Plog #4: Dag met twee kindjes

geplaatst in: Gezinsleven | 17

Vorige week dinsdag besloot ik weer eens te ploggen. Het was alweer een tijd geleden en ik merk dat ik nu met Quinn erbij meer gedaan krijg dan de laatste zwangere weken en het verschil met een tweede newborn ten opzichte van een eerste newborn is ontzettend groot. Gewoon, wat je gedaan krijgt in een dag en hoe een tweede kindje mee gaat in het ritme van je eerste kindje. Het leek me leuk zo’n dag eens te delen dus. Toen Olivia net geboren was, was ik al blij als ik om drie uur ’s middags gedoucht was, dat klinkt cliché, maar is echt zo. Nu douche ik gewoon, direct na het opstaan. Evenals ontbijten, Olivia moet immers ook eten. Kijk mee naar mijn dag, een rustige thuisdag met twee kindjes.

Mijnlevenalsmama | Plog #4De dag begint om 5:15 als ik gerommel naast me hoor. Quinn is snotverkouden en heeft hier bij vlagen heel veel last van. Tijd voor neusspray en wat mamamelk. Meteen even wat druppels tegen darmkramp geven, want ook daar heeft ze veel last van. Nog even verder dutten. Om kwart over zes gaat Joost zijn wekker, maar die hoor ik niet eens. Ik was om 3 uur ook al wakker voor een voeding, dus zolang ik geen kindjes hoor huilen slaap ik nogal diep geloof ik.

Om 7 uur gaat manlief douchen en hoor ik Olivia, tijd voor een schone luier en even knuffelen en bij mij drinken in ons bed. Vervolgens breng ik Olivia weer terug naar haar kamer en zet haar met wat boekjes in bed, nachtlampje aan. “Even lezen, dan gaat mama douchen.” Wrong, Quinn wordt weer wakker. Voedertijd. Ondertussen gaat Joost de deur uit en zit Olivia tevreden te kletsen in bed.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Zo, die slaapt, nu snel douchen. Meteen maar een wasje erin. Ook dat gaat non-stop door met twee kinderen. Vooral baby’s zijn goed in het maken van veel vieze was.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Ik kleed me aan en schud Quinns bedje en Joost zijn kant van ons bed alvast op. Op de andere kant ligt dochterlief nog lekker te slapen. Tijd om Olivia aan te kleden. Gelukkig zit die nog lekker te lezen en kijkt zelfs enigszins verstoord op als ik binnenkom. Maar, ze heeft wel zin om te wassen en aankleden en een broodje te gaan eten beneden.

Mijnlevenalsmama | Plog #4We hebben een nieuw koffieapparaat (Senseo Latte Duo), dus ik test de cappuccino. Goedgekeurd! Ik maak snel ontbijt voor Olivia en mij, maar hoor Quinn alweer wakker worden boven. Die maar even verschonen en naar beneden halen. Olivia heeft inmiddels al gestofzuigd (met haar speelgoed stofzuiger) en is druk met haar pop en de speen. Haar ontbijt staat klaar, het mijne is gestagneerd op het aanrecht. Eerst babykroelen.

Lees ook:  Lief Dagboek #10

Mijnlevenalsmama | Plog #4Kwart voor negen, tijd om te ontbijten. Griekse yoghurt voor mij, brood en cracker voor Olivia, die graag Nijntje wil kijken tijdens het ontbijt. Prima, ik ontbijt immers met een baby in mijn armen en besluit ondertussen alvast een begin te maken met het typen van deze plog.

Grappig, ik bedenk me weer dat ik inmiddels pas twee uur op ben en al meer heb gedaan (mezelf gedoucht, twee kindjes verschoond en aangekleed, was aan gezet en ontbeten) dan ik toentertijd vlak na de geboorte van Olivia in een hele dag voor elkaar kreeg. Nu met Quinn erbij gaat alles zo soepel. De momenten die ik alleen met haar thuis ben omdat Joost bijvoorbeeld buiten is met Olivia, voelen als vrije tijd.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Ontbijt zit erin, hopelijk blijft Quinn even dutten in de box, dan kan ik met Olivia de vaatwasser uitruimen (vindt ze leuk) en even samen spelen. Met water (koken aldus dochterlief) en met de pop (die dus volledig in een dekentje gewikkeld wordt).

Mijnlevenalsmama | Plog #4Het is droog en niet koud, dus na de voeding van Quinn rond elf uur besluit ik even naar de speeltuin te wandelen. De pop gaat mee, aandoenlijk! Echt, zo lief! We zijn bijna een uur buiten, lekker uitgewaaid. En Quinn? Die slaapt weer.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Ik bak bananenpannenkoekjes voor de lunch, lekker! Olivia wil tegenwoordig zelf alles snijden en smeren. Lukt haar al best goed trouwens.

Mijnlevenalsmama | Plog #4We zijn net klaar met eten als Quinn wakker wordt, die lag sinds het wandelen nog in de wagen te slapen. Het is half één, tijd om te drinken aan haar huiltje te horen. Olivia speelt nog met een boekje en ik voed Quinn. Daarna ga ik met Olivia naar boven en leg haar op bed. Meteen even de was ophangen op zolder en weer naar beneden.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Quinn ligt om zich heen te kijken in de box. Ik besluit haar mee naar boven te nemen om te slapen en zelf ook even op bed te gaan liggen. Die dutjes zijn goed voor mijn herstel en na het wandelen is even rust sowieso goed natuurlijk. Ik bedoel: het is pas drie weken geleden dat ik mijn keizersnede kreeg, ook al vergeet ik dat zelf wel eens.

