dus voldoende over om de vormpjes mee te vullen. Zo schattig hoe geconcentreerd ze het plakkerige muffinbeslag met haar lepeltje in het vorm probeerde te krijgen. Olivia houdt namelijk niet van vieze handen (“Bah handjes, bah!”), dus ik moest haar zo nu en dan helpen en het kneden van het deeg voor de scones kwam helemaal op mij terecht.

Helemaal niet erg, het was onwijs leuk om te doen samen en ’s middags met een kop thee alles op te eten met z’n drietjes! Het echte koekjes bakken, wat dus vieze handen en kneden vereist, stel ik nog even uit, maar dit is een prima alternatief! Missie geslaagd en weer een doel afgevinkt.Mijnlevenalsmama | Geconcentreerd bakken

Lees ook:  Digitaal tijdperk, toch geboortekaartje?

9 Antwoorden

 1. Diana Carlton

  Wat leuk om samen te doen! Grappig dat Olivia ook niet houdt van vieze handjes; Levi ook niet! Wanneer zijn vingers vies zijn van het kleuren of van het eten; het moet er zo snel mogelijk af.

  • Gwen

   Zitten in de zandbak doet ze ook niet, regen is altijd bah en reden voor een drama als we de deur uit moeten. En idd, stift op dr handen wordt ook de hele dag benoemd als kleuren handjes bah.

 2. Jess

  Leuk! Alleen blijft Sam echt niet zo braaf zitten, vrees ik. Heeft Olivia nu een shirt aan met sushi erop?

  • Gwen

   Jaaa! Vd HM, ik vond de kleur zo leuk en zag een hartje en soort I love U erop dus bestelde hem, bleek het I love sushi te zijn haha. Ze noemt het trouwens zelf shirtje vis 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.