Peuterwereld

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Olivia zit momenteel echt in een superleuke fase. Het gepuber staat sinds twee weken weer op een laag pitje (maar kan zo weer terugkomen weet ik), ze vermaakt zich heel goed en is lekker knuffelig. Vandaag een blogje over het spelen met een levendige fantasie, dat Olivia sinds een tijdje doet. Echt geweldig om naar te kijken en in mee te gaan!

Mama hap, papa hap

Spelen met het keukengerei uit haar eigen keukentje, in combinatie met keukengerei dat ze uit de vaatwasmachine haalt als we hem ’s ochtends uitruimen is favoriet. Liefst ook met een bekertje water om over te kunnen gieten. Of om lepeltjes water te eten en aan ons te voeren. Of om mijn armen en voeten mee in te smeren. Ja, onze knapperd verzint het waar je bij staat. Zo leuk!

Onderstaande foto maakte ik een paar weken geleden, toen ik stond te koken. Olivia krijgt na haar slaapje meestal wat koekjes of fruit en een beker water. We hadden al eventjes zitten lezen samen en koekjes gegeten, maar ze had er nog een paar bewaard en terwijl zij ging ‘koken’ met water op de salontafel, sneed ik groenten op het aanrecht. Ik zag dat Olivia wat van haar keukengerei achter mij op de grond legde, maar lette hier verder niet op. Olivia was lekker aan het keuvelen en zat in haar spel, tot ik opeens een: “Mama samen eten?” hoorde. Ik keek achter me op de grond en zag dit. Dan smelt je toch? Dochterlief en ik hebben dus even lekker saampjes op de grond gezeten en een koekje gegeten.

Lees ook:  Olivia een Olivia en Quinn een Quinn

Mijnlevenalsmama | Peuterwereld

Pop, knuffels en Playmobil

Het is allemaal even echt. Olivia’s pop, haar knuffels en de poppen in het Playmobil-huis. Als Olivia koekjes eet, moet de pop vaak ook mee eten. De pop krijgt slokjes water (met soms alle gevolgen van dien) en dat geldt ook voor de giraffenknuffel (die eigenlijk voor Quinn was, maar in de kraamweek uit Quinns bedje is gepikt door haar grote zus). Vorige week was ik boven met de was bezig en hoorde opeens een harde gil. Wat bleek? De giraf was nat! Zeiknat. Gevalletje pannetje water dat tijdens het ‘koken’ om was gevallen. Gelukkig duurde het nog even tot Olivia weer naar bed moest, zodat de giraf ’s avonds weer mee naar bed kon. Naast het konijn en de pop, want ook die slapen standaard in haar bed. De pop zelfs in een slaapzak, net als Quinn.

Dochterlief is zo ontzettend zorgzaam en het is zo leuk om haar hele gesprekken tegen haar pop of de Playmobil-popjes te horen voeren. “Pop ook kleedje? Lekker warm! Ook schone luier?” (waarbij er een billendoekje uit het verschoonmandje van Quinn gepakt wordt en de poppenbillen even goed gepoetst worden). Of tijdens het spelen met de Playmobil, waarbij Nala (zo heet een van onze katten, maar toevallig heeft Olivia ook een zwarte Playmobil-kat) in het mandje gaat of even op de bank gaat zitten en een ander popje gaat ‘wannelen’ met de wandelwagen. Ook pakt ze vaak een boek en gaat Quinn of de pop voorlezen. Inclusief bladzijden die zorgvuldig omgeslagen worden en een bemoedigend “Kijk Quinn, kijk!”. Smelt!

Lees ook:  Het succes van Playmobil hier in huis

Ik houd ervan, de peuterfantasie. Er naar luisteren, erin mee gaan, haar nieuwe dingen leren doen (inmiddels is Olivia bijvoorbeeld zo goed in het verschonen van de pop, dat ze Quinns luiers echt prima vast kan plakken) en erom glimlachen. Heerlijk!

5 Responses

  1. Linda

    Heel herkenbaar!Die pittige peuterpuberfase maar ook weer deze heerlijke fase.
    Dan is iedere dag een feestje hé!.Hier ook zo’n spelende knuffelde peuter, love it!

    • Gwen

      Nou inderdaad. Gelukkig hier eigenlijk altijd meer leukere dingen dan driftaanvallen, maar af en toe zou je ze wel achter het behang willen plakken, die peuters 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.