Twee druppels water

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Het eerste dat Joost en ik tegen elkaar zeiden toen Quinn net geboren was en (nog in de OK) op mijn borst lag, was dat het een heel ander kindje dan Olivia was. En dat was het ook. Sterker nog: dat is het ook, hoewel Quinn wel ontzettend veel op haar grote zus lijkt. In haar gezicht, maar ook in sommige dingen in haar gedrag. Nu al.

Steeds meer Olivia

De eerste foto van Quinn die ik maakt waarin ik opeens heel erg veel Olivia zag, was de dag na de geboorte. Ergens in de ochtend, Quinn was toen dus nog geen 24 uur oud. Ik zag het opeens, een soort blik in haar ogen. Een oogopslag. Het was echt een deja-vu, best bizar, want ik dacht direct aan een foto van Olivia die ik halverwege de kraamweek gemaakt had (zie hieronder).

Mijnlevenalsmama | Look-a-likes
Links Olivia, rechts Quinn.

In het begin had ik het vaak, zo’n deja-vu moment. Dat je met Quinn in je armen op de bank zit en ze iets doet met haar mondje en je direct denkt: Olivia! Joost had het ook. Inmiddels zijn we eraan gewend. Ja, de meiden lijken op elkaar, maar Quinn is ook gewoon Quinn. Quinn’s hoofdje oogt bijvoorbeeld iets kleiner en haar oogjes zijn iets boller en ze kan heel erg ‘Quinn’ kijken en lijkt dan helemaal niet op haar grote zus. Maar haar mondje, neusje, sowieso haar gezichtje als ze haar ogen dicht heeft: net Olivia.

Dezelfde gelaatsuitdrukkingen

Misschien is het newborn-eigen, misschien niet, maar Quinn doet veel hetzelfde als Olivia. Haar lippen krullen als ze klaar is met drinken, gapen en eindigen met een soort ‘verstijfde’ onderlip, ze maakt zelfs dezelfde klokgeluiden tijdens de borstvoeding en kreuntjes bij het in slaap vallen. Zo bijzonder!

Lees ook:  Surprise, babyshower!

Natuurlijk vind iedere ouder zijn eigen kind het mooist, maar het verbaasde Joost en mij toentertijd bij Olivia al hoe veel (onbekende!) mensen zeiden dat we zo’n knap kindje hadden. Met een heel fijn hoofdje. Een tevreden gezichtje en een wijze blik. En je raadt het al: precies die woorden heb ik inmiddels ook al gehoord in de supermarkt, op het consultatiebureau, van de gynaecoloog, noem maar op. Het eerste dat de leidsters op het kinderdagverblijf zeiden toen ik daar met Quinn kwam, was trouwens ook dat ze zo op Olivia leek.

Hetzelfde en toch verschillend

Het allergrootste verschil tussen Olivia als baby en Quinn nu, is dat Quinn ontzettend beweeglijk is. Ze ligt eigenlijk nooit stil en we durven haar, hoewel ze zich nog niet omrolt, niet op de bank te laten liggen en zelf even naar het aanrecht te lopen. Bij Olivia kon dat, die lag rustig om zich heen te kijken. Quinn ligt te spartelen en maakt daarmee mee kans van de bank te rollen. Ze kan zich ook zo goed overstrekken dat ze bijna omrolt, dus we lopen liever geen risico. Maar, ze kan net zo dwingend krijsen als haar grote zus als ze het ergens niet mee eens is, haar huiltje van ‘honger’ herkenden we direct (deja-vu) en tijdens sprongetjesperiode draait ze net zo eigenwijs weg van de borst als Olivia deed, ondanks dat ze honger heeft.

Het is ontzettend leuk om in een tweede kindje zoveel van je eerste kindje te zien. Om foto’s naast elkaar te leggen en te vergelijken, maar om tegelijkertijd veel (kleine) verschillen te ontdekken. Om te merken dat Quinn wat langere benen lijkt te hebben of je het liefst vasthoudt met haar handje als ze op schoot zit. Twee druppels water Olivia en toch zo uniek, onze kleine Quinn.

Lees ook:  Lief Dagboek #22

Op deze foto’s zijn de meiden allebei ongeveer 2 maanden oud. Natuurlijk zijn er verschillen (gelukkig maar!), maar het is echt zo leuk om dezelfde blik te zien. De dromerige oogjes, de bolle wangen, het kinnetje, neusje. Zo perfect, allebei!

Mijnlevenalsmama | Quinn shoot

Mijnlevenalsmama | Olivia shoot

5 Antwoorden

  1. Jess

    Hier twee ventjes die overduidelijk broertjes zijn maar qua karakter verschillen als dag en nacht. Jim heeft een periode gehad dat hij heel erg op Sam leek maar hij verandert nu steeds meer.

    • Gwen

      Hier lijkt Quinn sinds deze wk weer meer op Olivia dan de afgelopen weken. Het is zo leuk om die gelijkenis en toch verschillen te zien vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.