Wonen in een vinexwijk

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 14

Zolang als ik me kan herinneren, wilde ik later als ik groot was in een nieuwbouwhuis wonen. Stiekem was ik zelfs jaloers op een basisschoolvriendinnetje dat in dé nieuwbouwwijk in mijn oude dorp woonde. Zij wel en ik niet. Overigens ben ik opgegroeid in een van de jongste huizen in onze straat, maar het stond wel tussen oudere huizen. Verbouwde boerderijen, oude schoolhuizen van begin 20e eeuw, noem maar op. Dat wilde ik niet, ik wilde een nieuwbouwhuis.

Hoe nieuwer, hoe beter

Joost en ik zijn al gaan samenwonen toen we nog maar 2 maanden een relatie hadden. Een benedenwoning van maar 20m2, prima vol te houden. Na bijna anderhalf jaar zijn we verhuisd naar een flat en vier jaar later kochten we dit huis. Een nieuwbouwhuis. In een vinexwijk vlakbij Utrecht.

Eigenlijk hebben manlief en ik het nooit gehad over iets anders dan een nieuwbouwhuis. Ik vind de grote herenhuizen in het centrum mooi om naar te kijken en ik vind de locatie aan het park prachtig. Voor even. We hebben beiden nooit gehouden van de stadse drukte in Utrecht, maar wilden voor ons gevoel wel ‘in’ Utrecht blijven wonen. Onze zoektocht naar een koophuis startte dus direct met nieuwbouwprojecten rondom Utrecht. Hoe nieuwer, hoe beter was ons motto. Alles is nog schoon en kaal en je kunt het inrichten precies zoals jij zelf wilt. En zo geschiedde. Per toeval stuitte Joost op dit project en nog geen week later tekenden we een voorlopig koopcontract bij de makelaar. De bouw begon pas een halfjaar daarna en nog een jaar later werd ons huis opgeleverd. Het wachten duurde lang, erg lang, maar het was het absoluut waard. We wonen hier heerlijk!

Lees ook:  Een nieuwbouwhuis kopen, hoe gaat dat?
Leuk contact en autoluwe straat

Ons huis staat niet in een standaard nieuwbouwstraat. Vind ik. De huizen zijn een beetje in Amerikaanse stijl gebouwd, met een kleine veranda aan de voorkant. Het oogt ontzettend gezellig en altijd als we iets via Marktplaats verkopen, krijgen we te horen dat dit zo’n leuke straat is. Dat het ‘aandoet’ als een vakantiepark. Gevolgd door de vraag of we leuk contact hebben met de buren, waarschijnlijk vanwege de veranda’s en het feit dat het een smalle straat is. Ik antwoord altijd volmondig met “Ja!”, want leuk contact met onze buren hebben we zeker.

Het is een autoluwe straat, wat niet alleen een groot voordeel is met kleine kindjes, maar ook zorgt voor veel rust. Het aantal auto’s dat hier voorbij rijdt op een dag is op twee handen te tellen gok ik. Ik houd van wonen in een vinexwijk. Alle voorzieningen liggen op loopafstand, ons winkelcentrum beschikt over bijna 20 winkels voor allerhande dingen, er zitten een paar restaurantjes in de buurt en de meiden kunnen straks lopend naar de basisschool gebracht worden. Ideaal!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

14 Responses

 1. Meike

  Heerlijk zo’n nieuwbouwhuis. Alles inrichten naar eigen wens. Dat hebben wij ook met veel plezier gedaan.

 2. Joyce

  Grappig, nu weet ik natuurlijk (nog) niet hoe jullie straat eruit ziet. Maar in jullie omgeving vind ik de huizen maar niks vanaf de buitenkant. Maar wij houden sowieso niet van nieuwbouwhuizen. Twee jaar terug bezochten we een huis in Hilversum uit 1902. Dat huis kraakte aan alle kanten. Had echt karakter en wauw wat waren we verliefd. Helaas zat er ook houtworm, dus dat zou een giga verbouwing moeten worden. En daar hadden we op dat moment de financiële middelen niet voor.