Lees ook:  Olivia's 3e verjaardagsfeest

Mijnlevenalsmama | Plog #4Om half vier worden we alle drie wakker. Meiden ruim twee uur geslapen, ik ongeveer een uurtje en de rest lekker gelegen (en social media gecheckt). Omdat Olivia nog tegen haar knuffels zit te kletsen, besluit ik eerst Quinn even te voeden. Een kwartier later slaapt zij weer, haal ik Olivia uit bed en gaan we fruit en koekjes eten beneden.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Omdat het zo vroeg donker wordt, steek ik vroeg de kaarsjes aan. Olivia en ik puzzelen wat, ik knuffel met Quinn terwijl Olivia speelt en rond half 6 ga ik eten maken. We eten makkelijk: soep die Joost eerder deze week gemaakt heeft en voor Olivia maak ik vissticks en zoete aardappel omdat ze niet houdt van soep.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Nog even samen met mijn grote meid een boekje lezen vlak voor papa thuis komt. Na het eten drinken we nog een kopje koffie en ligt Quinn superlief bij haar papa. Rond etenstijd is ze het standaard zat in de box en wil graag op schoot. Binnenkort is ze groot genoeg om in het wipstoeltje te zitten, dan zetten we dat gezellig op de eettafel. Geef haar eens ongelijk, het is gezelliger om bij ons aan tafel te zitten dan in de box te liggen natuurlijk.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Als Olivia op bed ligt (direct na het eten zijn we haar gaan wassen, omkleden en voorlezen en heeft ze nog even bij mij gedronken), gaat manlief nog een paar boodschapjes halen en ruim ik beneden op en geef de katten te eten. Vervolgens duik ik op de bank met Quinn, die heeft (mama)honger en krampjes, dus ligt lekker op mijn borst.

Mijnlevenalsmama | Plog #4Als Joost thuis is, kijken we nog een aflevering Homeland onder het genot van een wijntje. Quinn had immers net gedronken en ligt lekker bij ons te slapen, dus ik kan prima 2,5 uur niet voeden. Oh, ik heb de rode wijn echt zo gemist! Heerlijk! Rond elf uur gaan we naar boven, voed ik Quinn nog en vallen we al snel in slaap. Het was een heerlijke thuisdag!

17 Responses

  • Gwen

   Het is wel druk, maar dat is/was het met alleen Olivia ook. Of laat ik het zo zeggen: het voelt niet anders. Een kindje slokt zeg maar 98% van je aandacht/tijd op als het wakker is en twee kindjes doen samen datzelfde. Althans, zo ervaar ik het hihi.

 1. Linda

  Leuk om te zien hoe het er bij jou in huis aan toegaat met twee kinderen. Goed dat je toch de rust neemt, zo belangrijk al vergeten we dat soms iets te vaak. Lekker genieten zo.

  • Gwen

   Ik vind elk middagdutje eigenlijk zonde van mijn vrije tijd, maar doe het toch steeds maar weer omdat ik weet dat mijn lichaam het nodig heeft. Hoop dit iig gedurende mijn hele verlof vol te houden.

  • Gwen

   Ja echt he, die pop moet dus nu overal mee naar toe. Lief, maar het duurt wel langer allemaal 😉

 2. Saskia

  Leuk om te zien Gwen en goed om te horen dat het allemaal zo lekker soepel gaat. Knap ook na drie weken keizersnede!

  • Gwen

   Gaat jou vast ook makkelijk af strakjes, echt waar – een tweede kindje went zo snel (vind ik althans). Wil jij trouwens graag natuurlijk proberen te bevallen dit keer of nog niet over nagedacht?

 3. Jess

  Wat gaat het er bij jullie relaxt aan toe. Wow! Sam hoef ik echt niet met boekjes in bed te zetten haha! En wat slaapt Quin nog lekker veel. Ik heb de hele dag een brullende huilbaby in de doek en een peuter die slopen tot hobby heeft uitgeroepen. Ik droom van een middagdutje 😉 Maar ook ik krijg veel meer gedaan dan 2 jaar terug. Tja, je moet wel hè.

  • Gwen

   Is denk ik echt een jongens/meisjesverschil. Olivia kan ook echt een uur een puzzel maken ofzo. Heb ik het erg mee getroffen. En Quinn is echt makkelijk, jij hebt met Jim een hele kluif gedurende de dag. Respect hoor, dat je hoofd boven water houdt! Ik heb nog veel rustmomentjes tussendoor, kan zittend een kop koffie drinken bijvoorbeeld. Maar idd: je doet het gewoon, omdat het moet ofzo haha – die twee kindjes bezighouden en verzorgen heel de dag. Maar je krijgt er zoveel voor terug he 😉

 4. Marloes

  Wat leuk om te lezen Gwen! Heerlijk om te lezen hoe relax je in het moederschap staat! Kindjes mogen trots zijn op zo’n lieve mama!

 5. Janske

  Wat een drukke maar mooie dag. Je kunt goed lezen hoe je geniet van het moederschap. Die meiden boffen maar met zo’n lieve en zorgzame mama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.