Recept: Snelle couscoussalade

geplaatst in: Recepten | 1

Nu we weer helemaal op de gezonde tour zijn qua eten, ben ik wekelijks op zoek naar nieuwe, simpele gerechten. Salades zijn altijd goed, maar omdat Joost en ik geen vlees eten gaat er geen stukje kipfilet ofzo in en is een hele simpele salade dus niet voldoende als avondmaaltijd. Gelukkig is er couscous. Of bulgur, of pasta.

Van alles uit de koelkast

Ik heb al vaker couscoussalade gemaakt, maar de laatste keer dat ik hem maakte gebruikte ik nét even wat andere ingredienten en was hij zo lekker dat ik het recept graag met jullie wil delen.

Mijnlevenalsmama | Couscoussalade

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 1,5 koffiekopje couscous
 • 1,5 koffiekopje gekookt water
 • een flinke scheut olie (ik gebruik kokos- of olijfolie)
 • een blikje (400 gram) zwarte bonen
 • een gesneden rode en gele paprika (ik gebruikte een volle hand paprikareepjes uit de diepvries)
 • een handvol doperwten
 • een teentje knoflook
 • twee gesneden uien
 • ongeveer 8 zongedroogde tomaten, fijngesneden
 • een stuk witte kaas (wij gebruiken die van Arla, die is niet zo zout)
 • een handje gesneden peterselie
 • zwarte peper uit de molen
 • een theelepel gemalen komijn
 • een scheut witte wijnazijn

Eigenlijk is het supersimpel: je gooit alles bij elkaar. De couscous kun je bereiden volgens de aanwijzingen op het pak, wat ik meestal doe is de couscous in een saladekom doen, hier gekookt water en olie aan toevoegen en dit ongeveer 10 minuten laten weken. Daarna de peper en komijn erbij, gevolgd door de paprika en zongedroogde tomaatjes. De uien en knoflook bak ik kort in een koekenpan en voeg die ook aan de couscous toe. De bonen uit laten lekken, doperwtjes kort koken en afgieten. Bonen en doperwtjes erbij, kaas verkruimelen en afmaken met een scheut kruidenazijn. Alles door elkaar husselen en tot de peterselie fijnsnijden of knippen en over de salade verdelen. Klaar!

Lees ook:  Koken met kruiden
Gezond, lekker en voedzaam

Wij eten deze hoeveelheid met z’n tweetjes als avondeten, minus een klein schepje dat Olivia op haar bord krijgt, en niet eens proeft trouwens (ze is een slechte avondeten helaas). Of, we vullen er 3 bakjes mee om mee te nemen naar ons werk als lunch. Er zijn trouwens ontzettend veel varianten op deze salade mogelijk, zolang je voor de couscous maar de 1:1 verhouding aanhoudt en hier een beetje olie aan toevoegt. Eet smakelijk!

 1. Jess

  Lekker! Ik maak ook weleens couscoussalade en doe er vaak nog abrikoos/perzik in en gerookte kip. (Tja, geen vega’s hier ;-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.