  Gelukkig houdt iedereen van andere huizen. Anders is het vinden van een huis dat bij je past nog lastiger!

  • Gwen

   Ik heb getwijfeld over een foto, mr zoveel straten met dit type huis zijn hiwr niet, dus voelde me dan te traceerbaar online. Tijd voor die theedate dus!

 3. Kimberley

  Ik woon zelf in een huis dat van voor de oorlog is. Heb ik ook altijd gedaan. Bij mijn ouders zaten de originele glas en lood ramen in de schuifdeuren, de ouderwetse keukenkasten waren ingebouwd. Ik vond het altijd onwijs mooi. Maar ik ben de oude huizen nu wel zat. Als wij ooit gaan kopen, hoop ik ook op nieuwbouw. Wij er als eerste in, alles nog mooi, schoon, netjes en niet zo gehorig. Lijkt me heerlijk!

  • Gwen

   Zal wel een hele verandering zijn, om dan ooit naar nieuwbouw te gaan. Maar idd, dat alles ‘viezig’ is en al dat onderhoud, heeft ons dus echt nooit aangesproken. Hoewel ik glas in lood en van die tussendeuren wel echt mooi vind!

 4. Janske

  Nu maak je ons wel erg nieuwsgierig hihi… wel fijn hoor alles dichtbij. Wij wonen in de grote stad… Maar net iets buiten het drukke centrum. Maar binnen 10 min fietsen zien we midden in de stad en binnen 10 min wandelen heel veel fijne winkels. .. heerlijk!

 5. Wytske

  Grappig, ik heb juist het tegenovergestelde: heb veel meer met oude huizen. Nieuwbouw kan ik ook heel mooi vinden, maar dan ook echt heel modern en een beetje ‘anders dan anders’. Maar goed, je blijft wel altijd klussen, dus wij roepen ook regelmatig: ‘wat hebben we onszelf ook aangedaan?? De volgende keer kopen we wel een nieuwbouwhuis…’ Ben benieuwd of dat ooit gaat gebeuren 😉 En het is ook wel weer heel leuk dat het steeds weer mooier wordt en er wat valt te veranderen.

  • Gwen

   Kan me goed voorstellen dat dat leuk is, dat je steeds een stapje verder komt. Althans, voor jullie, ik moet er zelf dus echt niet aan denken, dat geklus 😉

 6. Vlijtig Liesje

  Het klinkt erg leuk moet ik zeggen. Leuk om zo’n positief verhaal over een vinex huis te horen. Dat hoor je toch minder vaak.

 7. Arcadia

  Ik vind oude huizen mooier en leuker om naar te kijken, maar ik woon liever in nieuwere huizen. Die zijn toch een stuk comfortabeler dan die oude meuk. En qua wonen ga ik voor comfort en wat praktisch is.

 8. Milou

  Hihi, ik heb een beetje ‘best of both worlds’ denk ik. Wij hebben 2 jaar geleden een huis uit 1900 gekocht en dat compleet verbouwd. Van binnen is dus alles helemaal nieuw, spik en span. Ik heb ook alles van de verbouwing beschreven op mijn blog, maar inderdaad: dat moet je wel echt willen!!

  • Gwen

   Ga snel eens lezen bij je! Hier idd echt niet behoefte niet om alles op te knappen enzo 😉 Hoewel ik het voor- en na resultaat vaak wel echt mooi vind om te zien. Bij anderen 😉

   • Milou

    Haha, dat kan ik mij goed voorstellen: bij anderen! Bij mij is het echt een passie. Ik zou ieder jaar wel een nieuw oud huis willen kopen en dat geheel opknappen. Dat hele proces: het kopen, de hypotheek regelen, het theoretische… maar juist ook het ontwerpen en het idealiseren. Ik vind het geweldig! (Vastgoedhandelaar zou een perfect beroep voor mij zijn, haha!) Maar ik kan mij heel erg goed voorstellen dat er mensen zijn die dit juist niet willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.