Tag: Winter

geplaatst in: Huisvlijt | 3

De vragen in deze tag zag ik een tijdje terug op veel blogs voorbij komen in een herfstversie, maar ik spotte hem bij Cynthia als Winter Tag en sloeg die op in mijn concepten. ‘Altijd handig voor de periode na de bevalling’, dacht ik. En zo geschiedde. Vandaag lezen jullie alles over mijn favorieten in de wintermaanden.

1) Favoriete winternagellak 

Rondom de feestdagen draag ik al jaren graag rode nagellak, hoewel ik die midden in de zomer ook wel draag. Rood staat gewoon mooi bij heel veel kleding vind ik. Echter, ik heb ook een hele mooie dieproze lak staan en die heb ik de afgelopen periode heel veel gedragen en is echt een favoriet (geworden).

2) Favoriete lippenbalsem voor de winter 

Dezelfde als de rest van jaar: een lippenbalsem uit een ‘blikje’ van Burt Bees, ik smeer hem elke ochtend en avond op en sinds ik die gebruik, heb ik nog amper gesprongen lippen.

3) Meest gedragen winterkledingstuk

Een lang vest. Heerlijk voor in huis en matcht bij een legging of jeans. Daarnaast is het snel uit te doen bij opvliegers (tja, ontzwangeren) en ideaal met de borstvoeding, omdat ik veel hemdjes draag wat voeden gemakkelijk maakt en een vest dan nog steeds de schouders en armen bedekt.

4) Meest gedragen winteraccessoire

Mijn colsjaal, absoluut! Hoewel ik die dus, vanwege de opvliegers, niet graag in huis draag momenteel, maar buiten de deur is geen enkele sjaal zo fijn als deze (zie foto) van zo’n drie jaar geleden van de H&M.

Mijnlevenalsmama | Wintertag

5) Favoriete wintergeur/kaars

Voorheen was dat altijd kaneel (al dan niet met vanille), maar sinds ik in oktober weer met veel kaarsjes en waxmelts ben begonnen (toen ik dus nog zwanger was) prikte kaneel te erg in mijn neus. Dit jaar is het dus aardbei met vanille, die ik mix met Scentchips.

Lees ook:  Knutselspullen

6) Favoriete winterdrankje

Rode wijn! Dat drink ik ook het liefst midden in de zomer, maar smaakt toch nét iets lekkerder met kaarsjes aan, de verwarming gaan, een dekentje op de bank en de gordijnen dicht. Tijdens de donkere dagen zeg maar.

7) Favoriete kerstfilm

Die heb ik echt niet, want ik vind de meeste kerstfilms eigenlijk te ‘kerstig’, er is er nog nooit één blijven hangen zeg maar. Wel ben ik heel lang geleden met mijn ouders, zusje en broertjes naar The Grinch geweest op Tweede Kerstdag, dat was erg gezellig met z’n allen, dus als ik een film moet noemen, noem ik die.

8) Favoriete kerstliedje

Absoluut All I want for Christmas van Mariah Carey, ik kan hier geen genoeg van krijgen.

9) Lekkerste feestmaal voor de feestdagen

Kaasfondue, hoewel we dat (gelukkig) ook eten zonder de feestdagen. Vroeger waren het ook aardappelkroketjes, omdat mijn moeder die altijd speciaal maakte met kerst en we dit verder eigenlijk nooit aten. Joost en ik eten dit wel vaker, dus het is niet meer ‘speciaal’ voor me. Kaasfondue vind ik heerlijk vanwege de warmte en de andere lekkere smeersels die je op tafel kunt zetten om af te wisselen met gedoopt stokbrood.

10) Favoriete kerstdecoratie dit jaar

Onze kerstboom! Zo gezellig die lichtjes. En kaarsjes aan, maar dat doe ik sowieso ’s middags als het donker wordt.

11) Wat staat er bovenaan je kerst-bucketlist?

Het lijkt me leuk een keer de kerstdagen door te brengen in een hotel in Londen. Niet perse om te kerstshoppen, maar omdat het daar lekker over-the-top versierd is als ik de televisie mag geloven. Lijkt me leuk om dat eens te doen met z’n allen, als de meiden wat groter zijn.

Lees ook:  DIY: tafeltje en stoeltje met plakplastic

12) Hoe breng je de feestdagen door dit jaar?

Ik beschreef het eerder deze week al: we vieren het heerlijk met z’n viertjes. Thuis, niets moet, alles mag en hoogstwaarschijnlijk zitten wij nu lekker in onze chilloutfits. Love it!

Dat was hem, mijn Winter Tag. Omdat het voor een deel over de feestdagen gaat en het momenteel al kerst is, tag ik niemand, maar voel je vrij om de vragen over te nemen en laat het me vooral weten als je hem hebt ingevuld. Vind ik leuk om te lezen, tussen de luiers en voedingen door.

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.