Zonder duowagen

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 11

Volgens mij heb ik er al eens iets over geschreven, maar wij hebben met de komst van Quinn bewust niet voor een duowagen gekozen. Olivia is ‘pas’ gaan lopen toen ze anderhalf was, maar liep direct goed, hard en graag. Regelmatig wandelden we een rondje door de wijk of liep ze aan de hand mee door het winkelcentrum of de supermarkt. En nog steeds, hoewel ze nu ook veel grotere stukken probleemloos lopend aflegt.

Meerijdplankje en aan de hand

Ik weet nog heel goed dat we voor het eerst gingen wandelen met z’n viertjes. Een heel klein stukje, twee weken na de bevalling. Olivia vond het plankje erg leuk en bleef er goed op staan. Fijn, want zo hadden we het voor ogen. Tot een paar dagen daarna: ze wilde zelf lopen en absoluut niet meer op het plankje staan. Ik baalde, enerzijds omdat het plankje niet heel goedkoop was, anderzijds omdat ik met een zelf-lopende peuter niet naar het winkelcentrum zou kunnen wandelen. Te ver, want dat is namelijk zo’n twintig minuten lopen. In volwassen tempo, over het peutertempo wilde ik nog niet eens nadenken. Gelukkig bedacht dochterlief zich een paar dagen laten en trok het “Samen Quinn duwen” haar over de streep. Het plankje is ‘in’!

Onze wandelwagen, een Easywalker, is nog steeds ontzettend fijn. Hoog, stevig en hij loopt fijn. Nog fijner is dat het meerijdplankje niet extreem uitsteekt. Je hebt wagens waarbij het meerijdplankje tijdens het wandelen tegen je scheenbenen aan komt, dat heeft deze wagen niet. Wel moet je je pas ietsje inhouden, om het plankje niet met je tenen te raken. Ik loop dus het liefst naast de wagen en duw dan met één hand. Het loopt fijner (en de wagen is heel soepel te sturen met één hand) en gezelliger, want ik loop dat in feite naast Olivia.

Lees ook:  Wandelen of fietsen

Mijnlevenalsmama | Zonder duowagen

En we wandelen wat af hoor, de meiden en ik. Zeker 3x per week ga ik een flink stuk lopen met ze en dan gaan we in het weekend vaak ook nog wandelen met z’n vieren. Het grootste deel staat Olivia op het plankje, maar ze zegt vaak zat dat ze een stukje zelf wil lopen en loopt dan, meestal netjes aan de hand, steeds grotere stukken zelf. Onwijs gezellig, samen wandelen.

Bakfietsgemak

Naast de wandelwagen hebben we natuurlijk onze bakfiets. Een must, bij gebrek aan een auto. We zitten inmiddels trouwens wel na te denken over het kopen van een fijne tweedehands auto (bijvoorbeeld via deze shop), maar zo ver is het nog niet. De bakfiets is ideaal voor ritjes naar het park, het doen van wat boodschappen en om heen- en weer naar het kinderdagverblijf te gaan. De eerste weken vervoerden we Quinn in de maxicosi, die past namelijk precies in onze bakfiets. Inmiddels hebben we een babyschaal erbij gekocht via Marktplaats. Toch een stuk fijner en makkelijker, maar … dan zit je wel met een baby in je armen op de eindbestemming. Gelukkig heb ik hiervoor een draagdoek, ideaal!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

11 Responses

 1. Desiree

  Wij hebben ook gekozen voor een meerijplannkje, hoewel Hayden de meeste stukken loopt. Als we echt gaan shoppen in de stad ben ik altijd met iemand, dus dan zit Hayden in de buggy.

  • Gwen

   Dat hebben wij idd ook een keertje gedaan: Olivia in de buggy en Quinn in de wagen en dan ieder eentje duwen. Werkt prima!

 2. Meike

  Lijkt mij heel handig opgelost met zo’n plankje. Wij hebben welliswaar een auto en doen daar eigenlijk altijd de boodschappen mee, maar doordeweeks als ik alleen met Evie ben zijn wij ook van het wandelen en fietsen. Evie wandelt lekker mee, maar heeft een eigen willetje. Ze wil niet aan de hand en gaat alle kanten op. Aan het einde van de straat gaat ze in de buggy.

  • Gwen

   Het gaat zo langzaam met die ontdekkende kindjes he 😉 Maar ook heel gezellig, als ik nu alleen met Quinn ga wandelen (die ligt te slapen), vind ik het stiekem best saai haha.

 3. marjon

  Herkenbaar, het plankje…. hier vond onze dochter het plankje de eerste keren ook leuk, maar al snel werd het niet meer gebruikt. Ik vind persoonlijk een duowagen zo breed en denk dat je zoiets weinig gebruikt. Plankje dus een handige oplossing!

 4. Linda

  Wij hadden wel een duowagen gekocht maar nooit gebruikt. In plaats daarvan vooral heel veel gedragen / zelf lopen. Nu met drie kinderen, waarvan er twee niet lopen is het even bedenken hoe ik dat ga doen maar denk dat ik de fietskar weer ga gebruiken.

 5. Kimberley

  Ik heb wel een duo-wagen gehad. Kort gebruikt maar, wat een onding. En mijn oudste liep veel liever, dus dat scheelde al een hele hoop.

  • Gwen

   Ja ik dacht dus idd ook aan het feit dat ik hem amper kwijt kan in de gang enzo en Olivia vindt lopen ook prima gelukkig. Onding vind ik het juiste woord voor een duowagen 😉

 6. Marijke - Easydailyfood

  Oee lijkt me lastig met 2 kleintjes wandelen. De keren dat ik met mijn dochtertje van bijna 2 de deur uitloop omdat ze graag wil lopen zegt ze altijd op precies zo’n punt dan je niet snel bij huis bent ‘mama tillen’. Nou dan kan ik wikken en wegen wat ik wil maar ze loopt geen stap verder haha. Lijkt me met 2 kleintjes nog lastiger!

  • Gwen

   Mijn man tilt haar nog wel eens op als ze erom vraagt, maar ik deed dat zwanger al niet meer. Ook niet als ze het kleine stukje vanaf het kdv niet wilde lopen bijvoorbeeld. Ze kwam uiteindelijk altijd achter me aan gehobbeld gelukkig.

 7. Whitney ♡ Whtnysworld

  Hier loopt de kleine goed. Wij maken nog wel gebruik van de kinderwagen voor hem, is gewoon net handiger en sneller. Onze buggy hebben wij achter gelaten op vakantie (stom) maar denk dat het nog een aanschaffen wordt en een meerijdplankje. En dragen hoop dat het me dit keer beter af gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.