Lieve Quinn

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Inmiddels ben je alweer 3 maanden. De tijd vliegt! Ik schreef al eerder brieven aan jou toen je nog in mijn buik zat. Toen niemand nog wist dat jij Quinn zou gaan heten, behalve papa en mama. Toen we nog niet wisten hoe je eruit zag, maar ik stiekem al wel wist dat je een druktemakertje zou zijn. Toen je nog veilig in mama’s buik zat en ik de enige was die de hele dag met je kon knuffelen. Toen we nog niet wisten hoe fijn het zou zijn met jou erbij, maar ons hier alleen een voorstelling van konden maken.

Het klopt, alles. Je bent prachtig, met je donkere (inmiddels uitvallende) haartjes en grote blauwe ogen. Met je kleine wipneusje en dezelfde smalle lipjes als mama. Met je mooie kleine oortjes, net als je grote zus. Gewoon, je bent prachtig. En een druktemaker. Nog meer dan Olivia was, dus we zijn erg benieuwd hoe dat zal zijn als je groter groeit. Maakt niets uit hoor: papa en mama hadden niet anders verwacht, aangezien we zelf ook temperamentvol zijn. En, je bent veilig. Ook buiten mama’s buik. Je groeit op in een liefdevolle omgeving, in een gezin waar je niets te kort komt en heel veel liefde krijgt. En voldoende mamamelk. En knuffels en kusjes, net zo veel tot het je verveelt en je je hoofd wegdraait. Je weet al goed wat je wel en niet wilt. Drinken bij mij wil je bijvoorbeeld alleen als het jou uitkomt. Niet zo handig als we daarna op pad moeten en ik je nog even ‘vol wil tanken’, maar het maakt je wel echt Quinn. Met je eigen willetje.

Lees ook:  Groei baby, groei (maar niet zo snel!)

Het is geweldig om te zien hoe je je direct in ons gezinnetje paste. Hoe we je in onze armen namen en je je helemaal ontspande. Hoe rustig je wordt van liggen op onze borst en hoe nieuwsgierig je kunt kijken naar wat wij allemaal uitspoken om je heen. Hoe je glimlacht als Olivia je een kusje komt geven of wel op het speentje begint te zuigen als zij het in je mond propt, terwijl ik verwoede pogingen doe omdat je buikkramp hebt en je speentje dan verlichting geeft. En er is nog zoveel meer. Meer dan ik onder woorden kan brengen, meer dan we nu al van je weten.

Mijnlevenalsmama | Lieve Quinn

Je bent nog zo klein en tegelijkertijd al zo groot. Maat 56 is verleden tijd en zelfs een aantal rompers in maat 62 worden al krap. Je hebt een lang lichaampje, een heel sterk lichaam ook. Je zit het liefst rechtop tegen ons aan, want liggen is voor kleine baby’s. En je nek trainen door je op je buik te leggen? Niet nodig, je tilt je hoofd continu op, ook als je plat op je rug ligt.

Lieve kleine meid van mij, ik ben zo ontzettend blij dat je er bent. Dat we weer een gezond kindje hebben gemaakt, dat je zo’n geweldig, tevreden, maar af en toe driftig, kindje bent. Dat we je mogen zien opgroeien, je je zult ontwikkelen tot vast en zeker net zo’n leuke peuter als je grote zus. En daarna nog verder. Maar, lieve Quinn, je mag best nog even klein blijven hoor. Het gaat al hard genoeg. Ik houd van je, heel veel kusjes mama.

4 Antwoorden

  1. Joyce

    Drie maand alweer wat gaat het snel Gwen! Een jaar geleden zaten we in spanning elkaar de hele tijd op de hoogte te houden. Ging het bij jullie eindelijk goed en bij ons weer mis. En moet je ons nu zien. Jullie meid alweer 3 maand en ik gewoon bijna uitgerekend. Geniet van je meiden XX

  2. Oma Gerda Breukers

    Leuk dat ik af en toe wat over jullie lees. Volgende keer wat meer nieuws! Liefs Oma Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.