Onze (simpele) feestdagen dit jaar

geplaatst in: Gezinsleven, Ontspanning | 7

Ik liet het al eerder doorschemeren, bijvoorbeeld in dit blogje over de kraammand voor Olivia: wij hebben dit jaar geen Sinterklaas gevierd. Waarom niet? Een baby geeft al voldoende prikkels en het viel allemaal samen dit jaar. Volgend jaar hebben de meiden geluk en gaan we Sinterklaas vast en zeker groots vieren.

Surprises/gedichten met mijn ouders

Sinterklaas vieren we bij mijn ouders al jaren met surprises en/of gedichten. Met Joost z’n moeder doen we gewoon kadootjes, minder gedoe vind ik persoonlijk, hoewel het maken van een gedicht (surprise waag ik mij niet aan) ook wel wat heeft. Vorig jaar hebben we het met beiden hier gevierd. Ditmaal heb ik een halfjaar geleden al gezegd dat Sinterklaas door ons overgeslagen zou worden in verband met de kraamweek. Mijn moeder heeft nog geprobeerd ons om te praten om op 6 december mee te doen met het surprises/gedichten-event, maar nee: mij niet gezien, die datum zou voor ons vast en zeker in het teken staan van cocoonen. En inderdaad, onze Sinterklaasfeest bestond dit jaar uit genieten van ons gezinnetje, mij veel meer waard dan een man met baard en gekleurde hulpjes.

Op vakantie met kerst

Nee, niet wij – dat red ik zo snel na de keizersnede nog niet, maar wel mijn ouders en Joost zijn moeder. En weet je: we vinden het helemaal prima. Stiekem zelfs lekker. Een extra lang weekend met z’n viertjes. Lekker knus met de kerstboom in huis en kaarsjes aan. Joost en ik saampjes op de bank, al dan niet met Quinn die nog niet echt een vast ritme heeft natuurlijk, met een film en stokbroodjes met lekkers. Genieten!

Lees ook:  Waarom wij geen goede slapers hebben

Mijnlevenalsmama | Feestdagen

De boom staat hier al een paar weken. Eigenlijk wilde ik hem voor de kraamweek neerzetten, maar dat vond Joost (redelijk terecht) een beetje onzin, dus heb ik het direct erna gedaan. Met hulp natuurlijk, want zo mobiel was ik toen nog niet. Dat is nu gelukkig een stuk beter. Wij zijn twee jaar geleden gezwicht voor een prachtige nepboom en ik ben ook dit jaar weer ontzettend blij met een naaldvrij huis. Geheel naar de traditie die ik al eens beschreef hebben we, toen ons tuincentrum nog maar net tot kerstcentrum omgebouwd was, met Olivia een nieuwe kerstbal voor haar uitgekozen én een ‘Baby’s eerste kerst’-bal voor (de toen nog niet-geboren) Quinn meegenomen. Ook zij mag volgend jaar haar eigen bal uitkiezen.

Voor ons dus een heerlijke kerst met veel televisie, kaarsjes, lekker eten en elkaar. Helemaal niks hoeven, geen speciale kerstkleding of extra glitters op mijn ogen. Sterker nog: ik denk dat ik die dagen lekker make-uploos doorbreng. Alleen wij viertjes, het ultieme geluk. Hoewel ik kerst vieren met onze families hartstikke leuk vind natuurlijk, maar dit jaar voelt het anders, vast omdat het zo dicht na de bevalling is. Laat mij (ons) maar lekker in ons babycoconnetje zitten, wij vermaken ons wel!

Ik ben trouwens geïnterviewd door Babyblog over mijn zwangerschap en bevalling. Dat artikel is inmiddels gepubliceerd en kun je hier lezen.

7 Responses

 1. Linda

  Heerlijk hoor, waarom zou je je zo druk maken. Vorig jaar was onze zoon zes dagen oud toen ik hem meenam naar Sinterklaas op papa’s werk. Lekker in de draagdoek. Vooral ook voor mezelf, was het jaar daarvoor erg leuk aangepakt. Achteraf had ik toch beter thuis kunnen blijven. Was helemaal op.

 2. Tamara

  lekker hoor zo als gezinnetje. Geniet ervan komende dagen. Ben wel heel benieuwd hoe Olivia het vond om cadeautjes uit te pakken tijdens de kraamweek

  • Gwen

   Echt heel leuk! Elke x als ze onze kamer weer in kwam zei ze “Kootje?”, wat staat voor “Kadootje” haha. Een aanrader, mocht Zoe grote zus worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.