Eerste keer naar de kapper

geplaatst in: Huisvlijt | 9

Olivia is inmiddels bijna 2,5 en is laatst pas voor het eerst naar de kapper geweest. Ik knipte haar haren zelf. En zelfs dat deed ik pas voor het eerst toen ze bijna twee werd. Eerder was het niet nodig. Inmiddels lijkt haar haar per dag in lengte en dikte te groeien, dus vonden Joost en ik het een mooi moment om naar de kapper te gaan.

Schuine pony, net als mama

Dochterlief heeft slag in haar haar en eigenlijk is haar dreumeskapsel tussen één en twee jaar uitgegroeid tot een kapsel met een rechte pony. Wel heeft ze een natuurlijke schuine scheiding, die wordt veroorzaakt door een kruin op dezelfde plek als ik heb. Ik heb vaak een rechte pony gehad, als kind zijnde, maar ook nog een jaar of zes geleden. Tevergeefs, het zat even leuk na het föhnen, maar na twee minuten op de fiets viel de rechte pony alweer open bij mijn kruin. Datzelfde begon bij Olivia te gebeuren toen haar haartjes dikker werden. Tijd om de schuine pony te accepteren.

Joost riep sowieso al een tijdje dat hij het schuin leuker vond staan dan recht, maar ik ontkende dat. Het stond ook leuker, maar vooral: groter, volwassener. En dat wilde ik niet. Ik bedoel: Olivia is mijn kleine peutertje, het gaat al snel genoeg. Tot Quinn geboren werd. Sindsdien vind ik het minder erg dat Olivia groter wordt ofzo. Het is leuk om haar ‘echte’ meisjeskleren aan te doen, haar nagels soms te lakken en haar haren in een knot met schuine pony te doen. Het staat haar gewoon onwijs goed ook, dus waarom niet?

Lees ook:  Quinns 2e verjaardagsfeestje!
Mijnlevenalsmama | Knapperd
Zie je, een schuine pony staat haar echt geweldig (deze foto is overigens nog gemaakt voor het kappersbezoek)

De puntjes en in laagjes

Zoals met alle nieuwe dingen, moest Olivia even heel erg wennen en zat ze in het begin gespannen in de kapperstoel. Maar een drama bleef uit, ze ging gewoon zitten en hield haar hoofd stil. Papa en mama (met Quinn in de draagdoek) aan haar zijde. Na tien minuutjes was Joost aan de beurt en ging dus in een andere kapperstoel zitten. Dat was erg interessant, want dochterliefs hoofd draaide steeds zijn kant op en ze voelde zich inmiddels voldoende op haar gemak en zat zachtjes te kletsen tegen me. Zo lief!

Mijnlevenalsmama | Kappersbezoekje

De puntjes zijn geknipt en er zitten wat laagjes in waardoor het voller valt. En die pony dus. Het staat haar zo leuk! En omdat Olivia slag heeft, valt het nu ook net weer wat mooier dan voorheen. Voor herhaling vatbaar dus, zo’n kappersbezoek.

9 Responses

 1. Jess

  Oh my, Sam hoeft nog lang niet naar de kapper haha! Ik vind een schuine pony overigens ook leuker dan een rechte. Hier ook een kruin en slag waardoor het geen doen is. Een keer zweten of naar buiten en het zit gek.

  • Gwen

   Nou dat dus. Had ik ook precies zo met een rechte pony, dat ga ik Olivia dus niet aan doen 😉

 2. janske

  Oh wat leuk zeg! Ik heb hier laatst Lola ook een beetje bijgeknipt boven de oortjes omdat ze zo’n bakkebaarden er van kreeg. Haar haartjes staan boven op haar hoofd altijd in een hanenkam coupe…is niet plat te krijgen…hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.